صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۹ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۵

رشد تامین منابع مالی پروژه‌ها در دولت یازدهم

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران گفت: تامین منابع مالی به صورت فاینانس و استقراض پروژ‌ه‌ها در دولت تدبیر و امید رشد خوبی داشته و گفت‌وگوها با طرف‌های خارجی در زمینه فاینانس کم سابقه بوده است.
کد خبر : 88326

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از ایرنا، محمد خزاعی افزود: در این دولت توافقات در حوزه جذب سرمایه گذاری خارجی و ضمانت‌نامههای صادر شده در مقایسه با دولت های گذشته رشد خوبی داشته است.


وی اضافه کرد: گاه دوره آغاز مذاکره با یک کشور یا سرمایه گذار خارجی تا رسیدن به صدور ضمانت نامه، چندین سال طول می کشد، بنابراین حصول نتیجه در خصوص فاینانس و جذب سرمایه گذاری خارجی با توجه به تدریجی بودن تزریق منابع به پروژه ها، در درازمدت خواهد بود.


رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران گفت: در بحث تخصیص فاینانس خارجی و استقراض، تا حد امکان باید اقساط پروژه از منابع درآمدی آن پرداخت شود و دولت تنها ضمانت نامه های آن را صادر می کند.


وی با انتقاد از اظهارنظرهای ضد و نقیض برخی رسانه ها درباره فاینانس، سرمایه گذاری خارجی و واردات کالا از این طریق گفت: مسائل اقتصادی فنی است و نمی توان بدون داشتن تخصص در این خصوص اظهارنظر کرد.


او افزود: وقتی ضمانت نامه ای برای سرمایه گذاری صادر می شود در آن قید می کنند که این ضمانت برای سرمایه گذاری است نه واردات کالا؛ لذا در بحث سرمایه گذاری خارجی و فاینانس اصلا واردات کالا جایی ندارد.


معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: متاسفانه اقتصاد سیاسی شده و عده ای می خواهند رئیس و یا مدیران دولت و یا اشخاص دیگر را تخریب کنند در حالی که این نوع رفتار به هیچ وجه با اخلاق دینی همسو نیست.


وی ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی سرخس نیازمند توجه بیش از پیش مسئولان است زیرا در گسترش روابط کشورهای عضو اکو و چین با ایران نقش مهمی ایفا می کند.


خزاعی افزود: باید هرچه سریع تر زیرساخت های لازم برای جلب سرمایه گذار در منطقه ویژه اقتصادی سرخس فراهم شود بویژه تکمیل پروژه ساخت راه مشهد - سرخس که اجرای آن طولانی شده است.


وی اظهارکرد: با اتصال خط راه‌آهن چابهار - زاهدان - مشهد - سرخس که اخیرا جذب سرمایه گذاری از سوی کشورهایی مانند هندوستان برای این پروژه در چابهار مطرح شده، دالان ترانزیتی بسیار باصرفه ای در شرق کشور به منظور مبادلات کالا از خلیج فارس به شمال ایران و سپس کشور چین شکل می گیرد.


معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: منطقه ویژه اقتصادی سرخس ویژگی هایی برای پردازش تولیدات و ایجاد صادرات دارد که این عوامل می تواند دولت و آستان قدس رضوی را برای تکمیل زیرساخت ها در این منطقه ترغیب کند.


خزاعی اظهار کرد: سرمایه گذاران خارجی می توانند از امکانات منطقه ویژه اقتصادی سرخس، از انبارسازی کالاها گرفته تا ایجاد پایگاه های حمل و نقل به صورت قانونی استفاده کنند و براساس ماده 14 قانون تشکیل مناطق آزاد می توانند از منافع سرمایه گذاری در این منطقه بهره گیرند.


انتهای پیام/

ارسال نظر