صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در نشست مشترک با سفیران کشورهای مختلف:

شرایط تحصیل دانشجویان زبان‌های خارجه در مقطع تحصیلات تکمیلی ایران فراهم می‌شود

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی گفت: در دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی در رشته های مختلف به جذب دانشجو اقدام کرده ایم و علاقه مند هستیم تا شرایط تحصیل دانشجویان زبان را در دوره های تحصیلات تکمیلی ارشد و دکتری فراهم کنیم.
کد خبر : 884783

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشـست گسترش ظرفیت همکاری های علمی بین المللی دانشـگاه علامه طباطبائی امروز (چهارشنبه، ۲۲ آذر ۱۴۰۲) با کشورهای اسـپانیایی زبان» بـا حضور عبداالله معتمدی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی و سـفیران کشورهای کوبا، برزیل، اسـپانیا، نیکاراگوئه، اروگوئه، بولیوی، مکزیک، ونزوئلاو پرتغال در کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.

عبدلله معتمدی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در این نشست اظهار کرد: اتفاقات غزه نوعی نسل کشی است و در همه جای دنیا ممکن است افرادی در کشورهای مختلف مالکیت پیدا کنند و مالکیت باعث تغییر حاکمیت نمی شود، اما عده ای چنین ادعا را دارند که این امر باعث تشکیل کشوری خودساخته به نام اسرائیل شده است.

وی افزود: سیاست های ایران برای توسعه روابط بین المللی بسیار روشن و دقیق است و ارتباطات ایران با کشورهای آمریکای لاتین، اروپا، آسیا و ... گسترده است و در این زمینه احترام به حقوق دیگران در حال رشد است‌.

معتمدی تصریح کرد: دیپلماسی علمی باعث تقویت ارتباطات بین المللی و سیاسی، اشتراک ظرفیت های علمی می شود و فضای علمی را در کشورهای متقابل گسترش می دهد.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی ادامه داد: در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانشگاه ها از نظر کمی و کیفی رشد سریعی را تجربه کرده اند و تمام متخصصان با تجربه در حوزه پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی تهران حضور دارند و اینطور نیست که تخصص پزشکی در کشورهای خارجی وجود داشته باشد، اما در ایران نباشد.

معتمدی اضافه کرد: قبل از انقلاب، آموزش عالی و دانشگاه های وابسته به وزارت علوم به جز چند رشته محدود دارای مقطع دکتری نبود، اما پس از انقلاب و هم اکنون در رشته های مختلف به پذیرش دانشجو در مقطع PhD و پست دکتری اقدام کرده ایم.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه دانشگاه علامه طباطبائی به صورت تخصصی ذوی علوم انسانی متمرکز است؛ تاکید کرد: دارای ۱۱ دانشکده و حدود ۱۰ پژوهشکده و ۲۸۰ رشته مختلف در حوزه علوم انسانی هستیم که در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری دانشجو پذیرش می کنیم.

معتمدی گفت: دانشگاه علامه طباطبائی با ظرفیت بی نظیر خود جزو دانشگاه های برتر کشور است و امسال برای نخستین بار در رتبه بندی تایمز رتبه بالایی کسب کرده است و در نظام رتبه بندی ISC دارای شاخص های اول و در برخی از حوزه ها تک رقمی است.

وی با بیان اینکه دارای ۶۰۰ عضو هیئت علمی در دانشگاه علامه طباطبائی هستیم تاکید کرد: استفاده از ظرفیت علمی استادان و چهره های علمی دانشگاه علامه طباطبائی در کشورهای دیگر باعث افتخار است و می توان با تبادل دانشجو و استاد به کشورهای مختلف جهان رشد علمی ایران را ارتفا ببخشیم و پروژه های مشترک علمی بین المللی ایجاد کنیم.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی افزود: فعالیت مشترک آموزشی و پزشکی و دوره های مشترک علمی را با کشور روسیه فراهم کرده ایم و قصد ایجاد و توسعه اردوهای مشترک بین المللی متخصصان علمی ایران را با کشورهای دیگر داریم و از استادان صاحب نام خارجی برای حضور در ایران دعوت می کنیم و تمایل داریم تا استادان ایرانی برای ارائه اندیشه و افکارشان به دانشگاه های جهان سفر کنند.

معتمدی گفت: صاحب استادان فاخر علمی در زمینه تولیدات علمی هستیم که به رشد علمی در کل دنیا کمک می کنند؛ در زمینه فعالیت های پژوهشی و آموزشی و راه اندازی دوره های مشترک علمی با دانشگاه های خارجی زمینه را فراهیم می کنیم.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی ادامه داد: در دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی در رشته های روسی، آلمانی، انگلیسی، اسپانیایی، ترکی، عربی، چینی و ... به جذب دانشجو اقدام کرده ایم و علاقه مند هستیم تا دانشجویان زبان را در دوره های تحصیلات تکمیلی ارشد و دکتری هم پذیرش کنیم. همچنین از طریق فضای مجازی می توانیم دوره های آموزشی برگزار کنیم که عمدتا دوره های زبان فارسی شش ماهه است و دانشجویان خارجی می‌توانند در مدت زمان ۶ ماه زبان فارسی را یاد بگیرند.

در ادامه نماینده وزارت علوم در این نشست گفت: در دوره جدید سیاست وزارت علوم افزایش دانشجویان بین المللی از همه کشور ها در ایران به طور جدی پیگیری می شود.

وی افزود: ما در وزارت علوم آمادگی داریم به دانشجویان کشورهای اسپانیایی زبان بورسیه بدهیم و همچنین تمایل داریم که وزارتخانه های مرتبط با آموزش عالی کشورهایی که سفرای آنها در این نشست حاضر هستند به دانشجویان ایرانی بورسیه تحصیلی بدهند.

سفیر اسپانیا نیز در این برنامه گفت: برای رفع موانع مانند تبادل استاد باید به وزارت امورخارجه ایران کمک کنیم. تاسیس موسسه‌های مختلف و مراکز آموزشی تماما اسپانیایی یک راه مناسب برای گسترش روابط این کشور با ایران است.

وی با بیان اینکه به دلیل اینکه افراد زیادی می‌خواهند اسپانیایی یاد بگیرند اسپانیایی دومین زبان دنیاست، گفت: باید زیر ساخت های لازم برای آموزش این زبان فراهم شود تا بتوانیم فرهنگ و تمدن قوی اسپانیایی را در کشور ایرانیان به علاقه مندان به روش درستی معرفی کنیم.

وی افزود: من می توانم به شما اطمینان بدهم که سفارت اسپانیا از الان آمادگی کامل را دارد که در بخش های فرهنگی و آموزشی  با دانشگاه های ایران رو به جلو حرکت کند. البته موانع زیادی در زمینه های مختلف همچون تحریم ها و محدودیت مهم و عمیق ویزا وجود دارد که ما باید فراتر از مانع ها حرکت کنیم.

سفیر اسپانیا ادامه داد: در حال حاضر یک کار فرهنگی مهم انجام شده است و آن تالیف کتاب مهم ۴۰۰ سال روابط فرهنگی و تاریخی بین ایران و جامعه اسپانیایی است . این کتاب نشان دهنده  اراده ما برای انجام کارهای مشترک است.

 پیشنهاد سفیر کوبا برای تاسیس مرکز شناخت آمریکای لاتین در دانشگاه علامه طباطبائی

در ادامه، سفیر کوبا، اظهار کرد: خیلی خرسندیم که شرایط حضور ما در دانشگاه ارزشمند ایرانی فراهم شده است تا بتوانیم از نقطه نظرات علمی متخصصان ایرانی استفاده کنیم و به تازگی با وزارت علوم در کوبا تفاهم نامه علمی امضا کرده ایم و باید در مورد ارتباطات بیشتر بین المللی صحبت کنیم. تحریم ها مانع اصلی ارتباطات بین المللی شده است و یک مثال واضح از تحریم ها این است که نمی توانیم به صورت مستقیم از کشور کوبا وارد فرودگاه ایران شویم و همچنین تحریم ها باعث شده تا نتوانیم از تکنولوژی های علمی استفاده مساعدی داشته باشیم، اما کشور اسرائیل هر کاری که دلش بخواهد انجام می دهد ولی تحریم نمی شود؛ بنابراین ما کشورهای تحریم شده هستیم و تحریم ها باعث تشکیل کمپین ها علیه فرهنگ کشورها شده است و پیشنهاد می کنم کارگاه های مشترک بین دانشگاه کوبا با دانشگاه علامه طباطبائی در صفحات مجازی برگزار شود تا بتوانیم از ظرفیت علمی یک دیگر استفاده کنیم، در کوبا فقط ۲ نفر وجود دارند که به زبان فارسی تخصص دارند، در صورتی که باید تعداد افراد فارسی زبان افزایش یابد و این شرایط را داریم تا دانشکده های ایرانی داخل کوبا تاسیس شوند، همچنین پیشنهاد می کنم که در دانشگاه علامه طباطبائی مراکز شناخت آمریکای لاتین برای تبادل علمی و فرهنگی با کوبا ایجاد شود؛ چرا که تولیدات علمی بالا و دانشجویان و استادان شاخصی برای تبادل با آمریکای لاتین و کشورهای اطراف دارید و افزایش نزدیکی ها بسیار نیاز است و زمانی که مردم به ایران سفر می کنند تحت تأثیر نقطه نظرات علمی قرار می گیرند؛ بنابراین باید گسترش و توسعه ارتباطات بین المللی را مدنظر قرار دهیم و پیشنهاد می دهیم تبادل رسانه ای در مقابل رسانه های غربی که در اختیار اسرائیل هستند را حفظ کنیم؛ چرا که دیروز بایدن گزارشی علیه اسرائیل ارائه داد و باید از فلسطین حمایت کنیم.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در پاسخ به صحبت های سفیر کوبا گفت: پیشنهاد تشکیل کرسی آموزش زبان فارسی در کوبا را دارم و آمادگی داریم تا برای آموزش زبان فارسی به بورس دانشجو اقدام کنیم و مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبان ها آمادگی دارد به صورت مجازی در مدت زمان ۶ ماه زبان فارسی را آموزش دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر