صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

فضاپیمای مرموز چین برای سومین بار به مدار زمین رفت

چین فضاپیمای مرموز خود را برای سومین بار از سال ۲۰۲۰ به مدار زمین پرتاب کرد.
کد خبر : 885150

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، چین با موفقیت یک فضاپیمای روباتیک قابل استفاده مجدد را برای سومین بار از سال ۲۰۲۰ در یک سری از پرواز‌های آزمایشی محرمانه مداری به فضا پرتاب کرد.

هدف این عملیات توسعه فناوری‌های قابل استفاده مجدد برای کاهش هزینه ماموریت‌های فضایی است.

این فضاپیما از مرکز پرتاب ماهواره جیئوچوآن در شمال غربی چین با استفاده از موشک حامل لانگ مارچ-۲ اف این فضاپیمای آزمایشی قابل استفاده مجدد را با موفقیت به فضا پرتاب کرد.

این فضاپیما پس از حرکت در مدار، به محل فرود برنامه ریزی شده خود در چین بازمی‌گردد و در طول پرواز فناوری‌های قابل استفاده مجدد و آزمایش‌های علوم فضایی را برای ارائه پشتیبانی فنی به منظور استفاده صلح آمیز از فضا انجام خواهد داد.

فضاپیمای رباتیک این کشور قبل از بازگشت به محل فرود تعیین شده در چین، برای مدت زمانی در مدار کار خواهد کرد. رسانه‌های دولتی چین بدون ارائه جزئیات دیگر گزارش دادند که در طول پرواز، فناوری‌های قابل استفاده مجدد تأیید و آزمایش‌های فضایی انجام خواهد شد.

آخرین پرتاب این فضاپیما در آگوست ۲۰۲۲بود که پس از ۲۷۶ روز چرخش در مدار به زمین بازگشت. هیچ جزئیاتی در مورد اینکه فضاپیمای مذکور چه فناوری‌هایی آزمایش شده و تا چه ارتفاعی پرواز کرده است، ارائه نشده و تصاویر این فضاپیما هرگز برای عموم نمایش داده نشده است.

برنامه‌های چین برای فضاپیمای قابل استفاده مجدد که برخی آن را «اژد‌های الهی» در زبان چینی می‌نامند، با برنامه محرمانه ایالات متحده برای پرواز هواپیمای فضایی X-۳۷B همزمان است.

پرتاب چین در روز پنجشنبه ساعاتی پس از آن انجام شد که شمارش معکوس برای پرتاب جدید هواپیمای فضایی مرموز ایابات متحده آمریکا توسط اسپیس ایکس برای سومین بار در این هفته به دلیل مسائل آب و هوایی و فنی در مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا متوقف شد.

به طور کلی، چین در سال‌های اخیر در حوزه فضایی پیشرفت‌های قابل توجهی داشته و به رشد تربیت فضانوردان، پرتاب ماهواره‌ها و سایر تولیدات فضایی دست یافته است. داده‌های این پرتاب‌های آزمایشی نیز به منظور تکمیل آزمایشات و تست فناوری‌های جدید و تحقیقات علمی استفاده می‌شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر