صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۱ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۵
بیات اعلام کرد:

پیشرفت 40 درصدی پتروشیمی گچساران

پتروشیمی گچساران پیشرفت نزدیک به 40 درصد را اعلام کرده و بر همین اساس قصد داریم  تا مناقصه قطعه سیامکان تا گچساران ،ایستگاه شماره 2 در سیامکان و ایستگاه شماره 7 در گچساران را برگزار کنیم تا مراحل ساخت شروع شود.
کد خبر : 88355

مشاور مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در خط لوله اتیلن غرب،‌ در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا، با بیان این مطلب گفت:خط لوله اتیلن با 17 مجتمع پتروشیمی در ارتباط خواهد بودو اکنون 8 پتروشیمی در مسیر این خط لوله قرار دارند که دو واحد آن تولید و 6 واحد مصرف کننده اتیلن هستند. پتروشیمی کاویان و پتروشیمی مروارید در منطقه ویژه عسلویه تولید کننده و پتروشیمی اروند و پتروشیمی غدیر در ماهشهر، پتروشیمی لرستان، پتروشیمی کرمانشاه، پتروشیمی های مهاباد و کردستان و همچنین پتروشیمی ایلام مصرف کننده خط لوله اتیلن غرب می باشند.


قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در خط لوله اتیلن غرب، ادامه داد: فاز 2 پتروشیمی کاویان در حال پیش راه اندازی و آماده سازی برای تزریق خوراک است و امیدواریم هرچه سریعتر این خوراک از طریق فازهای پارس جنوبی فراهم شود.پیش بینی می شود فازهای 15-16 و 17-18 در شش ماهه اول امسال به بهره‌برداری برسد و با بهره برداری از این فازها می توان امیدوار بود که خوراک مورد نیاز فاز دوم پتروشیمی کاویان تامین شده تا اتیلن مورد نیاز به خط لوله اتیلن غرب تزریق شود.


عبدالحسین بیات با اشاره به پیشرفت فازهای های اول و دوم خط لوله اتیلن غرب افزود: نکته مهم این است که با راه‌اندازی فازهای 15-16 و 17-18 پارس جنوبی، اتان کامل تولید شده و در اختیار پتروشیمی کاویان و پتروشیمی مروارید و سایر واحد‌های الفینی که در منطقه عسلویه هستند قرار می‌گیرد تا اتیلن مورد نیاز این خط لوله را تامین کنند.


وی ادامه داد: در شرایط فعلی بین دو میلیون و دویست تا دو میلیون و پانصد هزار تن در سال اتیلن تولید و به خط لوله تزریق می شود تا بتوان فشار و ظرفیت بهره برداری از خط را به شرایط اصلی و ظرفیت کامل برسانیم.


بیات گفت: فاز نخست این خط به بهره برداری رسیده و پیشرفتی 99.86 درصدی دارد و آن چند دهم درصد باقی مانده نیز مربوط به فشار و سیستم اسکادا مربوط می شود که باید یک تست بازدهی روی آن صورت پذیرد.


وی یکی از مهمترین شاخص های بهره برداری از خط لوله را فشار آن عنوان کرد و افزود: فشار خط در شرایط عادی باید بر روی عدد 90 بار قرار داشته باشد اما در شرایط کنونی نیاز ما با فشار 54 تا 55 بار نیز رفع می شود زیرا تعداد واحدهایی که در زیر مجموعه این خط مصرف کننده هستند هنوز به تعداد کامل نرسیده است.


بیات ادامه داد: پیشرفت فاز 2 این خط لوله 92.8 درصد است و در این فاز دو ایستگاه شماره 3 و 6 دردست ساخت است.


وی گفت: ایستگاه شماره3 در مرحله پیش راه اندازی است و ایستگاه شماره 6 نیز مراحل مکانیکالی و برقی را به اتمام می برد و با فاصله دو ماه از ایستگاه شماره 3 راه اندازی خواهد شد.


قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در خط لوله اتیلن غرب، افزود: امیدواریم در شش ماه اول سال 95 هر دو ایستگاه راه اندازی شود با راه اندازی این دو ایستگاه،فاز 2 خط لوله اتیلن غرب نیز به اتمام می رسد.


وی به فاز سه این خط لوله اشاره کرد و گفت: فاز سه خط لوله اتیلن غرب باقی می ماند که شامل انشعاب دنا و انشعاب همدان و انشعاب میاندوآب تا تبریز می شود. اکنون نیز اتیلن تقریبا در اختیار کارخانه پتروشیمی میاندوآب است اما این پتروشیمی هنوز وجود ندارد و امکان استفاده از اتیلن در آنجا فراهم نیست.


بیات خاطر نشان کرد: مسئله این است که خط نباید زودتر از پتروشیمی ها اجرا شود و بلا استفاده بماند بلکه هماهنگ با طرح ها باید پیشرفت کند اما اکنون با وجود فشار به سرمایه گذاران پتروشیمی میاندوآب این پتروشیمی در فاز مهندسی باقی مانده و وارد فاز اجرایی نشده است.


وی افزود: قطعه میاندوآب تا تبریز ، سنندج تا همدان برای پتروشیمی ابن سینای همدان و سیامکان تا گچساران ، بهدشت ،کازرون و ممسنی شامل فاز سه خط لوله اتیلن غرب می شود. از آنجایی که پتروشیمی های فاز سه هنوز ساخته نشده اند و طرح ها باید حداقل به پیشرفت 40 درصد برسند تا کار اجرای خط لوله شروع شود، در خصوص احداث خط لوله تنها در بخش خرید به اندازه 36 درصد پیشرفت داریم و فاز اجرا هنوز آغاز نشده است اما بلافاصله پس از پیشرفت طرح ها احداث خط لوله آغاز خواهد شد.


به گفته بیات در سایر پتروشیمی ها مانند پتروشیمی ابن سینای همدان،‌کازرون ، ممسنی، دهدشت و بروجن پیشرفت کمتر از 40 درصد است و احداث فاز سه خط لوله اتیلن غرب کار عقلانی ، منطقی و کارشناسی نیست و همچنان باید برای اجرای فاز سه منتظر پیشرف تاین طرح ها باشیم.


بیات هدف از احداث این خط لوله را تامین اتیلن مورد نیاز از واحدهای تولیدی به واحدهای مصرفی عنوان کرد و افزود: پتروشیمی گچساران در این خط لوله، واحدی تولیدی است که اتیلن مورد نیاز 5 طرح دنا را تامین خواهد کرد.


وی ادامه داد: پالایشگاه بید بلند 2 اتان مورد نیاز پتروشیمی گچساران تامین می کند بنابراین اگر گچساران به 100 درصد پیشرفت برسد و بید بلند 2 به بهره برداری نرسیده باشد،‌این پتروشیمی باید معطل بماند تا واحد بالا دستی به نتیجه رسیده و اتان تولید کند و سپس اتان را به پتروشیمی گچساران بدهد تا تبدیل به اتیلن شده و اتیلن را تحویل خط لوله اتیلن غرب دهد، بنابراین هنوز فاصله بسیار زیاد است


بیات در پایان به خط اتیلن مرکز اشاره کرد و گفت: خط اتیلن مرکز فعلا متوقف است، دلیل آن نیز این است که واحدهای الفین فیروز آباد و پلی اتیلن های داراب ،فسا ، جهرم و استهبان هنوز به پیشرفت 30 تا 40 درصدی نرسیده اند بنابراین نمی توانیم برای ساخت این خط لوله کار خاصی انجام دهیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر