صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۰۳ - ۲۱ آذر ۱۴۰۲

هیئتی که حجاب هدیه می‌دهد

«هیئت مکتب العباس» کارگاه حجاب دارد و در اقدامی فرهنگی، تلاش می‌کند بانوان بدحجاب را جذب هیئت کند.
کد خبر : 884102

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، «هیئت مکتب العباس» در فاز چهارم شهر پرند و رباط‌کریم درکنار برنامه‌های مذهبی و مناسبتی یا سوگواری و جشن به فعالیت  فرهنگی در حوزه عفاف و حجاب هم اهتمام دارد.

اعضای این هیئت با خوش‌رویی تلاش می‌کنند با اهدای روسری به دختران کم‌حجاب، آن‌ها را جذب هیئت کنند. این هیئتی‌ها معتقدند با برخورد تند و سلبی نمی‌توان به نتیجه مثبت و دلخواه رسید؛ چراکه برخورد تند اثر معکوس دارد و نتیجه آن هنجارشکنی و بدحجابی در جامعه می‌شود. آن‌ها سعی می‌کنند با مؤثرترین گام در این مسیر، یعنی کار فرهنگی عمیق و چندجانبه پیش بروند.

مجتبی فرجی مؤسس «هیئت مکتب العباس» چند سالی است که با کمک همسر طلبه‌اش درجایی که کمتر به این جنس مسائل توجه شده، هیئتی راه‌انداخته و اقدامات فرهنگی گوناگونی را در این اتمسفر مذهبی رقم زده است.

دختران عفیف و پاک‌دامن

مجتبی فرجی همچون سردار دل‌ها، حاج‌قاسم سلیمانی دیدگاه پدرانه‌ای نسبت به حجاب دارد. او که قاری قرآن و مداح اهل‌بیت (ع) هم هست، با این نگاه که «دختران ما، حتی کم حجاب‌ها، عفیف و پاک‌دامن هستند»، در هیئتش را بر روی همه، حتی افرادی که چندان تقیدی به حجاب کامل ندارند باز گذاشته و معتقد است که برخی مشکلات باعث شده‌اند تا برخی دختران ما شل حجاب شوند.

فرجی با راه‌اندازی کارگاه حجاب در هیئتش باعث شده تا همین دختران بدحجاب گاهی داوطلبانه پای‌کار هیئت بیایند و در کارگاه حجاب کمک کنند.



کارگاهی برای تفهیم حجاب

«تا قبل از برپایی این هیئت، تقریباً هیچ فعالیت مذهبی و حتی حسینیه‌ای که اذان و نماز در آن برگزار شود در این بخش از پرند وجود نداشت.» این را مجتبی فرجی می‌گوید که هم‌زمان با اتفاقات پاییز سال ۱۴۰۱ در حوزه عفاف و حجاب، همراه با هیئت‌امنای این هیئت تصمیم می‌گیرند تا کارگاه حجابی را راه‌اندازی کنند و با زبان نرم و اهدای روسری به دختران کم حجاب، آن‌ها را ارشاد کند.  

این کارگاه که به دلیل حضور بیشتر مردم در ایام خاص مثل محرم و صفر، ایام فاطمیه و... برگزار می‌شود، با استفاده از سخنرانان جوان و باسواد به امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر می‌پردازد و حجاب و فلسفه آن را برای بانوان تفهیم می‌کند.

با این حال مسئولان فرهنگی این کارگاه حجاب، هیچ الزام و اجباری به باحجاب‌شدن افراد ندارند، بلکه آن‌ها بنایشان بر این است تا با خوش‌رفتاری و روشنگری درباره حجاب راه انتخاب را برای بانوان باز بگذارند با این اوصاف، اغلب آن‌ها از افرادی می‌شوند که در هیئت می‌مانند.

برپایی موکبی با اسم شهدا در ایام فاطمیه

برپایی موکب به اسم یکی از شهدا از اقدامات هیئت مکتب العباس در ایام فاطمیه است. این هیئت هرساله در ایام فاطمیه دوم، موکبی را به اسم یکی از شهدا برپا می‌کند و امسال نیز مانند سال‌های قبل بنا دارد  ۶ روز و حداقل سه روز تا شهادت موکبی را برپا کند.

خدمت به خلق

هدف فرجی از برپایی هیئت مکتب العباس صرفاً برگزاری عزاداری نیست، بلکه او در زمینه کمک به نیازمندان نیز اقدامات مؤثر داشته است. فرجی بسته‌های معیشتی و کمک‌های مالی را از خیرین تهران و سایر شهر‌ها جمع‌آوری کرده و به محرومان، زنان بی‌سرپرست و بدسرپرست و خانواده‌های دارای بیماری خاص منطقه کمک‌رسانی می‌کند. در حال حاضر هیئت مکتب العباس از طریق یکی از خیرین، دو وام قرض‌الحسنه با مبالغ ۴ و ۱۰ میلیون تومانی می‌دهد.

کلاس‌های قرآن از دیگر برنامه‌های این هیئت است که در سه سطح سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان برگزار می‌شود و بیشتر مخاطب این کلاس‌ها بانوان هستند.



خانم بدحجابی که خادم امام حسین (ع) شد

به گفته فرجی، خانم‌های زیادی تحت‌تأثیر این هیئت و کارگاه حجاب قرار گرفته‌اند. در یکی از مراسم سال‌های پیش، یکی از بانوانی که حجاب مناسبی نداشت در این هیئت حال دلش منقلب شد و با گریه اصرار داشت تا ظرف‌های هیئت را بشورد؛ این خانم روز تاسوعا و عاشورا تا بامداد در آشپزخانه هیئت ظرف می‌شست و خادمی امام حسین (ع) را می‌کرد. حالا همین خانم یکی از افراد پروپاقرص هیئت مکتب العباس شده و پیگیر مراسم این هیئت است.    

هیئت فقط برای عزاداری نیست

تجربه برپایی هیئت‎‌هایی امثال «هیئت مکتب العباس» نشان داده که هیئت چقدر می‌تواند در جذب افراد تأثیرگذار باشد. به عقیده مجتبی فرجی، هیئت فقط برای عزاداری نیست، مهم این است که ما بعد از محرم و صفر و ایام خاص مثل فاطمیه بتوانیم چند نفر را جذب کنیم. قطعاً برپایی چنین هیئت‌هایی در جذب افراد تأثیرگذار است. فارغ از برنامه‌های این‌چنینی، منبری‌ها هم در جذب افراد بسیار مؤثر هستند که هیئت مکتب العباس در این زمینه دقت دارد و سخنران‌هایی را انتخاب می‌کند که بیش از پرداختن به روایت زندگی اهل‌بیت (ع)، راهکار ایجاد سبک زندگی اسلامی را مثل یک مشاور به مردم ارائه می‌دهند.



خوش‌رویی و محبت، عامل اصلی جذب مردم

مجتبی فرجی که کارگاه حجابی را در فضای هیئت راه‌اندازی کرده، راه جذب زنان بدحجاب به مراسم‌های معنوی و هیئت‌ها را سواد، اخلاق، منش و انعطاف‌پذیری بالا می‌داند. به عقیده او، متولی حجاب در امور هیئت‌ها باید بتواند مسئله حجاب را برای افراد بدحجاب جا بیندازد و سیر‌های حجاب از زمان هخامنشی تا رضاشاه پهلوی را شرح دهد. همچنین به‌منظور جذب زنان بدحجاب به هیئت و مساجد ما باید از افراد باسواد و اخلاق‌مدار و حتی زنانی بدحجابی که باحجاب شده‌اند، کمک بگیریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر