صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا از کنسرت ارکستر ملی ایران گزارش می دهد؛

پرواز بر فراز «خرمشهر» با «ترن» و «بچه های کوه آلپ» +فیلم

ارکستر ملی ایران این شب‌ها میزبان شاهکار موسیقی سینمای ایران مجید انتظامی است. قطعات نوستالژیک و خاطره انگیز موسیقی متن فیلم‌های ناب ایرانی ، شگفتانه طنین انداز تالار وحدت شده اند.
کد خبر : 883609

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ارکستر ملی ایران به رهبری مجید انتظامی یکی از شناخته شده‌ترین آهنگسازان طول تاریخ سینمای ایران در این شب‌ها با عنوان کنسرت «همراه با خاطره ها» در تالار وحدت به یک اجرای گسترده می‌رود، به طوریکه مخاطب زیادی را جذب خود کرده و در شب‌های پاییزی گرمابخش فضای این تالار شده اند.

قرار بر این بوده تا ارکستر همراه با خاطره‌ها پاییز سال گذشته به صحنه برود، اما به دلائلی این اجرا به تعویق افتاده و حال علاقه‌مندان موفق به شنیدن و دیدن قطعاتی هستند که انتظامی خود آن‌ها را برای فیلم و سریال‌های خاطره انگیز ایرانی‌ها ساخته است. سه شب از اجرای این ارکستر در تالار وحدت می‌گذرد و در این شب‌های میهمان زیادی از جمله محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران دفتر موسیقی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سفیر عربستان در ایران و میهمانان دیگر فرهنگی و سیاسی کشور شده است.

یکی از مهمترین ویژگی‌های این ارکستر حضور بسیاری از نوازندگان حتی از گروه‌های موسیقی پاپ است که گویا به واسطه اعتبار و حضور مجید انتظامی پس از سال‌ها در ارکستر ملی حضور بهم رسانده اند.

انتظامی در این اجرا با شوخ طبعی و مناعت خاص خود با مخاطبان ارتباط برقرار کرد از بدو ورود با ارتباط صمیمی با مردم به صحنه آمد و مخاطبان نیز با حضور او در استیج تالار وحدت به پا خواستند و یکصدا او و گروه موسیقی را تشویق کردند.

نخستین قطعه‌ای که توسط انتظامی و گروه ارکستر در این اجرا به نواختن در آمد، قطعه موسیقی سریال شیخ بهایی بود. آلبوم شیخ بهایی مجید انتظامی سال ۱۴۰۰ به طور رسمی منتشر شد. این آلبوم شامل ۲۰ قطعه موسیقی است که برای این سریال تلیوزیونی درباره زندگی شیخ بهایی به کارگردانی شهرام اسدی ساخته شد. این مجموعه سال ۸۷ از شبکه دوم پخش شد و در آن بازیگران سرشناسی، چون علی نصیریان، خسرو شکیبایی، فاطمه گودرزی و ... ایفای نقش کردند. آهنگساز این آلبوم مجید انتظامی، خواننده برخی قطعات با کلام سالار عقیلی و شاعر آن شیخ بهایی بود.

یکی دیگر از قطعات نوستالژیک و مورد علاقه مردم که توسط این ارکستر به رهبری انتظامی نواخته شد، بخش‌هایی از آلبوم موسیقی متن فیلم دوئل اثر مجید انتظامی و کارگردانی احمدرضا درویش است. این آلبوم هم دارای ۲۰ قطعه است. این فیلم سال ۸۲ ساخته شد و در سال بعدش نیز روی پرده سینما رفت که نخستین فیلم سینمایی بود که با صدای دالبی ضبط شد. آهنگ‌های اسارت، میدان مین، هجوم، مهر، داغ ننگ، مقاومت، جشن روستا، اروند، نفوذ، سقوط، طوفان، نشان عشق، قرنطینه، صندوقچه، پیش روی، یاور، زینال، دفاعی، دیدار و یادگار هانیه در این البوم وجود دارد.

سری بر کوه‌های آلپ

پس از آن اجرای قطعه نوستالژیک کودکانه انیمیشن بچه‌های کوه آلپ وجد و شعف زیادی را بین حضار ایجاد کرد، به طوریکه پس از چند اجرای جدی، یک اجرای فرح بخش دوران کودکی خودشان را به مخاطبان عرضه کرد به طوریکه همه دوربین‌های گوشی شان را بیرون آورده و مشغول به فیلمبرداری شدند. کارتن بچه‌های کوه آلپ نام آشنا و خاطره انگیز به ویژه برای دهه شصتی‌ها است و موسیقی زیبای آن در خاطر باقی مانده است. این کارتن محصول ۱۹۸۳ و تولید کشور ژاپن است که در دهه ۶۰ ایران یکی از محبوب‌ترین کارتون‌ها به شمار می‌رود. در آن سال‌ها به دلیل وجود صدای خواننده در موسیقی اصلی سریال، از سوی صدا و سیما پیشنهاد ساخت موسیقی جایگزین می‌شود و مجید انتظامی هم به همراه همسرش، خانم آذرنوش صدرسالک آهنگسازی این اثر را برعهده می‌گیرند. استفاده هوشمندانه از ساز سنتور در این اثر حائز اهمیت است. نوای این ساز به گونه‌ای در تالار وحدت نشست که مخاطبان پی به اهمیت این ساز در کار بردند.

شاهکاری که ۳ بار اجرا شد!

یکی از قطعاتی که نه یک بار و نه دو بار، بلکه سه بار در شب دوم کنسرت ارکستر ملی ایران اجرا شد، قطعه موسیقی متن فیلم ترن ساخته مجید انتظامی بود. فیلم ترن محصول سال ۱۳۶۶ به کارگردانی زنده یاد امیر قویدل و بازیگران سرشناسی، چون فرامرز قریبیان، زنده یاد خسروشکیبایی، عنایت بخشی و ... است. به گفته منتقدان سینما این موسیقی یکی از شاهکار‌های موسیقی سینما محسوب می‌شود که لوح زرین بهترین موسیقی متن ششمین جشنواره فیلم فجر را نیز از آن خود کرد. به اعتقاد خیلی‌ها موسیقی متن این فیلم به تنهایی برای ماندگاری انتظامی در هنر کافی است. این اثر آنچنان محبوب است که پس از سال‌ها همچنان تیتراژ برخی از برنامه‌های تلویزیون و رادیو در ایامی، چون دهه فجر است. شاعر معاصر ساعد باقری برای این آ]نگ شعر نوشت و حمید حامی نیز آن را خوانندگی کرده است. اما چرا این کار سه بار به اجرا در آمد. دفعه نخست میانه‌های ارکستر این اثر برای نخستین بار اجرا شد، اما مجید انتظامی در بخش پایانی عنوان کرد که گروه هماهنگ برای اجرا نبودند و مجدد این قطعه اجرا شد و در نهایت و برای قطعه پایانی تکراری کار نیز باز هم این قطعه انتخاب شد.

۳ موسیقی متنی که از یاد‌ها نمی‌روند

موسیقی متن فیلم‌های «از کرخه تا راین»، «بوی پیراهن یوسف» و «آژانس شیشه ای» از آن دست موسیقی‌هایی است که دهه شصت به قلب‌ها تیر زده و از یاد نمی‌رود. آنقدری این قطعات نوستالژیک است که اگر هر گوشه و کناری یک سوتی از این قطعات مجید انتظامی شنیده شود، به سرعت مخاطب به آن روز‌ها و حال و هوا باز می‌گردد. حال فرض کنید که این قطعات به طور ترکیبی در ارکستر ملی ایران اجرا شود و دل و هوش مخاطب را با خود به دهه‌های قبل ببرد. علی جعفری شخصی است که در ارکستر به سوت نوازی قطعه از کرخه تا راین با یک لباس سفید متفاوت از سایر اعضای ارکستر پرداخته این درحالی است که در نسخه اصلی این سوت زنی با مرحوم خورشیدفر همراه بوده است. موسیقی متن فیلم «از کرخه تا راین» یکی از عوامل موفقیت ابراهیم حاتمی کیا در معرفی این فیلم به سینمای ایران بود تا یک شاهکار در عرصه سینمای دفاع مقدس خلق کند و پسس از آن همین اتفاق در فیلم‌های «آژانس شیشه ای» و «بوی پیراهن یوسف» نیز افتاد؛ و در نهایت برسیم به سمفونی بی نظیر خرمشهر که بار‌ها آن را شنیده ایم، اما هیچگاه تکراری نمی‌شود و هر ساله به مناسبت آزادسازی خرمشهر این سمفونی بار‌ها و بار‌ها از شبکه‌های مختلف پخش می‌شود.

 

مازیار ظهیرالدینی، آرمین قضاتی، رایین نورایی، علیرضا خلج اسماعیلی، آذین نصرتی مقدم، رمیصا نفیسی، سبا علیمحمدی، هلیل محمدولی، موژان میرزایی، آیسان نجار نوازندگان ویولن یک، سانوآ عندلیبی، هادی آزرم، آرش جامع، سارا نادری، بهنام آقا جانیان، امیرنظری سالاری، محمدرضا نامجو، نگین سمایی، بردیا طراحی نوازندگان ویولن دو، هومن اتابکی، همایون هاشم زاده، پیمان ابوالحسنی، امیرحسین طایی، جاوید پناهی، پگاه عبدالله زاده، نیاز لاهرودی، محمدعلی غریبی نوازندگان ویولا، مجید اسماعیلی، محمد حسین غریبی، ارسلان علیزاده، علی آقاجانی، پروشات زندآیین، سینا آذرآباد، غزاله شیرازی نوازندگان ویولنسل، سروش کاکاوند، عادل اصغرزاده، آوا پویا کاشانی، اشکان نظر، ستاره ناموری راد نوازندگان کنترباس، شهرام رکوعی، مه سیما فلاحی، روشنک نوشی، لیدا باقری نوازندگان فلوت، حسام صدفی نژاد و شمیم کیانی نوازندگان ابوا، سایوری شفیعی و محمد ملک لی نوازندگان کلارینت، امیرحسین محمدیان و امیرملکی زاده نوازندگان فاگوت، نرگس تقی پور، هومان باقی، نیما سرابی، امیرحسین گرگین، آبتین زین‌الدین نوازندگان هورن، حسن فراهانی، امیرضا صالحی، مریم حسین پور، رضا آذرنجات نوازندگان ترومپت، حسین شریفی، امیرعلی حصارکی، نیما خدابنده لو، آرین خدایار نوازندگان ترومبون، بابک میردادیان نوازنده توبا، عرفان فرشی زاده نوازنده تیمپانی، ماهان ببری نوازنده پرکاشن، سروش عمومی نوازنده درامز، فیروز ویسانلو نوازنده گیتار نایلون، بابک ریاحی پور نوازنده گیتار باس، مسعود همایونی نوازنده گیتارالکتریک، رضا تاجبخش و پندار اداب نوازندگان پیانو، دیبا والی نوازنده هارپ بخش از گروه نوازندگان ارکستر ملی ایران در کنسرت شب گذشته را تشکیل می‌دادند.

در گروه ساز‌های ایرانی هم مسعود آذین نوازنده سه‌تار، علی عابدین نوازنده سنتور، مژگان محمد حسینی نوازنده قانون، بابک شهرکی نوازنده کمانچه، پوریا شیوا فردا نوازنده نی و پرکاشن، سعید سعدی، جلال امیرپورسعید، سعید نجاران، شوان حاجی امینی، فرهاد رحیمیان نوازندگان دف و تمبک، داریوش چاوشی و هادی چاوشی نوازندگان دمام و دهل، محسن آقایی نوازنده نی انبان به عنوان اعضای گروه اجرایی حضور داشتند.

در گروه کُر بنیاد رودکی به سرپرستی رازمیک اوحانیان، افیک متوسیان، پریا ربط سرپوشی، الهه سادات موسوی، مهناز حیدری، آذین فولادوند، ویدا محمودی، شهرزاد اصلانی، مهرآذین مهرآذر، مهدیه صفدری، سپیده عین افشار، هدی لطیفی، زهرا میربلوچ، زهره رضایی، فریباآسوده، شهرزاد یوسفی، مریم خوش نظر (خوانندگان سوپرانو) و نرگس میردادیان، هنگامه حسینی، طراوت باباخانلو، آناهیتا آریانا، زهره شیخ رضایی، نفیسه رهنمای شریعتی، ترانه ظاهری، سمیه کنعانی، سمن شریعت ممسنی، یگانه محمدلو (خوانندگان آلتو) حسین عطری، فرزین مهاجر تهرانی، شاهین اکبرپور سهرابی، حامد لک، الیاس بهشتیان، بهرام الله‌وردی (خوانندگان تنور)، جواد مرادیون، علیرضا عابدی، جواد حنیفه، ابراهیم قائدی، اسماعیل رضایی خرم آبادی، امید رضایی و نوید اسکندری دلفان (خوانندگان باس) گروه اجرایی را تشکیل می‌دادند.

در نهایت مجید انتظامی و اعضای ارکسترش در این شب ها شاهکاری خلق کردند که مخاطبان بسیاری را تا انتهای پای کار خود نشاند. انتظامی که بیش از ده سال از استیج موسیقی دور بود و الان نیز به دلیل بیماری دچار مشکلاتی است و در این رابطه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ابراز نگرانی کرد، باید دید پس از هجدهم آذر ماه و با اتمام دور تمدیدها ، باز هم با استقبال مخاطبان امکان تمدید چندین باره برای رهبری ارکستر همراه با خاطره ها را در تالار وحدت دارد یا خیر. 

Array
Array
Array
Array

انتهای پیام/

ارسال نظر