صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۹ - ۱۳ آذر ۱۴۰۲
دریادار سیاری در اولین کنفرانس حکمرانی دانش مبنا مطرح کرد؛

ضرورت توجه به فناوری‌های ۱۵‌گانه برای مقابله در جنگ‌های آینده

معاون هماهنگی نیروی دریایی ارتش بر ضرورت توجه به فناوری‌های ۱۵‌گانه برای مقابله با جنگ‌های آینده تاکید کرد و گفت: اگر به فناوری‌های ۱۵‌گانه و حکمرانی خوب توجه نکنیم، در جنگ‌های آینده با غافلگیری فناورانه مواجه خواهیم شد.
کد خبر : 882927

به گزارش گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دریادار حبیب‌الله سیاری در اولین کنفرانس حکمرانی دانش مبنا، حکمرانی سرزمینی که امروز در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران در حال برگزاری است، تعریفی از بحث حکمرانی ارائه داد و گفت: بین امنیت و دفاع و حکمرانی پیوندی ناگسستنی برقرار است که از یک منظر مهم‌ترین کار ویژه حکمرانی خوب تلاش برای ارتقای توان بازدارندگی کشور است. در واقع از آنجا که دفاع و امنیت ملی برای تداوم و پایداری مبتکی بر شاخص‌ هایی مثل کسب اعتماد و مشارکت مردم در امور است و شاخص‌های اعتماد و مشارکت نیز از جمله شاخص‌های حکمرانی مطلوب به شمار می‌رود؛ بنابراین سیاست‌گذاری دولت‌ها در حوزه امنیت و دفاع ملی یک الزام محسوب می‌شود به همین جهت دفاع و امنیت ملی با حکمرانی خوب نسبت مستقیم دارد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در واقع رابطه حکمرانی با دفاع و امنیت ملی به این شکل است که حکمرانی خوب موجب امنیت و دفاع می‌شود و امنیت دفاع نیز موجب رسیدن به توسعه پایدار در کشور است.

عضو هیات علمی دانشگاه عالی دفاع ملی همچنین به ضرورت امنیت و دفاع از منظر فرمانده کل قوا اشاره کرد و گفت: رهبری همواره در این زمینه می‌فرمایند امنیت و دفاع واجب‌تر از نان شب برای جامعه و اصلی‌ترین نیاز یک ملت است که البته تعاریفی نظیر بزرگترین نعمت الهی زیرساخت سازندگی یک جامعه، شرط سرمایه‌ گذاری و ایجاد ثروت نیاز اساسی در زیرساخت پیشرفت و همچنین ضرورت تلاش در جامعه از دیگر تعاریفی است که فرمانده کل قوا در این زمینه ارائه داده است.

معاون هماهنگی نیروی دریایی ارتش در خصوص چرایی وجود تهدید علیه جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: موقعیت ممتاز ژئوپلتیکی، وجود منابع غنی و آرمان‌های انقلاب از دلایل این تهدیدها به شمار می‌رود؛ در واقع در نظریه‌های ژئوپلتیکی در ایران به عنوان بازیگر کلیدی توجه شده است.

سیاری همچنین در خصوص برخی ظرفیت‌های ژئوپلتیکی منطقه جنوب غرب آسیا نیز گفت: تسلط بر چهار گذرگاه راهبردی دریایی جهان، دروازه اتصال آسیا، اروپا و آفریقا، ظرفیت گذرگاهی، تسلط بر تجارت دریایی جهان، تسلط بر دریاهای مهم جهان و انبار انرژی جهان از جمله این ظرفیت‌ها محسوب می‌شود.

به گفته وی جمهوری اسلامی ایران در منطقه راهبردی آسیای جنوبی غربی و در دو منطقه ژئوپلتیکی حساس هارتلند و ریملند قرار گرفته است و در بسیاری از تئوری‌ها ایران بازیگر کلیدی در منطقه غرب آسیا و اقیانوس هند است.

معاون هماهنگی نیروی دریایی ارتش تاکید کرد: در حوزه دریاهای مهم نیز ایران و دریای عمان و اقیانوس هند، دریای خزر و خلیج فارس تسلط دارد و همچنین با سه کشور مرز زمینی، هشت کشور مرز دریایی و چهار کشور نیز همزمان مرز زمینی و دریایی دارد؛ به طور کلی ایران با ۱۲ همسایه خود مرز دریایی دارد و ۸۰ درصد همسایگان خود این مرز دریایی وجود دارد.

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه عالی دفاع ملی جمهوری اسلامی، ایران در مرکز بیضی راهبردی جهان قرار گرفته و تنها کشوری است که بیشترین مزیت ترانزیتی را در این ارتباط دارد. همچنین در این منطقه بالغ بر ۷۱ درصد از ذخائر نفت و ۶۹ درصد از ذخائر کل جهان قرار گرفته است. این موضوع ضمن ایجاد ظرفیت ترانزیتی برای کشور وزن ژئوپلتیکی ایران را افزایش می‌دهد.

دریادار سیاری به آرمان‌های انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: مبارزه با نظام سلطه جهانی، ستیز با استکبار جهانی، برقراری عدالت در نظام بین‌المللی، تفسیر فراملی و امت گرایی از امنیت ملی، حمایت و تقدم جنبش‌های اسلامی با هدف گسترش تفکر اسلامی و انقلابی در دنیا به ویژه در کشورهای اسلامی و حمایت از مستضعفان جهان در مقابل مستکبران بخشی از اصول انقلاب اسلامی در سیاست خارجی است که هر دولتی را ملزم به انجام آن کرده است؛ از این‌رو آمریکا به عنوان سردمدار نظام لیبرال سرمایه‌داری جهانی جمهوری اسلامی ایران را به عنوان تهدید سیاسی و فرهنگی و هویتی برای خود و چالشی در برابر سلطه و منافع استراتژیکیش در منطقه غرب آسیا و تشکیل نظام‌های تک قطبی کرده است.

وی تاکید کرد: آینده با پویایی محیط و سرعت تغییرات فناوری همراه است و نمی‌توان در شرایطی که با فناوری‌های جدید مواجه هستیم به طور قطعیت در خصوص آینده صحبت کرد؛ اما به طور کلی ماهیت جنگ در آینده از سیستم ساده به سیستم پیچیده و جنگ‌های پیشامدرن به جنگ‌های پسامدرن تغییر کرده است.

عضو هیات علمی دانشگاه عالی دفاع ملی جمهوری اسلامی با تاکید بر اینکه باید به حوزه برترسازی و مقابله با تهدیدهای نوین آشنا شویم، اظهار کرد: در جنگ‌های آینده اگر به فناوری‌های ۱۵‌گانه توجه نداشته باشیم، با غافلگیری فناورانه مواجه خواهیم شد.

سیاری در خصوص جنگ ترکیبی گفت: جنگ ترکیبی نسخه روزآمد شده از جنگ شناختی است که با هدف تغییر رفتار جامعه هدف و با استفاده همزا از کلیه امکانات نظامی و غیرنظامی و همه ابزارهای سخت، نیمه سخت، نرم و مدیریت تاثیرات شناختی حاصل از اقدامات خصمانه در حوزه‌های مختلف سیاسی، حقوقی، اقتصادی، فرهنگی، رسانه‌ای، اجتماعی، علم و فناوری، سایبری، زیست محیطی و در مرحله نهایی در صورت ضرورت با اقدامات نظامی جامعه هدف را مورد تهاجم قرار می‌دهد.

وی در پایان با تاکید بر اینکه حکمرانی خوب لازمه اصلی توسعه کشور است، گفت: حکمرانی خوب موجب ارتقاء قدرت ملی و پس از آن توان بازدارندگی و ارتقاء آمادگی جهت مقابله با تهدیدات حال و آینده را فراهم می‌کند. به همین جهت اگر حکمرانی خوب وجود داشته باشد توسعه کشور نیز فراهم خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر