صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۸ - ۱۵ آذر ۱۴۰۲
فعال دانش‌بنیان در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

توسعه شبیه‌ساز آموزشی کولونوسکوپی بومی ۲۰ برابر ارزان‌تر از قیمت جهانی

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان گفت: شبیه‌ساز آموزشی کولونوسکوپی ساخت این شرکت یک‌بیستم نمونه خارجی آن قیمت دارد که این موضوع مزیت رقابتی محصول در بازار منطقه‌ای و جهانی است.
کد خبر : 883210

سیدمحمدرضا طبیب منصوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: شبیه‌ساز رادیوتراپی با نام پرتو آموز نخستین محصول این شرکت بود که سال 1392 رونمایی شد، بعدازآن شبیه‌سازهای آموزشی ام آر آی، کولونوسکوپی، آنژیوگرافی و سی‌تی‌اسکن نیز عرضه شدند.

وی با بیان اینکه بسیاری از دانشگاه‌های کشور از محصولات ما برای آموزش استفاده می‌کنند، افزود: تجربه ما در ساخت دستگاه‌های مکاترونیک و بازی‌های رایانه‌ای موجب شد تا وارد حوزه آموزش پزشکی بشویم، چون پایه بسیاری از شبیه‌سازها، بازی‌های رایانه‌ای است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان ادامه داد: ساخت شبیه‌سازها از یک‌سو پیچیده و دشوار است و از سوی دیگر بازار کوچکی در همه جای دنیا دارد و معمولاً تعدادی دانشگاه هستند که از این محصولات به تعداد کم استفاده می‌کنند، به همین دلیل تعداد کشورهایی که این فناوری را تولید می‌کنند، محدود هستند.

وی آمریکا، سوئد و ژاپن را به‌عنوان کشورهایی که دستگاه‌های شبیه‌ساز پزشکی تولید می‌کنند، برشمرد و گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا تا زمانی که فرد نتواند امتیاز موردنظر را از دستگاه شبیه‌ساز بگیرد، اجازه درمان واقعی را پیدا نمی‌کند؛ اما متأسفانه در کشور ما این موضوع جا نیفتاده و نیاز به فرهنگ‌سازی دارد.

طبیب منصوری خاطرنشان کرد: کولونوسکوپی پرخطر و احتمال پارگی روده زیاد است. ساخت شبیه‌ساز آموزشی کولونوسکوپی نیز با هدف کاهش این خطرات در شرایط واقعی ساخته‌شده است.

وی با بیان اینکه برای ساخت آن هیچ نسخه خارجی برای مهندسی معکوس در اختیار نداشتیم، ادامه داد: فقط 5 کشور در دنیا تولیدکننده شبیه‌ساز آموزشی کولونوسکوپی هستند و ازنظر قیمت محصول تولیدشده ما یک‌بیستم نمونه خارجی آن است که این موضوع مزیت رقابتی این محصول در بازار منطقه‌ای و جهانی به‌حساب می‌آید.

طبیب منصوری گفت: دستگاه بعدی شبیه‌ساز آنژیوگرافی است. آنژیوگرافی هم یکی از اعمال پرخطر است و به میزان زیادی فرد اشعه می‌بیند. دستگاه واقعی آن‌ هم گران است و آموزش با آن مقرون‌به‌صرفه نیست؛ بنابراین آموزش با این شبیه‌ساز مزایای زیادی دارد.

وی یادآور شد: حدود 7 سال است که این محصولات وارد بازار شده و دائم در حال به‌روزرسانی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر