فلاحی: عقبماندگی در قانونگذاری هوش مصنوعی بهای سنگینی دارد
حجتالاسلام احمد حسین فلاحی نایب رئیس فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره قانونگذاری هوش مصنوعی اظهار کرد: بخشی از موضوع هوش مصنوعی مربوط به شورای عالی فضای مجازی بوده که در تخصص آنهاست و بخشی دیگر آن در حوزه حقوقی و ... در صلاحیت مجلس شورای اسلامی است.
فلاحی ادامه داد: موضوعی که در فضای مجازی داریم، متاسفانه تاکنون در دستور کار صحن علنی نیامده؛ بخشهای حقوقی که در فضای مجازی داشتیم در موضوع هوش مصنوعی نیز وجود دارد که تخصصی و گستردهتر است؛ چراکه در هوش مصنوعی مدیریت دادهها در دست افراد است و باید مسئولیت حقوقی دادهها را به آن اضافه کرد.
نایب رئیس فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده مجلس شورای اسلامی افزود: برخلاف فضای مجازی که ممکن است از دادههای موجود استفاده شود و صرفا در آنجا نقش جابجایی اطلاعات را داشته باشد؛ اما در هوش مصنوعی و تولید محتوا کاربر نقش مهمی دارد؛ بنابراین بحث حقوقی و قانونگذاری آن تخصصیتر و گستردهتر از بخش فضای مجازی است.
وی تصریح کرد: نصف نکات و موادی که در فضای مجازی داشتیم مربوط به مجلس است، به همین کیفیت در قانون گذاری در حوزه هوش مصنوعی باید این شیوهها را رعایت کنیم؛ چراکه در بحث قبول مسئولیت، کارگزار و داده پرداز نیز به فضای مجازی اضافه میشود.
فلاحی با بیان اینکه بعید میدانم در این دوره مجلس موضوع هوش مصنوعی به صورت قانون تکلیف شود، یادآور شد: این روزها در مجلس در حال درگیر قانون هفتم توسعه هستیم؛ پس از آن قانون بودجه ۱۴۰۳ قرار است در صحن بررسی شود همچنین در ادامه درگیر موضوع انتخابات مجلس میشویم و در مدت زمان باقیمانده باید به دستورالعملهای باقیمانده به نوبت بپردازیم.
نایب رئیس فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قانون فضای مجازی در نوبت صحن است، اضافه کرد: اگر همچون فضای رسانه و مجازی نخواهیم دچار عقبافتادگی شویم حتماً باید به موقع به موضوع هوش مصنوعی پرداخته شود؛ چراکه عقب ماندگی در سیستم قانون گذاری موجب آسیبهای اجتماعی میشود و باید بهای آن را بپردازیم.
وی درباره خطوط قرمز ایران در حوزه اینترنت ماهوارهای گفت: تمام کشورها مساله فرهنگی، حقوقی، امنیتی و سازوکارهای سیاسی خود را در حوزه اینترنت ماهوارهای ملاک قرار میدهند.
فلاحی افزود: ما یک کشوری هستیم که بیشتر در معرض حملات و تهدیدات بودیم؛ قطعا خطوط قرمز ما پررنگتر از دیگر کشورهاست؛ باید روی نقاط امنیتی، سیاسی، اجتماعی، حقوقی و فرهنگی به عنوان خطوط قرمز در نظر گرفته شود تا بتوانند با جمهوری اسلامی ایران همکاری داشته باشند.
انتهای پیام/