صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۲۰ آذر ۱۴۰۲
آنا گزارش می‌دهد؛

دیدگاه سازمان بهداشت جهانی در مورد طب سنتی/ نقش طب سنتی در درمان بیماری‌ها چیست؟

طب سنتی یکی از درمان‌هایی است که به صورت جدی از سوی ایرانی‌ها مورد توجه قرار گرفته و بسیاری به این طب اعتماد کامل دارند.
کد خبر : 884312

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ طب سنتی یکی از قدیمی‌ترین راه‌های درمان بیماری است که به صورت جدی از سوی ایرانی‌ها مورد توجه قرار گرفته و بسیاری به این طب اعتماد کامل دارند، در چند سال اخیر استقبال از طب سنتی افزایش چشمگیری داشته و بسیاری  برای درمان بیماری‌های مختلف به سمت استفاده از تجویزات طب سنتی رفته‌اند. این اتفاق با شیوع بیماری کرونا در کشور شدت یافت و مراجعه به اطبایی که با شیوه‌های سنتی به درمان بیماران می‌پردازند، شدت بیشتری گرفته است.

با این حال بسیاری از افراد سودجو که هیچ گونه اطلاعات آکادمیک در زمینه علوم پزشکی و حتی طب سنتی ندارند، در فضای مجازی اقدام به تبلیغ و انتشار برخی راهکارهای درمانی برای برخی از بیماری‌ها به شکل و سیاق طب سنتی کردند؛ البته مسئولان و پزشکان بارها از مردم خواسته‌اند که به شایعات در فضای مجازی اهمیت نداده و فقط با استفاده از ظرفیت‌های پزشکی اصولی به دنبال درمان بیماری‌های خود باشند، در این میان بسیاری در مورد طب اسلامی نیز نظراتی داشتند.

مسئله اصلی اینجاست که جایگاه طب سنتی و طب اسلامی در ایران کجاست، موضوعی که علما نیز در این باره نظراتی را ارائه داده‌‌اند که در ادامه نظرات برخی از مراجع را در مورد طب اسلامی و سنتی می‌خوانید.   

آیت‌الله مکارم: طبی که امروز وجود دارد طب سنتی است

آیت‌الله مکارم شیرازی در دیدار وزیر سابق بهداشت که سال ۱۳۹۷ انجام شد، درباره طب اسلامی می‌گوید: دستوراتی در قرآن و روایات وجود دارد، اما به آن طب اسلامی گفته نمی‌شود، طبی که امروز وجود دارد طب سنتی است، که این طب دستوراتی است که اگر منابعش معتبر باشد می‌توان به آن عمل کرد؛ اما نمی‌شود هم منکر آن شد. نمی‌توان گفت چند هزار سال فکر بشر غلط بوده است. اما اینکه یک شخص چند ماه به شاگردانش تدریس کند و بگوید این‌ها طبیب هستند این لطمه می‌زند.

آیت‌الله نوری همدانی: طب اسلامی بیشتر برای عمل است تا مداوا

آیت‌الله نوری همدانی هم در دیدار وزیر سابق بهداشت درباره طب اسلامی اظهار می‌کند: درباره طب اسلامی بحث زیاد است که آیا چنین طبی داریم یا نداریم. باید توجه کنیم که اسلام به همه ابعاد زندگی مردم توجه دارد. طب اسلامی به این معنی که اهل بیت (ع) راهنمایی کردند مردم را که چه کنند و این توصیه‌ها بیشتر برای عمل است تا مداوا؛ اینکه برخی سوء استفاده می‌کنند باید شما جلوگیری کنید اما این‌طور نیست که همه‌اش بی‌اساس باشد. باید شما (وزیر بهداشت) مرکزی را برای این موضوع قرار دهید که در آنجا درس (طب اسلامی) بخوانند و آشنا شوند.

دیدگاه سازمان بهداشت جهانی در مورد سنتی 

طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی« WHO» طب سنتی «مجموعه‌ای است از دانسته‌ها، مهارت‌ها و اعمال که بر پایه نظریه‌ها، باورها و تجربه‌های بومی فرهنگ‌های مختلف است، خواه قابل شرح باشد یا نباشد، که در بهداشت و نیز پیشگیری، تشخیص، بهبود و مداوای بیماری‌های جسمی و ذهنی مورد استفاده قرار می‌گرفتند». در مقابل طب سنتی نیز «طب علمی» قرار دارد.

در برخی از کشورهای آسیایی و آفریقایی هم تا ۸۰ درصد از مردم نیازهای اولیه بهداشتی خود را از طریق طب سنتی برطرف می‌کنند.  برخی از انواع طب سنتی مورد استفاده در سراسر دنیا عبارتند از: طب سنتی چینی، طب سنتی کره ای، طب سنتی آفریقایی، طب ایران باستان، طب سنتی ایرانی، طب اسلامی، آیورودا و طب سنتی اروپایی که هنوز در بسیاری از کشور‌های دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تاثیرات داروها باید اثبات شود

سازمان جهانی بهداشت در مورد طب سنتی خاطرنشان می‌کند که «استفاده نادرست از داروها و روش‌های سنتی می‌تواند اثرات منفی یا خطرناکی داشته باشد» و «تحقیقات بعدی لازم است تا اثربخشی و ایمنی» داروها و روش‌های مورد استفاده در برخی از طب‌های سنتی تأیید شود در مورد درمان ویروس کرونا نیز این موضوع صدق می‌کند.

نقش طب سنتی در کنترل بیماری کرونا

علی مرزبان متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت آنا در مورد ورود طب سنتی به مقابله با بیماری کرونا گفت: ابتدا  کشور چین توانسته بود با کمک طب سنتی بیماری کرونا را تا حدودی تحت کنترل قرار دهد.   

وی افزود: چینی‌ها بارها در مقالات علمی اعلام کردند که ۸۰ تا ۹۰ درصد از راه‌های درمانی این کشور در مهار ویروس کرونا براساس طب سنتی صورت گرفته است و این موضوع برپایه یافته‌های علمی است.

این متخصص طب سنتی بیان کرد: باید توجه داشت کسی که در مورد طب سنتی صحبت می کند باید الفبای این طب را بداند، طب سنتی بر اساس یک پایه اصولی نوشته شده است و قواعد مشخصی دارد و این قواعد در طب غرب و مدرن بسیار متفاوت است.

وی بیان کرد: اکثر بیماری‌ها یک پروتکل درمانی و پیشگیری مشخصی دارند که در طب سنتی نیز متخصصان این حوزه مقالات زیادی با راه کارهای مناسب نوشتند که در سطح بین‌المللی ثبت شده است، مردم باید توجه داشته باشند که به هرفردی در زمینه طب سنتی اعتماد نکنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر