صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون پژوهشی وزارت علوم در جشنواره تجلیل از پژوهشگران کشور:

حداقل گرنت هیئت علمی تا سال آینده ۲ برابر می‌شود

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: از سال آینده حداقل اعتبار گرنت هیئت علمی ۲ برابر افزایش می‌یابد و این موضوع در برنامه هفتم توسعه نیز ذکر شده است.
کد خبر : 884507

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، بیست و چهارمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشور هم اکنون (سه شنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۲) با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، محمود رضا آقامیری رئیس دانشگاه شهیدبهشتی، پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، سید سروش قاضی نوری رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، احمد فاضل زاده رئیس مؤسسه استنادی علوم (ISC) و پایش علم و فناوری در سالن همایش‌های بین المللی ابوریحان دانشگاه شهیدبهشتی در حال برگزاری است.

پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم در ابو مراسم اظهار کرد: هفته پژوهش و فناوری بهانه‌ای است تا در راستای جهاد تببین، اتفاقات علمی کشور را نه تنها برای دانشمندان بلکه برای مردم تبیین کنیم.

وی افزود: از ۱۱ تا ۱۹ آذر هفته پژوهشی استان‌ها و از ۱۹ تا ۲۵ آذر هفته پژوهش ملی برگزار می‌شود و با توجه به شعار سال شعار هفته پژوهش و فناوری به عنوان پیشران رشد تولید و مهار تورم نامگذاری شد.

صالحی تصریح کرد: یکی از پژوهشگران برتر کشور در کلاس دوم دبستان تحصیل می‌کند که در تاریخ ۱۹ آذر از ایشان تجلیل کردیم؛ این موضوع بدین معناست که پژوهش محدود به دانشجویان نیست و با همکاری وزارت آموزش و پرورش از دانش آموزان هم تجلیل کردیم.

معاون پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: جشنواره تجلیل از اندیشمندان و دانشمندان جوان ظهر امروز در دانشگاه تهران برگزار می‌شود که تنها جشنواره مربوط به رشته‌های علوم پایه است.

صالحی گفت: بررسی‌های پژوهشی سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۲۲ نشان از تولیدات علمی قوی ایران در حوزه‌های متنوع در سطح بین المللی دارد؛ برای مثال در مهندسی شیمی رتبه ۱۳ و در رشته مهندسی مواد رتبه ۱۶ جهانی را کسب کرده ایم.

وی تاکید کرد: نشریات نمایه شده وزارت عتف از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۱ شامل ۱۸۰۷ عدد بوده است.

صالحی اضافه کرد: ایران هفتمین کشور در تعداد نشریات نمایه شده در سال ۲۰۲۳ بوده است.

معاون پژوهشی وزارت علوم اضافه کرد: به دنبال مسابقه نمایه سازی نیستیم، بلکه هدفمان اثربخشی مقالات و کارآمدی تحقیقات است.

صالحی اضافه کرد: با ابلاغ آئین نامه جامع اعتبار ویژه، از سال آینده حداقل اعتبار گرنت هیئت علمی ۲ برابر افزایش می‌یابد و این موضوع در برنامه هفتم توسعه هم ذکر شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهیدبهشتی با تاکید بر مرجعیت علمی گفت:  تعداد کل مجلات نمایه شده در پایگاه علمی اسکوپوس تا ابتدای دولت سیزدهم ۱۰۱ عدد بود.

صالحی اضافه کرد: حدود ۱۱ هزار ۲۱۲ قرارداد در ارتباط با جامعه و صنعت منعقد شده است و دوره‌های مهارت افزایی در سال ۱۳۰۲ حدو  ۸۰۶۲ بود، این دوره‌ها امتیازی برای دانشجویان و اساتید نداشته است و آنان با علاقه شرکت کرده‌اند.

 

تصویب اخذ مجوز امریه‌های پسا دکتری در شورای عالی عتف

وی ادامه داد: امسال اخد مجوز امریه‌های پسا دکتری در شورای عالی عتف تصویب شد. این مجوز شامل چهار دسته بنیادی، کاربردی، فناوری و صنعتی است. مجوز ۵۰۰ هزار امریه برای دانشجویان پسادکتری صادر شده است که خبر خوب من برای دانشجویان است.

 

صالحی با اشاره به اینکه انجمن‌های علمی ظرفیت مناسبی برای رشد علمی هستند، گفت: ما به دنبال بازآفرینی انجمن‌های علمی در تصمیم سازی و سیاست گذاری‌های کلان هستیم. البته من عقیده دارم ما دچار تکثر در تعداد انجمن‌ها هستیم و استفاده از ظرفیت انجمن‌های علمی دانشجویی محدود به مرز‌های جغرافیایی نیست.

وی افزود: آیین نامه پایه‌های تشویقی بازنگری شده است. این پایه تشویقی سال گذشته ۷ بود، ولی امسال افزایش داشته است.

صالحی گفت: براساس آئین نامه اجرایی ماده ۱۳ قانون جهش دانش بنیان، شرکت‌هایی که با دانشگاه‌ها همکاری پژوهشی دارند، از پرداخت مالیات معاف هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر