صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
شهردار تهران در دانشگاه علامه‌طباطبائی؛

جنبش دانشجویی منشا افتخار و امید است

شهردار تهران در دانشگاه علامه‌طباطبائی به ویژگی‌های جنبش دانشجویی که می‌تواند پیشران تحولات حکمرانی شهرداری باشد، اشاره کرد و گفت: آمادگی برای ایفای نقش‌های متعدد در سرنوشت جمعی ایرانیان، ناظری آگاه و کنشگر بودن، آرمان‌گرای واقع‌بین و عدالت‌خواه با عقلانیت، از ویژگی‌های مهم این جریان است.
کد خبر : 883002

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، هفتمین نشست از مجموعه نشست‌های علمی با کارگزاران جمهوری اسلامی ایران با عنوان «ایده حکمرانی شهری برای تحقق ایران قوی چیست؟» به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو، با حضور علیرضا زاکانی، شهردار تهران در سالن اجتماعات دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه‌طباطبائی برگزار شد. 

در ابتدای این مراسم عباس مرادی، نماینده بسیج دانشجویی مطالبی را بیان کرد که جزئیات آن مطالب را اینجا می‌خوانید.

 زاکانی در این نشست که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علامه‌طباطبائی برگزار شد، ضمن تبریک روز دانشجو، گفت: امیدوارم جلسه امروز پر بار و روشنگرانه باشد. ایامی که پشت سر می‌گذاریم ایام کودک کشی و جنایت است. امیدواریم ملت فلسطین پیروزی را کامل کند و وجود رژیم صهیونیستی از سرتاسر جهان محو شود. امروز اثرات مشروعیت‌زایی در جهان را در حمایت مردم جهان از مردم فلسطین می‌بینیم.

نیازمند بازبینی جایگاه شهر و شهروندان در شرایط جدید هستیم

وی با بیان اینکه در نقطه تاریخی خوبی قرار گرفته‌ایم که باید مسئولیت خود را بشناسیم، افزود: جنبش دانشجویی منشا افتخار و امید است. این جنبش دو قله دارد یکی ۱۶ آذر ۱۳۳۲ و دیگری ۱۳ آبان ۵۸ است. شباهت این دو قله در این است که هر دو در مقابله با نظام سلطه بودند. وجه اختلاف آن‌ها نیز این است که در ۱۶ آذر شاهد حرکت علیه حاکمیت بودیم و حرکت دانشجویان توسط حاکمیت هم تحمل نمی‌شود و دانشجویان را شهید می‌کنند، ولی در ۱۳ آذر ۵۸ اتفاقی که می‌افتد این است که نظام را تایید و تقویت می‌کند.

شهردار تهران با بیان اینکه نیازمند بازبینی جایگاه شهر و شهروندان در شرایط جدید هستیم، تصریح کرد: راهی نداریم جز اینکه مسیر شهر‌ها را به سمت تولید و مولدسازی آن‌ها پیش ببریم. اگر روستای ما در گذشته مولد بود امروز باید شهر ما مولد باشد و این ایده را در شهرداری استوار کرده‌ایم. 

شهرداری باید بتواند در مسیر رشد به نهاد اجتماعی اثرگذار تبدیل شود

وی افزود: وقتی صحبت از ایران قوی می‌کنیم حتما شهر و مدیریت شهری در آن برجسته است؛ بنابراین از ابتدای دوره شهرداری مسیری را پیگیری کردیم که ۴ تحول را ایجاد کنیم. تحول نخست تحول درون‌زا است. یعنی شهرداری بتواند در مسیر رشد به نهاد اجتماعی اثرگذار تبدیل شود. چشم انداز ۱۴۱۰ را تحت عنوان تهران، کلانشهر الگوی جهان اسلام تعیین کردیم.

 زاکانی با بیان اینکه تحول دوم ناظر به هویت شهری است که باید تعیین شود، افزود: مهم‌ترین نگاه ما این بود که نقاط ضعف شهرداری را به نقاط قوت تبدیل کنیم تا موضوعاتی مثل ترافیک و آلودگی حل شود. بخش سوم این تحول، شهر هوشمند است و تحول آخر نیز نرم‌افزاری و سبک زندگی است. 

وی در ادامه تاکید کرد: جنبش دانشجویی ویژگی‌هایی دارد که می‌تواند پیشران تحولات باشد. نخستین ویژگی این است که برای ایفای نقش‌های متعهد در سرنوشت جمعی ایرانیان آماده است. همچنین دومین ویژگی این است که جنبش دانشجویی آگاه و کنشگر است. سومین ویژگی نیز این است که دانشجویان آرمان گرای واقع‌بین هستید و ویژگی چهارم هم این است که عدالت‌خواه هستند و عدالت‌خواهی را با عقلانیت دنبال می‌کنند.

شهردار تهران گفت: باید مختصات جنبش دانشجویی را بازبینی کنیم. این جنبش نیاز به نوسازی دارد تا بتواند آرمان‌های مهم ملت را پیگیری کند. جنبش دانشجویی جنبه ایجابی و سلبی دارد و هر دو جنبه آن برای ادامه حرکت لازم است. همچنین این جنبش باید خود را متحول کند، چون مسئولیت‌های بزرگی دارد و نیاز به بازسازی عمیق دارد تا بتواند ایران قوی را ترسیم کند. جنبش دانشجویی باید به خودش برگرد و مسیر درستی را ترسیم کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر