صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۲ - ۱۹ آذر ۱۴۰۲

امید به درمان عوارض ضربه مغزی افزایش یافت

کاشت الکترود در تالاموس و تحریک این بخش از مغز می‌تواند درمانی بالقوه برای اختلالات شناختی ناشی از آسیب‌های مغزی باشد.
کد خبر : 884052

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس نیوز، محققان در نتیجه مطالعه‌ای که می‌تواند راهگشای پژوهش‌های بعدی باشد، متوجه شدند که الکترود‌های قابل کاشت در مغز (ایمپلنت‌های الکترونیکی)، به افزایش عملکرد‌های شناختی آن دسته از بیمارانی منجر می‌شود که درگیر صدمات مغزی شدید هستند.

صدمات مغزی شدید اغلب به مشکلاتی در حافظه، تمرکز و خلق‌و‌خو منجر می‌شوند که در بسیاری از موارد غیرقابل درمان هستند.

این مطالعه که از سوی محققان کالج پزشکی «ویل کورنل» (Weill Cornell) شهر نیویورک انجام شده است، شامل کاشت الکترود در تالاموس است که نخستین توقفگاه اطلاعاتی محسوب می‌شود که از طریق حواس به مغز انسان می‌رسند.

در این پژوهش، پس از انجام تحریک عمیق مغزی، پنج نفر از 6 بیماری که تحت عمل کاشت قرار گرفتند، عملکرد بهتری را در آزمون‌های تمرکز و پردازش اطلاعات از خود نشان دادند و شاهد بهبود قابل توجه در زندگی روزمره بودند.

این یافته‌ها نشان می‌دهد که تحریک مستقیم تالاموس می‌تواند درمانی بالقوه برای اختلالات شناختی ناشی از آسیب‌های مغزی باشد. با توجه به اینکه فقط در آمریکا بیش از 5 میلیون نفر با چنین آسیب‌هایی دست به گریبانند که معمولاً در اثر سقوط از ارتفاع و تصادف‌های رانندگی ایجاد می‌شود، این تحقیق امیدواری برای بهبود کیفیت زندگی این دسته از بیماران را افزایش می‌دهد.

در این پژوهش، محققان روی هسته شکمی جانبی تالاموس که مسئول انتقال اطلاعات به لوب‌های پیشانی مغز است و عملکرد‌های اجرایی را انجام می‌دهد، تمرکز کردند. آسیب‌های شدید مغزی اغلب منجر به قطع و از بین رفتن سلول‌های این ناحیه می‌شود. هدف محققان از تحریک الکتریکی، بازیابی این اتصالات از دست رفته بود.

روش تحریک عمیق مغز با موفقیت برای درمان سایر بیماری‌ها مانند پارکینسون و صرع استفاده شده است. محققان با کاشت الکترود‌ها در نواحی معینی از مغز و تحریک الکتریکی آن، توانسته‌اند عوارضی مانند لرزش و تشنج را کاهش دهند. همچنین مطالعات اخیر ظرفیت استفاده از این روش را در درمان اختلال وسواس اجباری، اختلالات خوردن و افسردگی عمیق تأیید می‌کند.

انتهای پیام/

برچسب ها: پارکینسون تشنج
ارسال نظر