صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۵ - ۲۰ آذر ۱۴۰۲

خسارت ۸۵ درصدی بندر ایلات در پی تهدیدات یمنی‌ها

اقدامات کمیته‌های مردمی یمن مبنی بر ممانعت از عبور کشتی‌های وابسته به رژیم صهیونیستی از باب المندب، علاوه بر خسارت ۸۵ درصدی به بندر ایلات، بحرانی جدی برای اقتصاد این رژیم ایجاد کرده است.
کد خبر : 884282

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ جدعون جولبر مدیر کل بندر ایلات در سرزمین‌های اشغالی اعلام کرد که تهدیدات یمنی‌ها در جلوگیری از عزیمت کشتی به سرزمین‌های اشغالی باعث از دست رفتن ۸۰ تا ۸۵ درصد از سودآوری این بندر شده است.

این گزارش به نقل از جولبر اعلام کرد که تهدیدات یمنی‌ها باعث شده این بندر از اواسط ماه گذشته میلادی تاکنون با خسارت‌های شدیدی مواجه شود.

وی ادامه داد: تل‌آویو نگران این موضوع است که باب المندب به صورت کامل به روی کشتی‌های تجاری که از سمت دریای سرخ به بندر ایلات حرکت می‌کنند یا از کانال سوئز رد می‌شوند، بسته شود، این موضوع می‌تواند مدت سفر محموله‌هایی که از شرق به سمت اسراییل حرکت می‌کنند را به میزان ۵ هفته طولانی‌تر کند.

وی تصریح کرد که در این شرایط کشتی‌ها مجبور می‌شوند قاره آفریقا را دور بزنند تا بتوانند از طریق تنگه جبل الطارق وارد دریای مدیترانه شوند.

شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز در گزارشی اعلام کرد که حجم واردات این رژیم از مشرق زمین که از دریای سرخ عبور می‌کند، بالغ‌بر ۳۵۰ میلیارد شیکل (معادل ۹۵ میلیارد دلار) در سال است.

این گزارش می‌افزاید که تغییر مسیر دریانوردی به سمت اراضی اشغالی باعث افزایش قیمت کالاهای وارداتی به میزان ۳ درصد می‌شود و این موضوع می‌تواند بار مالی زیادی بالغ‌بر ۳ میلیارد دلار به اسرائیل تحمیل کند.

دولت صنعا و کمیته‌های مردمی یمن اعلام کرده‌اند که تا زمانی که نوار غزه کالاهای مورد نیاز خود از جمله غذا و دارو را دریافت نکند، مانع از انتقال تمام کشتی‌هایی خواهند شد که به سمت بندرگاه‌های سرزمین‌های اشغالی حرکت می‌کنند، فارغ از اینکه این کشتی‌ها متعلق به چه کشوری باشند.

ساعاتی پیش نیز دولت یمن از «تعامل مناسب با یک کشتی» خبر داد که به هشدارها در این رابطه عمل نکرده بود و کشتی مذکور در نهایت مجبور به بازگشت شد.

الیعازر ماروم فرمانده نیروی دریایی ارتش رژیم صهیونیستی در این رابطه می‌گوید که اعلام صنعا مبنی بر اینکه ماهیت عملیات خود ضد این کشتی‌ها را مشخص نکرده، به صورت خودکار باعث می‌شود که بیشتر کشتی‌ها تصمیم بگیرند به سمت بندرگاه‌های سرزمین‌های اشغالی حرکت نکنند. وی در گفتگو با شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت که این کشتی‌ها، تجاری بوده و به دنبال سودآوری خود هستند، علاوه بر اینکه هر نوع تأخیر در ورود کالاهای مورد نیاز به سرزمین‌های اشغالی باعث افزایش قیمت آن می‌شود، این در حالی است که هزینه بیمه‌های حمل و نقل این کالاها نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

معیان برتی کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی در سرزمین‌های اشغالی نیز در این رابطه می‌گوید که حجم تجارت دریایی اسراییل بالغ‌بر ۴۰۰ میلیارد شکل در سال است که ۹۹ درصد از این حجم از طریق دریا وارد سرزمین‌های اشغالی شده و ۳۰ درصد آن از دریای سرخ عبور می‌کند. وی پیش‌بینی کرد که بخش‌های انرژی و خودرو و مواد خام برای تولیدات داخلی بیشترین خسارت‌ها را از این اتفاقات متحمل شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر