انتشار گاز دیاکسید کربن ناشی از مصرف سوختهای فسیلی رکورد شکست
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از فیزی، انتشار گاز کربن ناشی از مصرف سوختهای فسیلی سیر صعودی خود را در سال ۲۰۲۳ ادامه داد و این روند، آنگونه که از نتایج تحقیق انجامشده از سوی تیم علمی «پروژه کربن جهانی» برمیآید، به ثبت رکوردی جدید منجر شد.
در گزارش سالانه پروژه کربن جهانی، عنوان شده است که حجم انتشار دیاکسید کربن (CO2) ناشی از مصرف سوختهای فسیلی در سال ۲۰۲۳ با ۱.۱ درصد افزایش نسبت به سال گذشته به ۳۶.۸ میلیارد تُن متریک رسیده است.
البته، در برخی مناطق مانند اروپا و آمریکا، انتشار دیاکسید کربن سیر نزولی داشته اما در مجموع این روند تصاعدی بوده است.
به گفته دانشمندان، اتخاذ و اجرای تدابیر جهانی برای کاهش استفاده از سوختهای فسیلی آنقدر سریع پیش نمیرود که به پیشگیری از تغییرات خطرناک اقلیمی منجر شود.
انتظار میرود که از حجم انتشار گازهای گلخانهایِ ناشی از تغییر کاربری اراضی مانند آنچه در جنگلزدایی اتفاق میافتد، به تدریج کاسته شود اما تا جبران خسارتهای قبلی از راه جنگلکاری، مسیر طولانی باقی مانده است.
طبق این گزارش، تا انتهای سال جاری میلادی، حجم کلی انتشار گاز دیاکسید کربن ناشی از سوخت فسیلی و تغییر کاربری اراضی به رقم ۴.۹ میلیارد تن متریک میرسد که با سال ۲۰۲۲ برابر است؛ اما همچنان با چشمانداز مورد انتظار برای کاهش چشمگیر آن فاصله زیادی دارد.
با این اوصاف، از تحقق هدف بلندمدت توافقنامه پاریس مبنی بر اینکه باید تا پایان قرن جاری میلادی، سقف افزایش دمای کره زمین را 1.5 درجه سانتیگراد نگه داریم، بازخواهیم ماند؛ چراکه با روند فعلی، حتی بالا بردن سقف دما به 2 درجه نیز در گرو کاهش سریع استفاده از سوختهای فسیلی است.
با حجم فعلی انتشار کربن، برآورد تیم تحقیق پروژه کربن جهانی این است که به احتمال ۵۰ درصد، تا حدود 7 سال دیگر از سقف گرمای 1.5 درجه سانتیگراد عبور خواهیم کرد.
انتهای پیام/