۸۰ درصد مددجویان یاورشهر ۹ «متادون» دریافت میکنند
ابراهیم عرب مسئول فنی یاورشهر ۹ شهرداری تهران، در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: طبق پروتکل درمانی، درمان مددجویان معتاد متجاهری که در مرکز یاورشهر ۹ حضور دارند با ارائه متادون صورت میگیرد.
وی در واکنش به اینکه عرضه متادون برای آمار قابل توجه معتادان متجاهر مرکز یاورشهر ۹ هزینه گزافی به دنبال دارد و ترک آن سخت است، تصریح کرد: در مورد متادون و هزینه بالای آن با شما موافقم، اما با اینکه ترک آن سخت است و خود متادون ماده سنگینی است کاملا مخالف هستم و به زعم من چنین چیزی وجود ندارد.
مسئول فنی مرکز یاورشهر ۹ تاکید کرد: موارد فوق و اینکه از سختی ترک متادون حرف زده میشود کار قاچاقچیان و فروشندگان موادمخدر است که بیمار، مددجو و فرد معتاد به سمت مصرف متادون نرود؛ متادون دارویی بیخطر و بسیار بسیار عالی است.
عرب همچنین خاطرنشان کرد: اگر متادون از مراجع درست و مراکز درمانی صحیح برای بیمار توزیع شود، قطعا بهترین نوع جوابها برای ترک اعتیاد معتادان را میگیریم.
وی در ادامه اضافه کرد: ما در مرکز یاورشهر ۹ تنها متادوندرمانی نداریم و انواع و اقسام درمانهای ویژه ترک اعتیاد را به مرکز آوردهایم؛ از معنویتدرمانی که توسط روحانیان انجام میشود تا روشهای درمانی روانشناسی و روانپزشکی و همینطور روشهای مورد استفاده در "NA "در این مرکز در ترک اعتیاد معتدان متجاهر این مرکز مورد استفاده قرار میگیرند.
مسئول فنی یاورشهر ۹ یادآور شد: در حال حاضر این مرکز ۱۵۰۰ مددجو دارد که ۱۲۰۰ نفر از این تعداد یعنی بالای ۸۰ درصد آنها روزانه دُز مشخصی از متادون را دریافت کرده و میخورند؛ معاونت درمان سازمان غذا و دارو ۲۰ سیسی متادون برای هر مددجو را تعریف کرده است ولی ما تا کنون بالای ۱۱ سیسی متادون به مددجویان ندادهایم.
متاسفانه هجمهای علیه مصرف متادون به راه افتاده است!
عرب اضافه کرد: بیشترین دُز متادونی که ما در مرکز یاورشهر ۹ به مددجویان دادهایم ۱۱ تا ۱۲ سیسی بوده است و در هر ماه به فراخور شرایط بیمار ۱ سیسی از متادون او کم میکنیم و مصرف آن را به حداقل میرسانیم.
وی تاکید کرد: دورهای که مددجویان معتاد متجاهر در مرکز یاورشهر ۹ حضور دارند ۶ ماهه است و اگر زمان نگهداری این افراد ۲ ساله بود به قطع متادون و پاکی و صفر مطلق هم میرساندیم.
مسئول فنی یاورشهر ۹ خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر هجمهای هم علیه متادون درست شده است و میگویند این دارو خیلی بد و ترک آن خیلی سخت است؛ نه چنین چیزی نیست و بشخصه از هر روش درمانی ولو شنا در استخر استقبال میکنم.
عرب اضافه کرد: وقتی که مریض با حالت لرز و تشنج به مرکز ما میآید، منطقی نیست که مثلا با دست روی سر او کشیدن و نوازش کردنش به او بگویم حالت خوب میشود و قطعا باید دارویی به او بدهم که به یک مرحله خاصی برسد تا بعد بتوانم درباره کنار گذاشتن متادون با او صحبت کنم.
انتهای پیام/