صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۲ - ۱۹ آذر ۱۴۰۲
گزارش آنا از ۳ محصول فناور ایرانی؛

درمان قطعی زخم‌های مزمن و مقاوم دیابتی با «جت پلاسما» ممکن شد

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با معرفی دستگاه «جت پلاسما» با اهداف درمانی پلاسماتراپی عنوان کرد: این دستگاه قادر است علاوه بر بهبود زخم‌های مزمن و مقاوم دیابتی به جوانسازی پوست هم کمک کند.
کد خبر : 884044

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا محمدیان دکتری فیزیک پلاسما، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و مدیرعامل شرکت پلاسما فناور رستا است.

محمدیان در یازدهمین نمایشگاه فناوری رینوتکس (ربع رشیدی تبریز) سه محصول ارائه کرد و نام نخستین محصول وی دستگاه فرکانس بالا برای جوش پلاستیک است.

خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در این راستا گفت‌و‌گویی با محمدیان ترتیب داده است.

محمدیان با بیان اینکه دستگاه جوشکاری با فرکانس رادیویی بالا (جوش دی‌الکتریک) یک فرآیند جوشکاری پلاستیک است، اظهار کرد: در دستگاه جوشکاری با فرکانس رادیویی بالا از میدان‌های الکتریکی با فرکانس بالا برای القای گرما و ذوب مواد پایه ترموپلاستیک مانند پلی وینیل کلراید (PVC)، پلی اورتان‌ها و پلیمر‌هایی مانند نایلون، PET,EVA و برخی از رزین‌های ABS استفاده می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز تأکید کرد: در این سیستم پس از اینکه قطعات به هم متصل شدند، میدان الکتریکی توسط یک جفت الکترود اعمال می‌شود، جوشکاری HF شامل قرار دادن قطعاتی است که باید به یک میدان الکترومغناطیسی با فرکانس بالا (۲۷,۱۲MHz) متصل شوند که به طور معمول بین دو میله فلزی اعمال می‌شود و این میله‌ها هنگام گرمایش و سرمایش به‌عنوان فشاردهنده عمل می‌کنند.

محمدیان متذکر شد: میدان الکتریکی موجب نوسان مولکول‌های ترموپلاستیک قطبی می‌شود، این مولکول‌ها بسته به هندسه و گشتاور دوقطبی خود ممکن است مقداری از این حرکت نوسانی را به انرژی گرمایی تبدیل کرده و موجب گرم شدن مواد شوند، این دستگاه توسط شرکت پلاسما فناور رستا در کارگاه صنعتی الکترومکانیک ماهان طراحی و ساخته شده است.

وی یادآور شد: بازار هدف این محصول تجهیزات پزشکی شامل کیسه‌های سوند و تشک‌های بیمارستانی، شاپینگ بک و ساک‌ دستی، پرس رویه کفش، جلد اسناد و مدارک، دفتر و کلاسور، کاور لباس، رودری ماشین و زین موتورسیکلت است.

تولید جت پلاسما با اهداف درمانی پلاسماتراپی

دکتری فیزیک پلاسما با معرفی محصول دوم خود با نام جت پلاسما با اهداف درمانی (پلاسماتراپی) تبیین کرد: دومین دستگاه «جت پلاسما با اهداف درمانی (پلاسماتراپی)» است؛ پلاسما گاز یونیزه‌شده‌ای بوده که علاوه بر الکترون‌ها و یون‌ها، حاوی رادیکال‌های آزاد، گونه‌های برانگیخته شده، تابش فرابنفش و میدان‌های الکترومغناطیسی است.

 

محمدیان افزود: ترکیب این اجزا، خواص آنتی باکتریال ضدویروسی، ضدقارچی و ضدالتهابی روی پوست و زخم تولید می‌کند، پلاسمای پزشکی با تزریق انرژی به یک گاز خنثی تولید می‌‌شود و در اثر برخورد با پوست سریعاً سلول‌های سطحی را تصعید و با ایجاد میکروبرن در سطح پوست و انتقال حرارت کنترل شده به عمق پوست، الیاف کلاژن و الاستین ایجاد می‌کند که در نهایت منجر به جوانسازی پوست می‌‌شود.

وی تشریح کرد: علاوه بر حوزه پوست، کاربرد پلاسمای پزشکی برای درمان زخم است؛ زخم‌های دیابتی نسبت به درمان‌های مرسوم مقاوم هستند، اما در اثر تابش پلاسما بر روی زخم و تحریک فاکتور‌های رشد مختلف (تکثیر سلول و رگزایی) و تعدیل التهاب، زخم مزمن از یک زخم راکد به یک زخم در حال بهبود تبدیل و منجر به تشکیل یک لایه اپیدرم می‌‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز افزود: پلاسماتراپی یک روش درمان غیرتهاجمی است و منجر به تسریع فرآیند‌های ترمیم بافت بدون اثرات نامطلوب بر بافت نرمال می‌شود. 

دکتری فیزیک پلاسما افزود: بازار هدف این محصول کلینیک‌ها، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، پزشکان متخصص پوست و زیبایی است.

فرآیند تخلیه الکتریکی برای پلیمریزاسیون پلاسما

محمدیان در بخش دیگری از گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا سومین محصولش را «پلیمریزاسیون پلاسمایی برای آبگریز کردن مواد و منسوجات» عنوان کرد و ادامه داد: هدف این ایده ایجاد پوشش‌های آبگریز روی مواد و منسوجات چرمی توسط پلاسماست. 

وی توضیح داد: فرآیند پلیمریزاسیون از طریق یک سیستم پلاسمایی کم‌فشار، با استفاده از ترکیب گاز آرگون و یک مونومر مناسب انجام و در این فرآیند، مونومر توسط تشکیل رادیکال‌های آزاد به پلیمر‌های پلاسما تبدیل می‌شود و ترکیب مجدد آنها در مکان‌های رادیکالی در طول رشد فیلم موجب ایجاد ساختار‌هایی با اتصال عرضی و نفوذ ناپذیر روی بستر چرمی خواهد شد. 

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز تأکید کرد: بزرگ‌ترین مزیت این فرآیند این است که پلیمر‌ها را می‌توان به طور مستقیم به سطح موردنظر متصل کرد. فرآیند تخلیه الکتریکی برای پلیمریزاسیون پلاسما، روش پلاسما‌های دما پایین است؛ چراکه دما‌های بالاتر موجب تجزیه شیمیایی می‌شود.

دکتری فیزیک پلاسما گفت: این پلاسما‌ها توسط یک جریان مستقیم و جریان متناوب با ژنراتور فرکانس رادیویی تشکیل می‌شوند، در این پروژه، طراحی و ساخت سیستم پلاسمایی کم‌فشار برای آبگریز کردن مواد و منسوجات چرمی انجام می‌شود و بازار هدف این محصول کارخانجات کفش، چرم و صنایع وابسته است.

گفت‌وگو: صفیه طاهرخانی

انتهای پیام/

ارسال نظر