صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۴ - ۲۲ آذر ۱۴۰۲

پارتیشن شیشه‌ای بهتر است یا ام دی اف؟

پارتیشن‌بندی فضا‌های داخلی، نوعی تقسیم‌بندی و جداسازی فضا محسوب می‌شود که در ساخت آن از متریال‌هایی متفاوت با متریال اصلی ساختمان استفاده می‌کنند.
کد خبر : 884823

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، پارتیشن‌بندی فضاهای داخلی، نوعی تقسیم‌بندی و جداسازی فضا محسوب می‌شود که در ساخت آن از متریال‌هایی متفاوت با متریال اصلی ساختمان استفاده می‌کنند. معمولا برای پارتیشن‌بندی از صفحه‌های ام‌دی‌اف و شیشه استفاده می‌کنند که هر کدام از آن‌ها ویژگی‌های مخصوص به خود را دارند. برای شناخت پارتیشن شیشه‌‌ای و تفاوتی که با متریال ام‌دی‌اف دارد، در این نقد و بررسی با ما همراه باشید.

پارتیشن‌ شیشه ‌ای چیست؟

وقتی به دنبال تفکیک دو فضا در محیط داخلی ساختمان هستید، پارتیشن‌های شیشه‌ای یکی از گزینه‌‌هایی محسوب می‌شوند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. در حقیقت پارتیشن‌بندی شیشه‌ای نوعی تقسیم‌بندی فضای داخلی به وسیله دیوار‌های شیشه‌ای است که در تمامی اماکن عمومی مانند رستوران‌ها، فضاهای تجاری، ادارات مختلف و ویلاها و مجتمع‌های مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این پارتیشن‌ها معمولاً از شیشه سکوریت یا لمینت ساخته می‌شوند و در چارچوب‌بندی آن‌ها، متریال‌های چوب یا فلزات مقاوم در برابر فرسایش به کار می‌رود. دیوارهای شیشه‌ای که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند، به عنوان دیوار غیر باربر در ساختمان شناخته می‌شوند و برای ساخت اتاق‌های جدید در فضای داخلی یا ساخت یک اتاق کامل شیشه‌ای در فضاهای باز به کار می‌روند.

مزیت‌های استفاده از پارتیشن‌های شیشه‌ای

دیوارهای شیشه‌ای به حفظ نور طبیعی اتاق کمک می‌کنند و در عین استقامت بالا از ساختار بسیار سبک و ظریفی برخوردار هستند. این پنل‌ها از مصالح ساختمانی مدرن به حساب می‌آیند که در جداسازی فضا، افزایش نور، تهویه و ایجاد حریم خصوصی کاربرد دارند. از مزایای استفاده از پارتیشن‌های شیشه‌ای می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. جداسازی فضا: با استفاده از پارتیشن‌های شیشه‌ای به راحتی می‌توان فضاهای مشخص و معینی را در داخل ساختمان به وجود آورد.
  2. حفظ حریم خصوصی: یکی از راه‌حل‌های جداسازی فضای خصوصی به ویژه در ادارات، استفاده از این محصولات است.
  3. امکان شخصی‌سازی: به کمک پارتیشن‌های شیشه‌ای می‌توان دکوراسیون و طرح‌های دلخواهی را در محیط ساختمان، منزل و اماکن دیگر به وجود آورد.
  4. افزایش نور: این محصولات شیشه‌ای به دلیل شفافیت بالایی که دارند، نور بهتری را در فضا منتشر می‌کنند و احساس آرامش بیشتری را در فضا به وجود می‌آورند.
  5. نصب آسان: پارتیشن شیشه‌ای به راحتی نصب می‌شود، وزن کمی دارد و جای‌گذاری آن به ابزار خاصی نیاز ندارد.
  6. نبود مانع دید در فضای اداری: استفاده از دیوارهای شیشه‌ای در ادارات، باعث می‌شود که همکاران با یکدیگر در تعامل بیشتری باشند.
  7. عایق صدا: جلوگیری از آلودگی‌های صوتی یکی از مزایای استفاده از این محصولات محسوب می‌شود.
  8. کاهش هزینه‌ها: به دلیل اینکه این محصولات از جمله دیوارهای کم‌هزینه در ساخت و پارتیشن‌بندی فضا محسوب می‌شوند، استفاده از آن‌ها تا حد زیادی هزینه‌های ساخت‌و‌ساز را کاهش می‌دهد.
  9. امکان جابجایی: از مهم‌ترین خصوصیاتی که پارتیشن‌های شیشه‌ای دارند، امکان جداسازی و جابجایی آسان به فضای دیگر است.
  • اشغال فضای کم: این محصولات معمولاً به کمک دستگیره‌های ریلی یا کششی ساخته می‌شوند و به همین دلیل مقدار کمی از فضای محیط را اشغال می‌کنند.

ویژگی‌های پارتیشن‌ شیشه ‌ای

پارتیشن‌های شیشه‌ای در انواع مختلف، اندازه و قاب بندی‌های متعدد به صورت شیشه‌های شفاف و مات تولید می‌شوند. این محصولات مزایا و ویژگی‌های بسیار زیادی دارند که یکی از مهم‌ترین مشخصات آن‌ها، مقاومت بالا در برابر رطوبت و فرسایش است. قابلیت استفاده از نور طبیعی، داشتن قطر کم، اشغال فضای کمتر و عدم نیاز به استفاده از روشنایی از دیگر مزایای آن‌ها محسوب می‌شود.

با توجه به نوع ساختار پارتیشن‌های شیشه‌ای، می‌توان گفت که این محصولات، عایق مناسبی برای انتقال صدا و حرارت به حساب می‌آیند. همچنین فضا را بزرگتر نمایش می‌دهند و برای استفاده در محیط‌های دارای محدودیت ساخت و پارتیشن‌بندی، مناسب هستند.

تفاوت پارتیشن‌بندی شیشه‌ای و ام‌دی‌اف

به طورکلی ‌انواع مختلف پارتیشن‌بندی‌های شیشه‌ای و ام‌دی‌اف متناسب با سلیقه افراد، بودجه و محدودیت‌های فضا انتخاب می‌شوند و هر کدام از آن‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند. برای شناخت تفاوت پارتیشن شیشه ای و ام‌دی‌اف باید ویژگی‌های مختلف آن‌ها را با یکدیگر مقایسه نمایید. بنابراین در ادامه به بررسی این تفاوت‌ها می‌پردازیم.

مصالح ساخت

پارتیشن‌های شیشه‌ای از متریال و شیشه‌های شفاف و نیمه‌شفاف ساخته می‌شوند و اجازه می‌دهند نور در فضا منعکس شود. در مقابل، دیوارهای ام‌دی‌اف‌ از چوب‌های چند لایه تولید می‌گردند که از فشردن فیبر‌های چوبی به همراه رزین‌ها به دست می‌آید.

مشخصات ظاهری

پارتیشن‌های شیشه‌ای ظاهر شفافی دارند، بسیار زیبا هستند و فضای مدرنی را به وجود می‌آورند. در مقایسه با آن‌ها، پارتیشن‌های ام‌دی‌اف از رنگ‌های مختلف چوب تولید می‌شوند که برای استفاده در دکوراسیون‌های مختلف مناسب هستند.

مقاومت

پارتیشن‌های ام‌دی‌اف مقاومت زیادی در برابر ضربه و تخریب دارند و در صورت خرابی به راحتی تعمیر می‌شوند؛ در عوض مقاومت کمی در برابر رطوبت و آب از خود نشان می‌دهند. از سوی دیگر،  پارتیشن‌های شیشه‌ای در برابر ضربه استقامت کمتری داشته و مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارند.

نظافت

پنل‌های شیشه‌ای مقاومت زیادی در برابر لکه و کثیفی دارند. این محصولات بدون ایجاد خط و خش روی آن‌ها، به راحتی تمیز می‌شوند. اما نظافت پارتیشن‌های ام‌دی‌اف به راحتی صورت نمی‌پذیرد و در هنگام نظافت، احتمال تخریب و ایجاد خط و خش روی سطح آن‌ها زیاد است.

نصب

نصب پارتیشن‌های شیشه‌ای از حساسیت بالایی برخوردار است و برای نصب و جای‌گذاری آن‌ها نسبت به مدل ام‌دی‌اف زمان بیشتری نیاز دارید. همچنین پارتیشن‌های ام‌دی‌اف قابلیت تنظیم ارتفاع را دارند؛ درحالی‌که محصولات شیشه‌ای باید با همان قالبی که ساخته می‌شوند، مورد استفاده قرار بگیرند.

قیمت

از لحاظ قیمت پارتیشن‌های شیشه‌ای که از متریال‌های جدید ساخت‌و‌ساز محسوب می‌شوند، قیمت بیشتری نسبت به انواع ام‌دی‌اف دارند.

انواع پارتیشن‌ شیشه ‌ای

با توجه به نوع و کیفیت شیشه به کار رفته در ساخت این محصولات، به انواع مختلفی تقسیم‌ می‌شوند. به عنوان نمونه می‌توان از پارتیشن شیشه‌ای دوجداره نام برد که از دو ورق شیشه‌ای آکوستیک ساخته می‌شود که در فضای بین آن‌ها گاز آرگون و زنون قرار دارد. از مشخصات این محصولات می‌توان به مقاومت بالا در برابر عبور صدا اشاره نمود.

شیشه‌های لمینت نوع دیگری از دیوارهای شیشه‌ای هستند که از دو ورقه شیشه‌ای با ترکیب پلاستیک ساخته می‌شوند. این محصولات از شیشه سفت‌تر هستند، مقاومت بالایی در برابر ضربه دارند و به کاهش نویز در ساختمان کمک می‌کنند. در نهایت می‌توان از شیشه‌هایpvp  نام برد که از دو صفحه شیشه‌ای که در فضای بین آنها پلی وینیل یا pvp  پر شده، تشکیل می‌شوند. این محصولات مقاومت خوبی در برابر عبور امواج صوتی از خود نشان می‌دهند.

قیمت پارتیشن‌ شیشه‌‌ای

برای انتخاب پارتیشن‌های شیشه‌ای باید محصول مورد نیاز خود را با توجه به محل نصب و متناسب با شرایط آن خریداری نمایید. ضخامت و تعداد جداره پنل‌هایی که برای خرید انتخاب می‌شود، نوع شیشه و کیفیت آن، همچنین نوع فریم و ابزاری که روی آن‌ها قرار می‌گیرد، از عوامل موثر در تعیین قیمت پارتیشن‌های شیشه‌ای محسوب می‌شوند.

سخن پایانی

پارتیشن‌های شیشه‌ای از محصولات جدید ساختمانی هستند که استفاده از آن‌ها زیبایی بسیار زیادی را به طراحی دفتر کار می‌بخشد. آن‌ها برای محیط‌های کوچک بسیار مناسب محسوب می‌شوند و می‌توانند نور را به راحتی  در فضا منعکس کنند. تنها موردی که در خرید و انتخاب آن‌ها باید مورد توجه قرار بگیرد، کیفیت بالای شیشه استفاده شده در ساخت و نحوه صحیح نصب و جای‌گذاری پارتیشن شیشه ای است.

انتهای پیام/

برچسب ها: پارتیشن اداری
ارسال نظر