مهندسی نظرسنجیهای غزه در آمریکا
گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا- حنیف غفاری؛ نظرسنجی رویترز – ایپسوس که طی سه روز انجامشده، نشان میدهد که ۴۰ درصد از پاسخدهندگان عملکرد جو بایدن بهعنوان رئیسجمهور را تأیید کردند که نسبت به ۳۹ درصد در ماه نوامبر افزایش ناچیزی داشت.
این نظرسنجی حدود سه درصد حاشیه خطا ثبت کرد. مطابق تفاسیر صورت گرفته از این نظرسنجی، آمریکاییها اقتصاد، جرم و جنایت و مهاجرت را بزرگترین مشکلات پیش روی کشورشان میدانند؛ همان مسائلی که ترامپ و سایر جمهوریخواهان درباره آنها از بایدن انتقاد کردهاند.
۱۹ درصد از پاسخدهندگان به نظرسنجی، اقتصاد را بهعنوان موضوع اصلی ارزیابی کردند درحالیکه ۱۱ درصد به مهاجرت و ۱۰ درصد به جرم و جنایت اشاره داشتند.
متعاقباً، رویترز نتیجه گرفته است که بایدن باید نسبت به موضوعات اقتصادی و مهاجرتی توجه بیشتری داشته باشد تا بتواند بار دیگر سبد رأی خود را درمیان رأیدهندگان مستقل فربه کند.
اما این نظرسنجی، کاملاً مهندسیشده است! در تعیین پارامترها و مؤلفههایی که در نظرسنجی رویترز مورد پرسش قرارگرفته، اساساً جنگ غزه و تأثیر عمیق آن بر کاهش محبوبیت رئیسجمهور آمریکا ( بهصورت عامدانه) مورد توجه قرار نگرفته است.
استراتژیستهای انتخاباتی و تحلیلگران مسائل داخلی آمریکا جملگی بر این باور هستند که از زمان وقوع جنگ غزه، بهواسطه حمایت مطلق بایدن از نسلکشی علیه فلسطینیان ، جوامع مسلمان و اقلیتهای نژادی و بسیاری از رأیدهندگان مستقل حمایت قبلی خود را از وی برداشتهاند.
به عبارت بهتر، الگوی رأیدهی این جوامع هدف و مهم، دیگر بهمانند سال 2020 میلادی نخواهد بود. در تمامی نظرسنجیهایی که پس از جنگ غزه بهصورت ایالتی و عمومی صورت گرفته، کاهش محسوس محبوبیت بایدن قابلمشاهده است.
در ایالاتی مانند پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین که به ایالات غرب میانه در آمریکا معروف هستند و نقش مهمی در پیروزی یا شکست بایدن در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ایفامی کنند، وی طی حدود دو ماه اخیر نظرسنجیها را به ترامپ باخته است.
مهمترین دلیل این شکست، خشم مسلمانان و اقلیتهای نژادی این ایالات از بایدن و دموکراتها بابت حمایت از جنایات رژیم اشغالگر قدس در نوار غزه است. از سوی دیگر، مطابق نظرسنجیهای عمومی صورت گرفته،اکثر جوانان آمریکایی مخالف ماهیت و جنایات رژیم اشغالگر قدس بوده و بازی مستقیم کاخ سفید در زمین تلآویو را غیرقابلتحمل میدانند.
به عبارت بهتر، بایدن هزینه بسیار سنگینی بابت حمایت از نسلکشی در غزه پرداخت کرده و خواهد کرد.
اما جای این مؤلفههای تعیینکننده و اساسی در تفسیر نظرسنجیهای رویترز و دیگر مؤسساتی که اساساً کارویژه آنها نظرسازی به سود لابیهای پنهان قدرت در غرب است، خالی است.
یکی از اصلیترین مأموریتهایی که جریانات قدرت بر عهده رویترز ودیگر رسانههای ساخته و پرداخته دست خود گذاشتهاند، تمرکززدایی از جایگاه ویژه جنگ غزه در نظرسنجیهای انتخاباتی ، عمومی و ایالتی است. بااینحال سانسور این واقعیت و هدایت نظرسنجیهای انتخابات سال 2024 به سود اهداف خاص و تعیینشده دشمنان، مانع از درک واقعیات جاری توسط افکار عمومی نخواهد شد.
انتهای پیام/