صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۰ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۵
معاون بهداشت وزارت بهداشت مطرح کرد

سیگار هر 8 ثانیه قربانی می‌گیرد/ تصمیم کشورها برای کاهش مصرف سیگار تا سال 2025

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه بیش از 70 درصد از افراد سیگاری، مصرف آن را از سنین نوجوانی آغاز می‌کنند، افزود: سالانه 6 میلیون نفر در سراسر دنیا بر اثر مصرف سیگار جان خود را از دست می‌دهند و به عبارتی سیگار هر هشت ثانیه جان یک انسان را می‌گیرد.
کد خبر : 88371

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علی اکبر سیاری در حاشیه برگزاری شصت و نهمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو با اشاره به بررسی 76 موضوع در حوزه سلامت در این اجلاس، گفت: در حوزه بیماری‌های غیر واگیر یکی از مباحث مورد بررسی، کنترل دخانیات و ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای کنترل مصرف دخانیات بود.


معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان این که برخی کشورها تصمیم گرفتند که تا سال 2025 مصرف سیگار را به حداقل ممکن در کشورهایشان برسانند، اضافه کرد: کشور سوئد تصمیم گرفته است که مصرف دخانیات را به صفر برساند.


سیاری با اشاره به ارائه گزارشاتی مبنی بر اقدامات موفق برای کنترل مصرف دخانیات از سوی برخی از کشورها، افزود: ایران نیز در زمینه کنترل مصرف دخانیات شش استراتژی دارد که تا کنون پنج استراتژی را اجرا کرده است و مطرح شدن ششمین استراتژی که افزایش مالیات بر سیگار بود در کمیسیون مربوطه مورد تصویب قرار گرفت.


وی با بیان این که برخی از کشورها مثل استرالیا سیگارهای بدون نام و نشان عرضه می‌کنند، ابراز امیدواری کرد تا در کشور ایران هم بتوان سیگارها را بدون برچسب و نام و نشان عرضه کرد. کشور انگلیس نیز به دنبال تصویب این قانون است.


سیاری مضرات مصرف سیگار را متوجه افراد مصرف کننده و افرادی دانست که در معرض دود سیگار قرار دارند و گفت: به همین دلیل مصرف سیگار و دخانیات در اماکن عمومی ممنوع است؛ زیرا این جزو حقوق هر فرد است که در محیطی سالم حضور داشته باشد و باید تمام انسان‌ها به آن توجه داشته باشند و کشورهای دنیا نیز آن را به قانون تبدیل کنند.


وی همچنین به قانون ممنوعیت مصرف مواد دخانی در اماکن عمومی در ایران اشاره کرد و آن را قانونی مناسب دانست.


سیاری ادامه داد: بر اساس گزارش‌های ارائه شده در مجمع جهانی بهداشت در ژنو، مادرانی که در دوران حاملگی سیگار مصرف می‌کنند، دو تا سه برابر بیشتر از مادران سالم در معرض سقط جنین قرار دارند.


معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: اگر فردی بطور مداوم 20 سال سیگار مصرف کند، عمر آن فرد 20 تا 25 سال کوتاه‌تر می‌شود.


سیاری به وجود 4000 ماده شیمیایی در سیگار اشاره کرد و افزود: 40 ماده شیمیایی موجود در سیگار، سرطان‌زا است.


وی مضرات مصرف قلیان را بیشتر از مصرف سیگار عنوان کرد و گفت: هر نوبت استعمال قلیان معادل 40 تا 100 نخ سیگار است؛ زیرا در تنباکوی قلیان، مواد افزودنی معطر و فلزات سنگین وجود دارد که سرطان‌زا است.


وی ضمن تاکید بر لزوم کاهش مصرف قلیان در جامعه، اظهار کرد: متاسفانه شاهدیم که روند استعمال قلیان در برخی از کشورها رو به افزایش است که لازم است اقدامات اثرگذاری در این زمینه انجام شود.


کاهش ۱۱میلیونی مرگ و میر افراد زیر هفتاد سال تا سال ۲۰۳۰


معاون بهداشت وزارت بهداشت اضافه کرد: سند توسعه پایدار که در سال ۲۰۱۵ در سازمان ملل متحد به تصویب رسید، یکی از محورهای بحث امسال مجمع عمومی سازمان بهداشت جهانی است.


وی عنوان کرد: این سند ۱۷ آرمان و ۱۶۹ هدف کمی دارد که بخشی زیادی از این اهداف در حوزه بهداشت است و از ۷۶ موضوعی که مورد بحث قرار گرفت، بحث‌های زیادی حول و حوش اهداف توسعه پایدار بود.


سیاری در مورد مهمترین محورهای حوزه بهداشت در اجلاس امسال تصریح کرد: بحث‌هایی در زمینه محیط زیست، فقر و محرومیت، سلامت، تغذیه، مرگ نابهنگام، مادران و کودکان از مهمترین موضوعات حوزه بهداشت بودند.


معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین گفت: طبق برنامه مصوب اجلاس امسال قرار است تا سال ۲۰۳۰ مرگ افراد زیر هفتاد سال از ۳۰ میلیون مرگ به ۱۹ میلیون مرگ کاهش پیدا کند و همه کشورها باید تلاش کنند تا این اتفاق بیفتد.


وی یادآور شد: در شصت و نهمین اجلاس مجمع جهانی بهداشت برخی از کشورها سند کنترل و پیشگیری بیماری‌های غیرواگیر را تهیه کرده و ارائه دادند که ایران نیز یکی از این کشورها بود.


سیاری بیان کرد: امیدواریم با سندی که تهیه کرده‌ایم بتوانیم عوامل خطر از جمله کم تحرکی، تغذیه نامناسب، مصرف دخانیات، اضافه وزن ، چاقی و دیابت را که از موضوعات بحث اجلاس شصت و نهم هم بود را کنترل کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر