صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۸ - ۲۲ آذر ۱۴۰۲
هفته پژوهش ۱۴۰۲؛ (۲۶)

لزوم ترویج پژوهش گروهی برای تولید فکر با هدف مشخص

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان با تأکید بر ترویج پژوهش‌های گروهی گفت: این نوع پژوهش همکاری علمی روشمند و طراحی شده برای دستیابی به معرفت یا تولید فکر با هدف مشخصی است.
کد خبر : 884727

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی منصوری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان در آیین نکوداشت هفته پژوهش و فناوری که در دانشگاه علوم پزشکی این استان برگزار شد، اظهار کرد: همه دستاورد‌های بشری از ابتدایی‌ترین دستاورد‌ها تا پیشرفته‌ترین آنها به پشتوانه پژوهش فراهم شده و هر اندازه که علم پیشرفت کند نیاز به پژوهش نیز به‌صورت روزافزون افزایش پیدا می‌کند.

وی با تأکید بر شبکه‌سازی در پژوهش افزود: از نظر منابع شامل منابع انسانی، تولید علم و خروجی در بخش پژوهش و فناوری وضعیت مطلوب و قابل قبولی داریم؛ اما در این میان هنوز دارای شبکه‌سازی و محیط‌های حمایتی مناسب از پژوهش نیستیم. یکی از آسیب‌های موجود در حوزه پژوهش را ضعف در پژوهش گروهی و همکاری علمی روشمند است به نظر می‌رسد دوره پژوهش‌های کلان و گسترده و اثرگذار، تمام شده است؛ بنابراین باید پژوهش‌های گروهی ترویج و مبانی، آسیب‌ها و کاستی‌های آن معلوم شود تا بتوانیم پژوهش‌های گروهی را سامان دهیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان عنوان کرد: مراد ما از پژوهش گروهی، همکاری علمی روشمند و طراحی شده برای دستیابی به معرفت یا تولید فکر با هدف مشخصی بوده است؛ چراکه غیرممکن است فردی در همه زمینه‌ها تخصص داشته و کار او مورد اقبال عمومی قرار گیرد؛ بنابراین برای کار‌های بزرگ که با حوزه‌های دانشی متفاوت درگیر می‌شوند چاره‌ای غیر از پژوهش گروهی نیست.

هوش مصنوعی از مهم‌ترین مباحث فعالیت‌های پژوهشی است

رئیس شورای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان نیز گفت: زیرحوزه‌های پژوهشی را می‌توان به دو دسته عمده و مهم پژوهش‌های نظری و پژوهش‌های عملی که منجر به فناوری و نوآوری خواهند شد، تقسیم‌بندی کرد.

محمد کریم سهرابی به تشریح شاخص‌ترین فعالیت‌های پژوهشی سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان در این زیرحوزه‌ها پرداخت و اضافه کرد: یکی از مهم‌ترین مباحث فعالیت‌های پژوهشی که منجر به فناوری و نوآوری می‌شوند هوش مصنوعی و ارتباط آن با سایر علوم مهندسی بوده که با توجه به روند فراگیری آن در جامعه و حتی جهان پروژه‌های مختلفی در این بخش در حال تعریف شدن است.

وی با اشاره به تولید «دیباگِر» نخستین نشریه دانشگاهی مبتنی بر هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان بیان کرد: این فعالیت دانشگاه به‌صورت ویژه در استان سمنان شاخص شده و انجمن علمی دانشجویی رشته مهندسی کامپیوتر و هوش مصنوعی این واحد دانشگاهی با ایجاد انسان واره خردمند «رایسان» که موجودی مبتنی بر هوش مصنوعی محسوب می‌شود، بازخورد‌های مطلوبی را از جامعه دریافت کرده و رایسان توانسته به‌عنوان سخنگوی ستاد تات استانداری سمنان ایفای نقش کند.

رئیس شورای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان رویکرد این دانشگاه را حل معضلات اجتماعی، فرنگی، صنعتی و تولیدی در سطوح استانی، ملی و بین‌المللی عنوان کرد و ادامه داد: اجرای طرح‌های کلان برون دانشگاهی مانند طرح آنالیز ارتعاشات در ذیل مرکز تحقیقات انرژی با شرکت‌های خارجی اصلی کشور‌های دانمارک و سوئد، طرح پژوهشی مربوط به احداث تونل در کشور همسایه عراق، طرح‌های اجراشده در برنامه‌ریزی و آمایش استان در حوزه آمار، صنایع و معادن نتایج این رویکرد است.

سهرابی مطرح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان تنها واحد دانشگاهی در کشور است که همه مراکز تحقیقاتی آن پس از ارزیابی در سطح عالی رده‌بندی مراکز تحقیقاتی قرار گرفته است. این واحد دانشگاهی نخستین و تنها واحد دانشگاهی استان سمنان بوده که موفق به اخذ گواهینامه ۱۷۰۲۵ ISO نگارش ۲۰۱۷ برای مرکز تحقیقات بتن توانمند از طرف سازمان ملی تأیید صلاحیت‌ها شده که تعداد واحد‌های دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در کشور که موفق به اخذ این گواهینامه شده‌اند بسیار محدود است.

وی قرارگرفتن سه عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان را در فهرست یک درصد برتر دانشمندان جهان و ۱۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد را در فهرست دو درصد پژوهشگران برتر جهان و نیز چاپ و انتشار یک جلد کتاب علمی در انتشارات بین‌المللی اشپرینگر (Springer) را از دستاورد‌های این واحد دانشگاهی در بخش پژوهش‌های تئوری معرفی کرد.

به گزارش آنا، رونمایی از پوستر مجله علمی پژوهشی Jornal Microbita، تجلیل از پژوهشگران برتر، فناوران برتر، پژوهشگران فعال و کارشناسان پژوهشی موفق دانشگاه‌های آزاد اسلامی و علوم پزشکی استان سمنان از دیگر برنامه‌های اجرا شده در این آیین نکوداشت بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر