صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در جمع دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی مطرح شد؛

اژه‌ای: مطالبه‌گری و عدالت‌خواهی از خصوصیات جنبش دانشجویی ایرانی است

رئیس دستگاه قضا با تبیین خصوصیات جنبش دانشجویی ایرانی از جمله مطالبه‌گری و عدالت‌خواهی گفت: مطالبه‌گری و عدالت‌خواهی شما دانشجویان، مسئولیت ما را سنگین‌تر و وجدان ما را بیشتر تحریک می‌کند،اطمینان داشته باشید از مبارزه قاطعانه و بدون تبعیض با فساد، صرف‌نظر نخواهیم کرد.
کد خبر : 883541

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در بیست و هشتمین سفر استانی خود از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا، صبح امروز پنجشنبه (۱۶ آذر) در سفری رسمی و در رأس هیئت عالی قضایی وارد استان اردبیل شد.

رئیس قوه قضاییه در جمع دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی، ضمن تبریک روز دانشجو به کلیه دانشجویان در سراسر کشور، اظهار کرد: از حضور و سخنان دردمندانه شما دانشجویان و آگاهی‌تان نسبت به مسائل کشور مسرور شدم.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به استمرار جنایات سبعانه رژیم صهیونسیتی علیه مردم غزه، گفت: صهیونیست‌ها در نتیجه حمایت همه‌جانبه آمریکا با تشدید جنایتکاری‌های وحشیانه خود، تلاش به کوچاندن اجباری مردم غزه و نابودی حماس داشتند، اما با مقاومت مردم فلسطین، این توطئه‌های آن‌ها خنثی شد.

رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: چرا باید از ناامیدی سخن گفت؛ ما جوانانی همچون شما دانشجویان را داریم که مصمم و بااراده برای آبادکردن هرچه بیشتر ایران اسلامی هستند؛ امروز دانشجویان و دانشمندان ما پیشرفت‌های علمی شگرفی را رقم زده‌اند و وقتی انسان به مراکز هسته‌ای و دفاعی و فضایی مراجعه می‌کند، اثرات این پیشرفت‌های علمی شگرف را به عینه ملاحظه می‌نماید؛ این پیشرفت‌ها برای کشور ما اقتدار و بازدارندگی به همراه آورده است به گونه‌ای که امروز کشور‌های قدرتمند برای دریافت و خرید تجهیزات نظامی و دفاعی از ما، التماس می‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به مقوله احیای حقوق عامه گفت: ما در دستگاه قضایی به موجب وظیفه ذاتی خود، مصرانه و مجدانه، مقوله احیای حقوق عامه را پیگیری می‌کنیم؛ همین قضیه آلودگی هوا و احیاناً استفاده از مازوت در برخی از نیروگاه‌ها، از جمله مصادیق حقوق عامه محسوب می‌گردد و ما در این خصوص، مسئولان ذی‌ربط را نه‌تن‌ها مورد تذکر، بلکه مورد تهدید قرار داده‌ایم و به آن‌ها اعلام کرده‌ایم که چنانچه ترک‌فعل‌هایشان در این قضیه احراز گردد، برخورد‌های مقتضی با آن‌ها به عمل خواهد آمد.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با تبیین و تشریح خصوصیات جنبش دانشجویی ایرانی از جمله مطالبه‌گری و عدالت‌خواهی، گفت: مطالبه‌گری و عدالت‌خواهی شما دانشجویان عزیز، مسئولیت ما را سنگین‌تر و وجدان ما را بیشتر تحریک می‌کند؛ شما دانشجویان اطمینان داشته باشید که قوه قضاییه از مبارزه قاطعانه و بدون تبعیض و علنی با فساد، صرف‌نظر نخواهد کرد؛ ما مقابله با فساد صاحب‌منصبان و نزدیکان آن‌ها را در دستور کار قرار داده‌ایم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: ما در دستگاه قضایی مصمم هستیم که همه دادگاه‌ها را به غیر از مواردی که منع قانونی دارند، به صورت علنی برگزار کنیم تا محتویات دادگاه‌ها و احکام صادره در معرض دید مردم باشد و از شما هم میخواهم برای رسیدن به این ایده ال به ما کمک کنید و مطالبه داشته باشید، چون تا کنون در این راستا موفق نبودیم.

رئیس عدلیه گفت: من از مطالبه‌گری و صراحت لهجه شما دانشجویان تقدیر ویژه می‌کنم؛ البته همه ما باید مراقب باشیم که در مطالبه‌گری‌هایمان، خدای ناکرده به وادی دروغ و توهین نیفتیم و کاری نکنیم که سبب سوءاستفاده دشمن شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به موضوع رسیدگی به پرونده شهید عجمیان که در سخنان یکی از دانشجویان مطرح شد، گفت: در پرونده شهید عجمیان، هیچگونه مداخله‌ای از بیرون از قوه قضاییه صورت نگرفته است؛ از لسان پدر بزرگوار شهید عجمیان و همچنین در برخی رسانه‌ها چنین اعلام شد که نامه‌ای از ناحیه آقای ولایتی در خصوص پرونده مزبور به من واصل شده است؛ پس از بررسی دقیق متوجه شدیم اصلا چنین نامه‌ای به قوه قضاییه واصل نشده است؛ من در ادامه، موضوع را از رئیس کل دادگستری استان البرز و حتی قاضی پرونده جویا شدم و از آن‌ها پرسیدم که آیا نامه‌ای پیرامون این پرونده به شما واصل شده است؟ آن‌ها نیز چنین موضوعی را رد کردند؛ بنابراین وقتی اصلا نامه‌ای به دست ما مقامات و مسئولان قضایی نرسیده، پس چگونه گفته می‌شود که در پرونده شهید عجمیان، اعمال نفوذ شده است؟ در این قضیه، یک عده‌ای از آقای ولایتی تقاضایی کردند، اما او کوچکترین دخالتی در این پرونده نداشت. 

رئیس عدلیه گفت: البته من ادعا ندارم که در هیچ بخش و مرجع قضایی، هیچگونه اعمال نفوذی وجود ندارد، ولی تاکید دارم که در مقابل اینگونه مقولات، قاطعانه می‌ایستیم و از شما دانشجویان نیز می‌خواهیم چنانچه مصادیقی از این موضوع را اطلاع دارید، برای پیگیری و رسیدگی به ما ارائه دهید.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه، با اشاره به موضوع وقوع تخلف در واردات نهاده‌های دامی و همچنین موضوع چای دبش، که در سخنان یکی از دانشجویان مطرح شد گفت: متاسفانه در هر دو مورد، بدون تردید تخلف صورت گرفته است؛ اما اینکه میزان آن چقدر است یا اینکه امر به وقوع پیوسته، تخلف محسوب می‌شود یا جرم و اگر جرم است از چه نوع جرمی است و چه مجازاتی دارد، از جمله مواردی هستند که باید مورد رسیدگی دقیق قرار گیرند و قاضی در خصوص آن‌ها اتخاذ تصمیم و رأی کند.

رئیس قوه قضاییه گفت: در مورد هر دو موضوع باید تاکید کنم که به محض اطلاع یافتن بخش‌ها و‌دستگاه‌های ذی‌ربط در دولت و‌قوه قضاییه، بررسی‌ها و پیگیری‌های مقتضی به عمل آمد و ما از کنار این دو موضوع نگذشتیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با تشریح فرآیند رسیدگی به موضوع واردات نهاده‌های دامی گفت: در قضیه واردات نهاده‌های دامی، در ابتدا جلوی تخصیص ارز به فرد متهم گرفته شد؛ سپس مبالغ ریالی تخصیص‌یافته به او، مسترد شدند و در ضمن، اصلاح فرآیند مرتبط با این قضیه نیز، انجام شد؛ در مرحله بعد، افراد دخیل در موضوع چه در داخل و چه خارج از وزارتخانه مربوطه، تحت تعقیب قرار گرفتند و وزیر مربوطه استعفا داد و قائم مقام او نیز برکنار شد و تحت تعقیب قرار گرفت؛ اگرچه این موضوع یک‌سال طول کشید، اما ابعاد قضیه به طور کامل پیگیری شد و برای وزیر پیشین و سایر افراد دخیل د‌ر پرونده، کیفرخواست صادر شد و تاکنون هشت جلسه دادگاه برگزار شده و قاضی پرونده به زودی انشاء رای را آغاز خواهد کرد.

رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: در پرونده مورد اشاره، همه جرم تحقق کامل نیافته بود، اما تمام ارکان ذیربط در نظام از جمله قوه قضاییه و دولت با جدیت به موضوع ورود کردند. 

رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به قضیه چای دبش گفت: آن فردی که ریالش را به بازار برده بود تا برای به اصطلاح وارداتش ارز بگیرد، به یکی از زیرمجموعه‌های شرکت دبش مراجعه کرده بود تا ارز دریافت کند؛ از اینجا بازرسی ورود پیدا کرد که شرکت دبش این مقدار ارز را از کجا آورده است؛ یعنی سازمان بازرسی از آن پرونده به پرونده حاضر رسید؛ البته فردِ به اصطلاح واردکننده اکنون در بازداشت و طی مراحل محاکمه است؛ از سویی دیگر واجا نیز به موضوع وجود مقدار قابل توجهی چای در گمرک حساس شد؛ همچنین گزارشی نیز از اتحادیه مرتبط با چای‌کاران و واردکنندگان چای ناظر بر ارز‌های تخصیصی به یک شرکت خاص، به معاون اول رئیس‌جمهور واصل شد و وی با حساسیت تمام، مسئولان مربوطه در ستاد مقابله با مفاسد اقتصادی را مسئول رسیدگی به موضوع کرد؛ کلیه بررسی‌ها بیانگر تخلف گروه دبش بود و مشخص شد که این تخلف از سال ۹۸ آغاز شده و تا اواخر ۱۴۰۱ ادامه داشته است؛ طبق گزارش‌های موجود، در سال ۹۸ بیش از دو میلیون دلار یا معادل دلار، در سال ۹۹ بالغ بر ۲۱ میلیون دلار ارز به شرکت مزبور تخصیص یافت؛ امادر سال ۱۴۰۰ شصت درصد ارز واردات را به این گروه داده‌اند و در سال ۱۴۰۱ بیش از ۷۰ درصد ارز را این گروه گرفته است. در مجموع طی سال‌های ۹۸ تا ۱۴۰۱، بالغ بر ۶۹ درصد از ارز مربوط به واردات چای به شرکت فوق‌الذکر تخصیص یافته است که حتما خلاف است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای به دانشجویان و تمامی مردم دغدغه‌مند اطمینان خاطر داد که پیرامون رسیدگی به پرونده مرتبط با چای دبش، نهایت اهتمام و قاطعیت به عمل خواهد آمد و نتیجه پیگیری‌ها، هرچه که باشد به استحضار همه مردم خواهد رسید و پس از روشن شدن ابعاد قضیه، مردم در جریان موضوع قرار خواهند گرفت و ما اِبایی از طرح موضوعات برای مردم نداریم.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: قوه قضاییه به پرونده تمامی افرادی که اتهاماتی متوجه آنهاست، بدون توجه به مقام آنها، رسیدگی خواهد کرد؛ البته در خصوص پرونده مورد اشاره، باید تاکید کنم که هنوز هیچ‌مدیر متخلف دولتی به ما معرفی نشده است.

پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، «چمنی» رئیس دانشگاه محقق اردبیلی طی سخنانی ضمن قدردانی از حضور رئیس قوه قضاییه در جمع دانشجویان استان اردبیل به مناسبت روز دانشجو گفت: امیدواریم که بتوانیم در جایگاه حساس آموزشی که در آن قرار داریم، به رسالت خود که همانا پاسداری از خون شهداست عمل کنیم.

«رقیه شهبازی» نماینده دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی نیز طی سخنانی اظهار کرد: آقای اژه‌ای در ابتدا بر خود فرض می‌دانم از شما قدردانی کنم و سپس سفره دل بگشایم؛ اگرچه ما برای حضور شما در دانشگاه خود مکاتبات لازم را انجام دادیم، اما حتی خوشبین‌ترین فرد ما نیز تصور نداشت که شما در میان کثیری از دانشگاه‌های مرکزنشین، بدون نگاه تبعیض امیز دانشگاه ما را برای سخنرانی روز دانشجو انتخاب کنید و غیر از تهرانی صدای ما را هم بشنوید از این بابت قدردان شما هستیم.

وی افزود: ما از شما خواهش داریم زیرمجموعه خود را مکلف کنید تا در تبیین و تشریح امرِ «مبارزه با فساد» کوشاتر باشند و اگر این فساد از ناحیه دلتمردان فعلی و سابق سَر می‌زند در معرفی آن‌ها به مردم کوتاهی نکنند و در مجازات آن‌ها کوتاهی نکنند.

شهبازی گفت: مبارزه ساختاری با فساد و خشکاندن ریشه‌های فساد، امری مبارک است، اما این امر مبارک نباید مقوله‌ی «نقره داغ کردن فرد فاسد» را تحت‌الشعاع قرار دهد؛ چرا به پرونده داماد یکی از وزرای سابق که در زمره متهمین پرونده «پتروشیمی‌گیت» بود و اکنون در یک کشور دیگر عکس‌های نامتعارف از خودش منتشر می‌کند و به ریش ما می‌خندد، رسیدگی نشد؟ البته وی در دوره گذشته قوه قضاییه از کشور خارج شده است.

وی ادامه داد: آقای اژه‌ای، از شما تشکر کنم که جلوی گسترش ابعاد فساد در قضیه واردات نهاده‌های دامی در همین دولت فعلی را گرفتید؛ اما افکار عمومی مشتاق است که بداند انتهای آن ماجرا چه شد؟ چه ارتباطی بین عزل وزیر جهاد کشاورزی و این فساد وجود داشت؟ آیا پای وزیر معزول در این فساد گیر است؟ بدون پیرایه و بدون تعارف بگویم که برخورد سخت و شدید با فرد مفسد، دل مردم را خُنک می‌کند و برای نظام سرمایه اجتماعی به همراه می‌آورد. در همین ماجرای اخیر فسادِ چای معروف به «چای گیت» مردم بهتر نبود نام شرکت و فرد فاسد را از زبان سایت‌ها و روزنامه‌ها می‌شنیدند؟

«علیرضا محمدی» نماینده دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل نیز طی سخنانی بر ضرورت رفع مشکلات معیشتی قضات، تلاش برای اجرای مقوله قضازدایی و همچنین پرهیز از مصلحت‌سنجی در مواردی که سرمایه اجتماعی نظام در خطر است، تاکید کرد.

وی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به عدم افتتاح پروژه راه‌آهن اردبیل طی سنوات گذشته گفت: آقای اژه‌ای، مراقب باشید که مسئولان استان اردبیل در خصوص مشکلات این استان به شما آدرس غلط ندهند چرا که طبق بررسی‌های ما ورود و دخالت نمایندگان استان اردبیل در مجلس به امور اجرایی، یکی از علل اصلی مشکلات این استان است.

در ادامه این جلسه صمیمانه، «مهدیه قاسم‌زاده» نماینده دانشجویان دانشگاه فرهنگیان استان اردبیل، به بیان مطالبی پیرامون میزان تحقق اهداف و ماموریت‌های آموزش و پرورش پرداخت و گفت: چرا فرآیند‌های جذب و تربیت معلم در کشور ما همواره و هر روز در حال تغییر است و این تغییرات تا چه اندازه ما را به مقوله عدالت آموزشی نزدیک کرده است؟ چرا دیوان عدالت اداری و شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکنون به این موضوع ورود نکرده‌اند؟

وی افزود: مشکلات دانشگاه فرهنگیان آنقدر زیاد است که در شأن دانشجو معلمان نیست؛ شرایط نباید به نحوی باشد که دانش معلم در تامین امور اولیه زندگی خود به چالش کشیده شود.

«محمدرضا فروتن» نماینده دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی نیز طی سخنانی در این نشست ضمن قدردانی از اقدامات دستگاه قضا در د موضوع کشت و صنعت مغان و راه‌اندازی مجدد کارخانه سبلان پارچه گفت: وضعیت آب شرب استان اردبیل از نظر کیفیت و کمیت در شرایط مناسبی قرار ندارد و در این حال ما شاهد هستیم که مدیران استان به فکر ایجاد همان صنایعی هستند که زاینده‌رود را خشکاند؛ در این شرایط؛ می‌بینیم که یکی از کارخانه‌های پتروشیمی در فاصله اندکی از شهر نمین و منطقه توریستی فندقلو، در حال شروع به کار است در هر ثانیه ۱۰ لیتر آب شرب یکی از روستا‌ها را به خود اختصاص می‌دهد که این موضوع جای تامل فراوان دارد.

وی افزود: آقای اژه‌ای، دانشجویان به ناعدالتی‌های اجتماعی و گرانی‌ها اعتراض دارند و ما امیدواریم که شما و سایر مسئولان و مقامات، بیش از پیش به جوانان کشور اعتماد کنید.

«لیلی عشایری» نماینده دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل طی سخنرانی در این مراسم، به ارائه مطالبی در خصوص کمبود امکانات آموزشی برای مدارس پرداخت و در ادامه گفت: ارسال پیامک‌های درخواست بازگشت به کار برای معلمان بازنشسته، باعث دلسردی معلمان جوان می‌شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به انتقاد از انتصاب برخی مدیران در استان اردبیل و همچنین عدم تخصیص بودجه برای بازسازی دانشگاه‌های این استان پرداخت.

«امیر پارسا امیرانی» نماینده دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی نیز، یکی از نگرانی‌های جوانان کشور را آینده شغلی آن‌ها بعد از فارغ التحصیلی دانست و گفت: چرا شرایط باید به نحوی باشد که نخبگان و سرمایه‌های علمی و اجتماعی کشور ما بعد از فارغ التحصیلی به فکر مهاجرت به خارج از کشور بیفتند.

وی افزود: همیشه از ما خواسته شده که از کالای ایرانی حمایت کنیم، اما هیچکس صحبتی درباره حمایت از خریداران کالا‌های ایرانی نمی‌کند.

امیرانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به کمبود امکانات درمانی و بهداشتی و همچنین وضعیت نابسامان آب آشامیدنی در استان اردبیل پرداخت.

«هانیه نورانی» نماینده دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز طی سخنانی با اشاره به برخی آمار‌های مربوط به مهاجرت نخبگان و کادر درمان از کشور گفت: چرا هر ساله خرید و فروش صندلی‌های دانشگاه‌های کشور، پررنگ‌تر از سال‌های قبل می‌شود؟

وی ادامه داد: متاسفانه شاهد افزایش قارچ‌گونه سالن‌های زیبایی زیرزمینی در کشور هستیم؛ این سالن‌ها با به خطر انداختن جان هم‌وطنانمان در حال درآمدزایی‌های آنچنانی هستند؛ چرا دستگاه‌های ذی‌ربط، اقدامات لازم را برای برچیدن این سالن‌ها انجام نمی‌دهند؟

«پیمان قاسمی» دانشجوی دانشگاه پیام نور اردبیل نیز طی سخنانی با اشاره به تورم‌های لجام گسیخته و افزایش دقیقه‌ای قیمت برخی کالاها، گفت: شاهد هستیم که برخی‌ها از یک سو می‌خواهند سن بازنشستگی را افزایش دهند و از سوی دیگر ادعا می‌کنند که ما دغدغه اشتغال جوانان را داریم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به انتقاد از عدم افتتاح پروژه راه‌آهن اردبیل پس از ۱۵ سال پرداخت و خواستار رسیدگی دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله قوه قضاییه به این موضوع شد.

«امیرمحمد معبودی» نماینده دانشجویان دانشگاه فرهنگیان اردبیل نیز طی سخنانی ضمن قدردانی از اقدامات جهادی حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی دو سال گذشته در زمینه‌های حذف تشریفات زائد، حضور در اجتماعات مردمی، برخورد با فساد درون قوه قضاییه، ساماندهی وضعیت اموال تملیکی و رسیدگی به وضعیت کارخانه‌های تعطیل و نیمه تعطیل، گفت: ما همچنان شاهد تعطیلی برخی کارخانه‌های تولیدی در شهرک صنعتی استان اردبیل هستیم و انتظار داریم که مسئولان دستگاه قضا به تعطیلی این واحد‌های تولیدی رسیدگی کنند.

وی گفت: تا چه زمانی فضای مجازی کشور باید جولانگاه فرصت‌طلبان خناس باشد و چرا تاکنون اقدام موثری برای مجازات سلبریتی‌های عوام فریبی که در اغتشاشات سال گذشته آب به آسیاب دشمن ریختند، صورت نگرفته است؟ چرا باید استقلال قضات، در پی دخالت‌های بی‌مورد برخی از متنفذین حکومتی خدشه‌دار شود و کار به جایی برسد که پدر یک شهید ناچار شود اعتراض خود به این موضوع را در تلویزیون مطرح کند.

معبودی افزود: اقدامات شایسته رئیس قوه قضاییه در مقوله‌های مبارزه با مفاسد و جرائم قابل تقدیر است، اما ما خواهان رسیدگی جدی در قبال ترک فعل و اقدامات غلط برخی از مسئولان خائن گذشته هستیم که باعث ایجاد اختلال جدی در حرکت قطار پیشرفت و آبادانی کشور شدند.

«سینا منصورزاده» نماینده دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این جلسه اظهار کرد: تمام مدت این جلسه را در صندلی مجاور حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای نشسته بودم و دیدم که ایشان خودکار خارجی که برای‌شان تدارک دیده شده بود را با یک خودکار ایرانی تعویض کردند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به انتقاد از عملکرد رسانه‌ای قوه قضاییه پرداخت.

گفتنی است در پایان نشست داغ رئیس دستگاه قضا با دانشجویان در دانشگاه محقق اردبیلی، رئیس عدلیه پس از اقامه نماز در صفوف دانشجویان و اساتید، ناهار را نیز در فضایی صمیمی و گعده‌گونه در کنار دانشجویان صرف کرد و در همین اثناء نیز گفتگو‌های دغدمندانه‌ای میان قاضی‌القضات و دانشجویان درگرفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر