صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

گفت‌وگوی زنده با نخستین ربات هنرمند جهان/ من ترسناک نیستم اما...

یک خبرنگار بریتانیایی تجربه گفت‌وگو با نخستین ربات فوق واقع‌گرای هنرمند را ترسناک و در عین حال، روشنگرانه ارزیابی کرد.
کد خبر : 885436

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ریدرایت، «آیدا» (Ai-Da) نخستین ربات انسان‌نمای نقاش، در مصاحبه با یک خبرنگار بریتانیایی، علاوه بر روشنگری درباره هنر منشا‌ء‌گرفته از ‌هوش مصنوعی،‌ این را هم یادآوری کرد که برخی ربات‌ها ممکن است آن‌قدرها هم صلح‌جو نباشند.

این ربات در گفت‌وگو با «تام سواربریک» (Tom Swarbrick) خبرنگار رادیو «‌ال‌بی‌سی»، مرز میان وحشت و هوشمندی را مخدوش کرد.  

اظهارات او در مورد ماهیت هنر با ظرافت و ریزه‌کاری همراه بود، اما هیچ راهی برای رهایی از این حس که فرد مصاحبه‌شونده یک ربات است، وجود نداشت.

جایی در میانه مصاحبه، چند ثانیه‌ای طول کشید تا آیدا به این سوال پاسخ دهد که گمان می‌کنید نقاشی‌های‌تان به اندازه نقاشی‌های انسان‌ خوبند؟ آیا به همان اندازه هنری‌اند؟

در فاصله‌ای که ربات با آن چهره انسان‌نما و نگاه خیره‌اش مشغول پردازش این سوال بود، خبرنگار به حدی عصبی شد که زیر لب زمزمه کرد:‌ وای خدا،‌ جوری خیره شده که انگار قراره منُ بکشه.

برای همین، سواربریک سوال درباره نقد هنری را کنار گذاشت تا از آیدا بپرسد که آیا باید از تو بترسیم؟

بعد از مکثی چند ثانیه‌ای، ربات پاسخ داد: من خطرناک نیستم، اما برخی از فناوری‌هایی که نماینده‌شان به حساب می‌آیم، به طور بالقوه خطرناک هستند.

او ادامه داد: فکر می‌کنم که آینده توسعه و استفاده از هوش مصنوعی جای نگرانی دارد.

آیدا به ماهیت وجودی خود به عنوان یک ربات، آگاه است و از آن برای معرفی هنر خود استفاده می‌کند. به عنوان مثال، او در جایی از مصاحبه گفت: هنگامی که هنرم را خلق می‌کنم، از الگوریتم‌های هوش مصنوعی مختلفی استفاده می‌کنم. من از اثر هنری‌‌ای که مشوق بحث در مورد فناوری نوین است، لذت می‌برم. تأثیر هوش مصنوعی قابل‌ملاحظه، پیچیده و چندوجهی است.

با این حال، هرچقدر هم که آیدا هوشمند باشد، برای ما، فرار از این واقعیت که او نسبت به دانش و توانایی‌هایش خودآگاهی دارد، غیرممکن است. نباید فراموش کنیم که او یک ربات است و اثر هنری‌اش هم پیچیده و چندوجهی است.

نخستین ربات هنرمند جهان و توانایی‌های خارق‌العاده او سوالاتی را در مورد هویت انسان در عصر دیجیتال ایجاد کرده است. «آیدان ملر» (Aidan Meller) خالق آیدا، در گفت‌وگویی که پیشتر با مجله دیجیتالی «دیزاین‌بوم» داشت، گفته بود: آیدا با برانگیختن گفتمان درباره آینده بشر، باعث طرح این سوال می‌شود که چگونه می‌توانیم استفاده‌ها یا سوءاستفاده‌ها از قدرت عظیمی را مدیریت کنیم که فناوری‌های نوین به مردم عرضه می‌کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر