صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در حاشیه اجرای کنسرت «سِحر سَحر» مطرح شد؛

وحید تاج: شهرستان‌ها سالن کنسرت مناسب ندارند + فیلم

هنرمندان تولیدکننده آلبوم موسیقی «سِحر سَحر» به خوانندگی وحید تاج و آهنگسازی فرشید کاکاوند پس از چند سال توانستند نخستین کنسرت خود را با اقبال مخاطبان در فرهنگسرای ارسباران برپا کنند.
کد خبر : 883908

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اجرای کنسرت «سِحر سَحر» با همراهی گروه تنبورنوازان طرز، آهنگسازی فرشید کاکاوند و خوانندگی وحید تاج پس از گذشت شش سال از تولید این آلبوم در فرهنگسرای ارسباران شبی زیبا و لذت‌بخش را برای مخاطبانش رقم زد.

به گفته یاسر یگانه تهیه کننده کنسرت، بلیت‌های این نمایش سه روزه به اتمام رسید و خیلی از علاقه‌مندان موفق به تهیه بلیت نشدند به همین دلیل هم بنا براین است که چند بار دیگر این کنسرت تمدید شود. همه این‌ها در حالی است که مطرح می‌شود به جز کنسرت‌های پاپ سایر کنسرت‌ها در عرصه موسیقی نواحی، سنتی و کلاسیک طرفداران زیادی ندارد و بلیت فروشی‌هایشان مورد اقبال قرار نمی‌گیرد.

در این کنسرت و در بخش ابتدایی قطعه‌های «آواز وصال» با اشعار مولانا، «وصال» قطعه بی کلام و مستی با شعری از مولانا به اجرا درآمد. وحید تاج در این بخش آوازخوانی کرد و فرشید کاکاوند تنبور، رشید کاکاوند، تنبک، وحید کاکاوند سه تار و شیدا حبیبه وند عود نواختند.

بخش دوم اجرای کنسرت نیز با همراهی گروه تنبورنوازان طرز به اجرای قطعات «خانه سودا» با شعر مولانا، «ساقی» با شعر حمید عابدیها، «رستاخیز» به صورت بی کلام، «فراق» با شعری از ابوسعید ابوالخیر، «بیقرار» و «مست ودیوانه» به صورت بی کلام و در نهایت «وایِ دل» با شعری از مولانا پرداخت.

وحید تاج در حاشیه برپایی کنسرت در گفت‌وگو با آنا گفت: این آلبوم حدود 6 سال پیش ضبط و منتشر شد. از قبل کرونا هم برای برپایی کنسرت تلاش کردیم تا به صورت تور در سراسر ایران آن را داشته باشیم منتها شرایط به هم خورد و امکان برپایی کنسرت فراهم نشد. تا اینکه بعد از چندین سال موفق شدیم تا این کنسرت را در تهران برپا کنیم. قطعات هم همه از ساز و آواز‌هایی است که با ساز‌های تنبور و آواز داشتیم که امیدواریم برای مخاطب هم جذاب باشد. تصانیف ساقی، مستی، زاهد و ... دراین کار شنیده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه آلبوم‌های زیادی دراین چند سال منتشر کرده، گفت: این کنسرت را هم امسال کلید زدیم، شنبه عازم روسیه برای اجرا در ارکستر سمفونیک این کشور هستم. تا پایان سال هم قرار است چند کنسرت در شهرستان‌ها و اسفند ماه هم درتهران داشته باشم. من تلاشم این است که مستقل کار کنم یعنی با چند گروه مختلف چرا که با یک گروه نمی‌توان تور برگزار کرد و کار دشواری در شرایط کنونی است؛ بنابراین با چندین گروه تا انتهای سال کنسرت‌های مختلفی در حیطه موسیقی سنتی خواهم داشت.

تاج در ارتباط با وضعیت برپایی کنسرت‌ها در عرصه موسیقی سنتی گفت: به نظرم مقصر این شرایط سیستم فرهنگی است، چرا که شرایط را باید سال‌ها پیش مدیریت می‌کردند همین الان هم عزیزانی که موسسات فرهنگی دارند و به آن‌ها ابلاغ میشود که بین چند کنسرت پاپ یک کنسرت سنتی هم برگزار کنند، مقصر هستند چرا این‌ها انتخاب نمی‌کنند که بین چند کنسرت سنتی، یک کنسرت پاپ برگزار کنند؟

وی اظهار کرد: بنابراین این ما خودمان هستیم که به خودمان ظلم می‌کنیم، موسسات فرهنگی چه دولتی و چه خصوصی به عنوان متولیان و حامیان کار باید پای کار موسیقی باشند و از این گروه‌ها و این ژانر حمایت کنند، ولی این روز‌ها همه چیز به اقتصاد هنر بر می‌گردد و اینکه چه کاری پول بیشتری دارد!

این هنرمند و خواننده یادآور شد: خیلی از شهرستان‌ها اصلا سالن کنسرت ندارند، ما برای برپایی کنسرت در برخی نقاط دچار مشکل هستیم، سالن نداریم، خیلی‌ها می‌خواهند صندلی معمولی در سالن‌هایی بچینند که برای میهمانی و عروسی است. سالن کنسرت باید استاندارد موسیقی داشته باشد حتی در تهران هم خیلی سالن‌ها مناسب نیستند و برای برپایی کنسرت شناخته نشدند، این واقعا جای افسوس دارد.

از مهم‌ترین نکات این کنسرت توجه به ساز تنبور و گروه تنبورنوازان اصیل ایرانی است. وحید تاج به خوبی قطعات را با تسلط مناسب و هماهنگی با ساز ایرانی تنبور جلو برد و مخاطبان را مسخ خود کرد. ساز‌های کوبه‌ای در این اجرا نیز به خوبی در کار نقش خود را پیدا کرده و حاصل تنظیم رشید کاکاوند بودند.



در این اجرا وحید کاکاوند نوازنده سه‌تار، شیدا حبیبه وند نوازنده عود، رشید کاکاوند، پارسا نظری و آوات کاکاوند نوازندگان تنبک، محمود ملکی نوازنده دف، علی ثقفی، آیسان حسینیان و نسترن حکاکیان نوازندگان بِندیر خواهند بود. همچنین ملینا دولتی، حیدر حیدری، سید مهران آمالی، پویا یگانه، مجید شهسواری، الهام باطبی، خزان باطنی، مصطفی افشاری عارف، سید رسول رضوی داور، علی نجفی جهانی، حسام الدین جهانی، شهرام رفیعی، علی پیرهادی، عرفان حسنی و سعید طلائی به عنوان تنبورنواز در این اجرا روی صحنه رفتند.

به گفته گروه، این کنسرت قرار است به دلیل اقبال مخاطبان در هفته‌های پیش‌رو تمدید شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر