صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۲۰ آذر ۱۴۰۲
آنا گزارش می دهد؛

گرانی و کمبود دارو گریبانگیر بیماران خاص/ تغییر ارز ترجیحی به نیمایی در بحران دارو بی‌تأثیر نیست

گرانی و کمبود دارو برای بیماران خاص یکی از مشکلاتی است که نظام سلامت کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کند.
کد خبر : 884189

به گزارش خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، گرانی و کمبود دارو برای بیماران خاص یکی از مشکلاتی است که نظام سلامت کشور با آن دست و پنجه نرم می کند.

بی‌توجهی به بیماران خاص می تواند مشکلات جبران ناپذیری برای کشور ایجاد کند، بیماری‌های خاص، بیماران مبتلا به سرطان، بیماران تالاسمی، بیماران پیوند کلیه و بیماران دیالیزی در کشور با کمبود برخی داروها مواجه هستند و برخی داروهای بیماران خاص در کشور موجود نیست، بیماران مبتلا به سرطان با کمبود داروهایی مانند داروهای اندوکسان واتو پوزاید و بیماران دیالیزی با کمبود داروی رناژل مواجه هستند.

همچنین بیماران تالاسمی با کمبود داروهایی ازجمله دسفرال و دسفوناک و بیماران پیوند کلیه نیز با کمبود داروی ساندیمون مواجه هستند، اما ماجرا فقط کمبود نیست، بلکه داروهایی هم که هست با افزایش قیمتی قابل ملاحظه مواجه شده‌اند، چالش‌های دارویی، اما درد و سختی بیماران را چندین برابر کرده‌است.

کمبود دارو به شدت احساس می شود

پیش‌تر محمدعلی محسنی بندپی، عضو کمیسیون بهداشت درباره بازار دارو در کشور گفت: «کمبود دارو در کف جامعه به شدت مورد اعتراض مردم قرار گرفته است؛ به‌ویژه داروی بیماران خاص، پیوند کبد و کلیه ما پاسخی برای بیماران نداریم.»

عضو کمیسیون بهداشت مجلس توضیح داد: «اینکه دارو خارجی و وارداتی باشد یا در داخل تولید شود برای بیماران که مدام از داروخانه‌ای به داروخانه دیگر برای تهیه یک دارو می‌روند، اهمیت ندارد. باید شخص رئیس جمهور و معاون اول وی مستقیم به موضوع تهیه داروی بیماران ورود کنند و نباید اجازه دهند بیشتر از این آسیب ببینند.»

۲۰۰ قلم دارو در کشور کمبود دارد 

علی بابایی کارنامی پیشتر در جریان بررسی گزارش کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در مورد بررسی عملکرد دستگاه‌های اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی و مدیریت بازار دارویی کشور بیان کرده بود: بیش از ۲۰۰ قلم دارو در کشور کمبود دارد. ناکارآمدی طرح دارویار نیز بر کسی پوشیده نیست. شرکت‌های تولید کننده دارو نیز ناراضی هستند، ما جلوی واردات داروهای خارجی را گرفتیم تا دارو در داخل تولید شود؛ اما از شرکت‌های داخلی نیز حمایت نمی‌شود، باید قیمت تمام شده دارو مدیریت شود. باید از داروسازها بپرسیم چه مشکلی دارند سپس در جهت رفع آنها اقدام کنیم.

وی اظهار کرد: بالا بودن حقوق گمرکی، عدم ارائه تسهیلات ارزان قیمت به شرکت‌های تولید کننده از جمله مشکلات است. هم مجلس شورای اسلامی و هم دولت مسیر را اشتباه رفتند. دارو باید ارزان‌قیمت به دست مردم برسد امروز بیماران پیوندی، هموفیلی و بیماران خاص در تامین دارو مشکل دارند. زندگی مردم وابسته به حوزه سلامت است همه بخش‌ها در تامین دارو مسئول هستند. سازمان برنامه نمی‌تواند خود را کنار بکشد اولویت همه باید سلامت مردم باشد.

تغییر ارز ترجیحی به ارز نیمایی یکی از عوامل گرانی دارو بوده است

محمدرضا کشاورز، بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره چرایی مشکلات تهیه دارو برای بیماران خاص اظهار کرد: در حوزه کمبود دارو با دو موضوع رو به رو هستیم؛ یکی بحث کمبود ارز مرغوب و تحریم و دیگری دیرکرد تخصیص اعتبار و ارز از بانک مرکزی که مورد دوم نقش بسیار پررنگ تری در کمبود دارو  بیماران خاص دارد،  در واقع وقتی در پرداخت وجه تاخیر ایجاد می شود، چرخه تولید با کندی مواجه می‌شود و جبران این کمبود پس از تخصیص وجه، ۳ تا ۶ ماه زمان‌بر خواهد بود.

وی افزود: تغییر ارز ترجیحی به ارز نیمایی یکی از عوامل گرانی دارو بوده است ولی برای جبران گرانی دارو شرکت های بیمه موظف شده اند تا مابه‌تفاوت قیمت های قبلی و جدید را پرداخت کنند.

بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان ادامه داد: البته بسیاری از اقلام دارویی توسط تولیدکنندگان داخلی تولید می شود؛ اما بسیاری از پزشکان تاکید بر استفاده نمونه خارجی دارند که با توجه به ارزی که به شرکت ها داده شده نمی توان توقع داشت کمبود در این زمینه وجود نداشته باشد.

کشاورز در ادامه با اشاره به گران فروشی برخی از داروخانه ها و افزایش قیمت‌ها گفت: تمامی قیمت‌ها در برنامه و آدرس اینترنتی دارویاب ثبت شده است، اگر مرکزی قصد گران فروشی داشته و قیمتی خارج از قیمت اعلام شده ارائه کرده است، مردم می توانند تخلف را به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کرده تا با متخلفین برخورد جدی شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر