صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در قالب یک کتاب؛

میثاق‌نامه نظام نخبگانی منتشر شد

کتاب گزارش اجرایی‌سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان در سال پنجم (1401) با عنوان میثاق‌نامه نظام نخبگانی منتشر شد.
کد خبر : 885602

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، کتاب گزارش اجرایی‌سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان در سال پنجم (1401) با عنوان میثاق‌نامه نظام نخبگانی (گزارش سال پنجم) منتشر شد.

این کتاب بر اساس بند «ث» ماده 64 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، مشتمل بر گزارش عملکرد 42 دستگاه در قالب شاخص‌های اقدام‌‎های ملی تهیه‌شده توسط بنیاد ملی نخبگان است.

در فصل اول این میثاق‌نامه، سند راهبردی کشور در امور نخبگان، فصل دوم راهبرد کلان 1 (استقرار نظام شناسایی و هدایت اجتماعات نخبگانی) و فصل سوم نیز راهبرد کلان 2 (توانمندسازی اجتماعات نخبگانی در چارچوب گفتمان‌ اسلامی-ایرانی) آورده شده است.

فصل چهارم به راهبرد کلان 3 (زمینه‌سازی برای اثرگذاری افراد و گروه‌های نخبه در جامعه)، فصل پنجم به راهبرد کلان 4 (ارتقای نظام سیاست‌گذاری و مدیریت امور نخبگان) و فصل ششم به راهبرد کلان 5 (توسعه زیرساخت‌های فرهنگی، پژوهشی و اطلاع‌رسانی مرتبط با نظام نخبگانی) اختصاص یافته و فصل هفتم نیز به خلاصه تحلیل و نتیجه‌گیری مرتبط است.

 بند «ث» ماده 64 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور، تمامی دستگا‌ه‌های اجرائی موضوع این قانون را موظف کرده به منظور شناساندن و تکریم مفاخر و مشاهیر ایران، حمایت از نخبگان علمی، فرهنگی و هنری کشور، تکریم پیشکسوتان حوزه‌های مذکور و بهره‌گیری از توان و ظرفیت آنان برای توسعه کشور، طی مدت یک سال، برنامه‌های عملیاتی خود را منطبق با سند راهبردی کشور در امور نخبگان، با هماهنگی بنیاد ملی نخبگان تهیه کرده و از سال دوم، اجرای قانون برنامه‌های مذکور را در دستورکار قرار دهند.

مبتنی بر این قانون، بنیاد ملی نخبگان نیز گزارش سالانه از وضعیت اجرایی‌سازی این بند در دستگاه‌های اجرایی را تهیه کرده است.

این گزارش برای کمیسیون آموزش، تحقیقات مجلس شورای اسلامی و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده و برای همه 42 دستگاه نیز به صورت فیزیکی ارسال خواهد شد.

پس از این، همه دستگاه‌های اجرایی در یک نشست با حضور بالاترین مقام اجرایی دستگاه برنامه‌های سال آینده خود را مطابق با سند راهبردی کشور در امور نخبگان تنظیم و شاخص‌های مربوط را اصلاح می‌کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر