صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۲۱ آذر ۱۴۰۲
اکبری در گفت‌وگو با آنا:

سفر رئیس‌جمهور به روسیه منطبق با نظم چندجانبه‌گرایی است

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: سفر رئیس‌جمهور کشورمان به روسیه منطبق با نظام چندجانبه‌گرایی بوده و در این نظم هر کشوری به دنبال تأمین منافع خود است.
کد خبر : 884439

عابد اکبری، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سفر رئیس‌جمهور کشورمان به روسیه را که به‌تازگی انجام شد، به نفع نظام چندجانبه‌گرایی در دنیا دانست و گفت: ایران و روسیه نقش مهمی در کنترل بحران‌ها در منطقه دارند و از آنجا که بحران‌ها به‌صورت ایزوله در یک منطقه به وقوع نمی‌پیوندد، این اتفاق می‌تواند در تسری بحران‌ها به سایر نقاط دنیا جلوگیری کند.

وی افزود: باید پذیرفت بحران‌ها به شکل زنجیرواری بر همدیگر اثر می‌گذارند و حتی موضوعاتی مانند انتخابات آرژانتین و تحولاتی که در آمریکای جنوبی در حال وقوع است و می‌توانیم تأثیر آن را در سایر نواحی جهان حتی در آسیا و اروپا هم مشاهده کنیم. 

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه به دلیل یادشده نمی‌توانیم میان جنگ روسیه و اوکراین با جنگ غزه فضای ایزوله‌ای را تصور کنیم، گفت: به‌رغم اینکه روسیه درگیر جنگ اوکراین است به نظر می‌رسد تلاش می‌کند یک نقش‌آفرینی مثبتی را در بحران غزه داشته باشد و از آنجا که جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدای شروع جنگ غزه یک دیپلماسی فعالی را در پیش گرفته است، سفر رئیس‌جمهور کشورمان به روسیه می‌تواند به کاهش سطح تنش‌ها در منطقه و جهان کمک کند و از سوی دیگر به برقراری یک و صلح پایدار بینجامد.

اکبری با بیان اینکه نباید به توسعه روابط ایران و روسیه دید منفی داشت و این را باید در راستای چندجانبه گرایی تفسیر کرد، گفت: متأسفانه شاهد تحلیل‌های اشتباه در دوره گذار و پساگذار هستیم. در دوران کلاسیک که نظام دوقطبی حاکم بود، برخی کشورها استقلال خود را به نظام غرب و شرق می‌فروختند؛ اما در دوره کنونی این نگاه وجود ندارد و هر کشوری تلاش دارد در دوره گذار نهایت نفع را از چندجانبه‌گرایی ببرد. 

وی افزود: در دوره گذار هیچ قطبی و بلوکی به دنبال به زیر سؤال بردن استقلال دیگر کشورها نیست و کشورها این نگاه را به هم ندارند. اتفاقی که در دوره گذار رخ می‌دهد این است که همه بازیگران بر اساس وزن خود در نظام بین‌الملل به ایفای نقش می‌پردازند. 

اکبری با بیان اینکه فرقی نمی‌کند این بازیگران  جزء کدام ائتلاف‌ها باشند، اظهار کرد: اینکه برخی که می‌گویند ایران محدود خواهد شد یک خطای راهبردی است؛ چون قدرت‌های موجود جهانی بدون در نظر گرفتن منافع ایران نمی‌توانند یک‌جانبه رفتار کنند و روسیه و چین باید منافع ایران را در نظر داشته باشند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: از این رو هرگونه تحلیل برخلاف این می‌تواند محدود به همان فضای کلاسیک در روابط بین‌الملل باشد و آن دوره هم گذشته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر