صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۲۵ آذر ۱۴۰۲
آنا گزارش می‌دهد؛

سالانه 3000 کودک ایرانی به سرطان مبتلا می‌شوند

رئیس انجمن خون و سرطان کودکان ایران با اشاره به بهبودی 85 تا 90 درصد کودکان سرطانی گفت: در ایران سالانه بین 2500 تا 3000 کودک زیر 15 سال به سرطان مبتلا می‌شوند.
کد خبر : 885103

حسن ابوالقاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: متأسفانه در کشور ازنظر ثبت بیماری‌ها وضعیت جالبی نداریم تا بتوانم به این سؤال پاسخ دقیقی بدهم که چه تعداد کودک سرطانی داریم؛ اما می‌دانیم که سالانه بین 2500 تا 3000 کودک سرطانی زیر 15 سال به جمعیت این بیماران اضافه می‌شود.

وی با بیان اینکه حدود 40 سال پیش تعداد پزشکانی که در این حوزه فعالیت داشتند، دو یا سه نفر بیشتر در ایران نبود، افزود: اکنون بیش از 160 فوق تخصص خون و سرطان کودکان در کشور خدمات درمانی ارائه می‌دهند و تقریباً در همه استان‌ها حداقل یک نفر و حداکثر 5 نفر فوق تخصص حضور دارند.

این فوق تخصص خون و سرطان کودکان خاطرنشان کرد: تا 30 سال پیش، فقط حدود 30 تا 35 درصد کودکان مبتلا به سرطان بهبود پیدا می‌کردند؛ اما این میزان الان به 85 تا 90 درصد رسیده است.

وی گفت: اتفاقات خوبی درزمینهٔ درمان کودکان سرطانی در کشور افتاده اما در مقاطعی به تحریم آمریکایی‌ها برخورد کردیم و آن‌ها هدف‌دار در تهیه داروهای مورد نیاز ما، سخت‌گیری کردند و اجازه نمی‌دادند پول را منتقل کنیم یا دارو را ارسال کنند؛ البته از طریق کشورهای دیگر دارو را تهیه کردیم، همچنین تعدادی از داورهای مورد نیاز نیز در ایران ساخته‌ شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله ادامه داد: با راه‌اندازی مراکز پیوند مغز و استخوان مخصوص کودکان، اکنون وضعیت کشور درزمینهٔ درمان کودکان مبتلا به سرطان وضعیت خوبی دارد.

ابوالقاسمی یادآور شد: سرطان خون با سهم 20 تا 25 درصدی شایع‌ترین انواع سرطان‌هاست و بعدازآن سرطان مغز قرار دارد، سرطان غدد لنفاوی، کلیه، فوق کلیه و استخوان نیز به ترتیب سرطان‌های شایع هستند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر