صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا از آیین نکوداشت هفته پژوهش؛

واکنش دبیر شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی به انتقادات رحیم‌پور ازغدی از صدا و سیما

آیین نکوداشت هفته پژوهش بیست و دوم آذرماه در استودیوی شماره یک ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.
کد خبر : 884795

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین نکوداشت هفته پژوهش پیش از ظهر امروز، بیست و دوم آذرماه در استودیوی شماره یک ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.

در ابتدای این نشست، محسن شاکری‌نژاد رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما ضمن ابراز تسلیت به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و خوشآمد گویی به پژوهشگران، پرسشگران و مدیران فعلی و سابق مرکز تحقیقات صداو سیما گفت: اگر تحول را حول سه محور رویکرد سازو کار و محتوا تعریف کنیم، این تحول بدون پژوهش امکان پذیر نیست. این سه محور باید با شرایط روز جامعه تغییر کند و پژوهش باید عامل این تغییر باشد. در عصر انسان رسانه‌ها و در رسانه‌ای در حجم رسانه ملی چگونه باید به تحول برسیم؟ تحول یک شعار و رویکرد نیست بلکه یک ضرورت است و از مقدمات این تحول پژوهش است.

وی اظهار کرد: در دوران جدید مدیریتی صداو سیما و با نگاه به همین عنصر تحول، تلاش کردیم تا پژوهش در خدمت محتوا و آنتن رسانه ملی قرار بگیرد. من شهادت می‌دهم که همکاران من با وجود مشکلات فراوان با تمام وجود و همت خودشان در خدمت رویکرد تحولی صداو سیما هستند.

شاکری نژاد افزود: ریاست محترم سازمان همواره تاکید داشته‌اند که مخاطبان امروزه بر بستر‌های متنوع فضای مجازی محتوا را دنبال می‌کنند؛ لذا دوستان ما در اغلب سنجش‌ها و تحقیقات خودشان پرسش نامه‌ها را تغییر داده اند و این سوال را می‌پرسیم که در کدام بستر برنامه‌ای تلویزیون را دنبال می‌کنید؟

وی اظهار کرد: بخشی از مخاطبان رسانه ملی از بستر‌های دیگر مثل تلویزیون محتوا را دنبال میکنند، اما کماکان می‌توانیم بگوییم که رقمی حدود هشتاد درصد از مخاطبان برنامه‌ها همچنان از طریق ابزار تلویزیون برنامه‌ها را دنبال می‌کنند.

رئیس مرکز تحقیقات صدا و سیما گفت: در همین دوران تحولی، رکورد‌هایی در رسانه ملی ثبت شده که بی سابقه است، اما چه کنیم که عده‌ای به بهانه‌های مختلف نمی‌خواهند این پیشرفت‌ها را ببیند. در پایان ضمن تشکر از حمایت یک ساله همه همکاران زحمتکش در این مرکز، ما به عنوان دیده بان رسانه ملی در حوزه سنجش افکار عمومی و ذائقه مخاطب بتوانیم به تحقق تحول در رسانه ملی کمک کنیم.

واکنش دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به انتقادات رحیم‌پور ازغدی از صدا و سیما

در ادامه، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دیگر سخنران این نشست بود.

وی در سخنانی عنوان کرد: سازمان صداو سیمای جمهوری اسلامی ایران طبق قانون اساسی تنها متولی قانون پخش برنامه‌های رادیو و تلویزیون است. این سازمان بسیار گسترده است؛ از حوزه پژوهش و سیاستگذاری و نظریه پردازی تا بخش‌های از تنظیم گری و تصدی گری در این سازمان وجود دارد.

وی اظهار کرد: وقتی از حکمرانی رسانه ملی سخن میگوییم یعنی عرصه سیاست گزاری تنظیم گری و تصدی گری در آن دیده شده است و همه این ساحت‌ها را در بر دارد.

خسروپناه گفت: ما باید یک تلقی درست از حکمرانی را داشته باشیم. حکمرانی ولایتی و مردمی در هر موضوعی، اصولی دارد عقبه حکمرانی نظریه‌های آیت که پشتوانه این سه عرصه هستند و این نظریه‌ها و تربیت نیرو حکم آن‌ها هم در دانشگاه‌های وابسته به صداو سیما انجام می‌شود. یک عده فقط میخواهند فقط ایراد بگیرند. مثلاً می‌گویند رسانه ملی تاکنون هیچ دستاوردیدنداشته و نیروی جدید و متعهدی تربیت نکرده است. رسانه ملی در ترویج معارف انقلاب و رشد برخی ژانر‌های سینمایی از جمله سینمای دینی تاثیر بسیار مهمی داشته است. من به این نتیجه رسیده ام که سینمای دینی در کشور‌هایی مثل ترکیه یا شرق آسیا و حتی سینمای هالیوود از سینمای دینی ایران تأثیر پذیرفته است. صدا وسیما موفق شد یک تأثیرگذاری بر الگو و ژانر سینمای دین ایجاد کند. همین سریال قیام عثمان که این هفته صدوچهلمین قسمت آن در ترکیه پخش می‌شود و هر قسمتش حدود دو ساعت است کاملا تحت تاثیر فیلم‌ها و سریال‌های است که در دهه دوم و سوم انقلاب ساخته شده. میخواهم بگویم کار‌های اثربخش را نادیده نگیریم برنامه‌های گستره شریعت یا زاویه در شبکه چهار یا نقد سینمای شبکه چهار کار‌های موثری بود و بیننده داشت ما حتما باید از برنامه‌ای اثر بخش با شیوه‌های جدیدتر استفاده کنیم.

وی افزود: همین برنامه «زندگی پس از زندگی» که گویا چهار فصلش ساخته شد خیلی موثری بود. من با این که در صدا و سیما هم بیشتر حضور دارم، اما وقتی بین مردم می‌روم من را به عنوان کارشناس برنامه زندگی پس از زندگی میشناسند.

خسروپناه گفت: عجیب است که برخی آقایانی که اتفاقا تلویزیون مدام مباحثشان را پخش می‌کند سخنانی میگویند که گویا این سازمان تلاشگر و موثر هیچ کاری انجام نداده است! این که کار‌های مثبت و اثر بخش و مفید را نبینیم و راهکار هم ندهیم تا خستگی بر تن مدیران و برنامه سازان بماند.

وی عنوان کرد: این خیلی غیر اخلاقی است که به راحتی مجوز برای نادیده‌گرفتن زحمت زحمت‌کشان به خودمان ندهیم.

دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی افزود: به نظر من کارنامه صداوسیما در ادوار مختلف و وقایع گوناگون کار‌های بزرگی انجام داده است. در پرورش مستندسازان انقلابی نقش بسیار مهمی داشته است. دستاورد‌های مثبت را ببینیم و قدر بدانیم، اما نقص‌ها را بشناسیم و در رفع آن‌ها بکوشیم.

لازم به یاد آوری است، اخیرا ویدئویی از حسن رحیم پور ازغدی منتشر شده که وی ضمن انتقاداتی تند از سازمان صداو سیما، این نهاد را در تربیت نیرو‌های متعهد و کاربلد در چهل و پنج سال گذشته ناتوان معرفی کرده بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر