صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۶ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۵

متقاضیان گرین کارت مراقب کلاهبرداران فضای سایبر باشند

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به بحث قرعه کشی گرین کارت اقامت (لاتاری) گفت: مجرمان حرفه‌ای سایبری این موضوع را دستاویز کلاهبرداری‌های خود از شهروندان کرده‌اند.
کد خبر : 88373

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا ،سرهنگ دوم علیرضا آذردرخش تصریح کرد: در این کلاهبرداری که بیشتر ارزی است و قربانی اقدام به واریز ارز به حساب کلاهبردارانی می‌کند که بیشترشان در خارج از مرزهای فیزیکی ایران مستقر هستند.


وی در خصوص شگرد کلاهبرداران قرعه کشی اقامت افزود: این کلاهبرداران سایبری با ارسال پیامک و ایمیل برای شهروندان و وعده اینکه شما برنده قرعه کشی اقامت شده‌اید از شهروندان می‌خواهند برای انجام کارهای لازم اقامت، اقدام به واریز ارز به حساب‌های آنها کنند.


رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا گفت: با این ترفند ساده به راحتی افرادی را که در سایت‌های قرعه کشی ثبت نام کرده‌اند فریب می‌دهند و این افراد با واریز پول به این حساب‌ها بعدا متوجه می‌شوند که قربانی کلاهبرداری شده‌اند.


سرهنگ آذردرخش با بیان اینکه حتی برخی از کلاهبرداران حرفه‌ای قبل از اعلام نتایج با ارسال ایمیل و اینکه آنها توانایی تاثیر گذاری در نتایج قرعه کشی را دارند، افزود: این کلاهبرداران خود را وکلای بین المللی معرفی می‌کنند که در بحث اقامت فعالیت گسترده دارند، لذا از کاربران تقاضای پول می‌کنند، در حالی‌که این افراد کلاهبردار بوده و فقط قصد کلاهبرداری از شهروندان را دارند و این روش ترفند ساده‌ای برای به دام انداختن قربانی است.


وی با بیان اینکه منشاء بسیاری از این کلاهبرداری‌ها در خارج از مرزهای فیزیکی کشور است، گفت: این موضوع روند رسیدگی به پرونده‌های کلاهبرداری این چنینی را با‌توجه به وجود قوانین و مقرارت بین المللی پیچیده‌تر و زمان‌ برتر می‌کند.


سرهنگ آذردرخش یادآور شد: بار گذاری سایت‌های جعلی و فیشینگ اقامت در فضای سایبر و تبلیغ آن برای ثبت نام با هدف دستیابی به اطلاعات مالی افراد صورت می‌گیرد و بعد از جمع‌آوری و آنالیز وضع مالی و سابقه تحصیلاتی افراد آنها را دسته بندی کرده و قربانی شگردهای دیگر کلاهبرداری‌های سایبری مثل کلاهبرداری نیجریه‌ای و... می‌کنند.


رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا تاکید کرد: از شهروندان تقاضا می‌کنیم در هر سایتی اطلاعات خود را ثبت نکنند و از ارسال تصاویر رسمی برای این سایت‌ها خود داری کنند. چرا که این امر می‌تواند منجر به سرقت هویت و اطلاعات آنها شود که بعدا برای آنها دردسر ایجاد کند.


سرهنگ آذردرخش با تاکید بر اینکه متقاضیان گرین کارت مراقب کلاهبرداران و جاعلان فضای سایبر باشند، گفت: برخی از این سایت‌ها که تبلیغ ثبت‌نام و شرکت در قرعه کشی گرین کارت را می‌کنند جعلی و با هدف سرقت اطلاعات و شناسایی افراد و خانواده شخصیت‌های مهم کشوری و لشگری صورت می‌گیرد.


وی همچنین به خانواده‌ها توصیه کرد: مراقب فرزندان خود در ثبت نام و تکمیل فرم‌های مربوط به قرعه‌کشی گرین کارت که جزئیات کامل از اطلاعات آنها را دریافت می‌کند، باشند تا در دام جاعلان و کلاهبرداران سایبری نیفتند.


سرهنگ آذردرخش در پایان با اشاره به آدرس سایت و ایمیل پلیس فتا آن را دریچه ارتباطی با شهروندان خواند و افزود: پلیس فتا از هموطنان درخواست می‌کند در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر