صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۰ - ۱۳ آذر ۱۴۰۲

قالیباف: ۴۰ درصد پرونده‌های قضائی ریشه‌ در اسناد غیررسمی دارد/ لزوم اجرای قانون سوت‌زنی

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بین ۳۰ تا ۴۰ درصد پرونده‌هایی که در قوه قضائیه شکل گرفته و مردم را دچار مشقت می‌کند، ریشه‌ در اسناد غیررسمی دارد.
کد خبر : 882892

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست مشترک قوای مقننه و قضائیه که در صحن مجلس برگزارشد، گفت: شهید مدرس نماینده تراز انقلاب اسلامی است. او در زمان خفقان رضاشاهی تراز انقلاب اسلامی و جلوتر از زمان خود بود و این  افتخار برای همیشه در تاریخ  مانده است.

قالیباف با یادآوری اینکه در عصر جمهوری اسلامی می‌توانیم این الگو را مبنای حرکت، نگاه و تصمیم گیری قرار دهیم، افزود: به عنوان یک شهروند و  فردی که چند سالی به عنوان ضابط قوه قضائیه در نیروی انتظامی توفیق خدمت داشتم و با مسائل این قوه قضائیه آشنا هستم  از همه عزیزانم در قوه قضائیه به ویژه ریاست محترم قوه تقدیر و تشکر می‌کنم.

وی با اشاره به مزایای جلسات مشترک میان قوا تاکید کرد: فلسفه این جلسات آن است که با کنار هم قرار گرفتن و همدلی و هماهنگی گره‌ای از کار مردم گشوده شود و گامی رو به جلو برای ایران برداریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: انصافاً این مجلس، یک مجلس فعال و نه منفعل بوده است. ما به عنوان نماینده مردم در خانه مردم اجازه ندادیم موضوعی در دستور کار مجلس قرار بگیرد که دغدغه و مشکل مردم نباشد.

وی افزود: این مجلس از سوی رهبری به عنوان مجلس انقلابی نامگذاری شد، خدا را شاکریم که قوانین مهمی نظیر قوانین راهبری، جهش تولید مسکن، خودرو، معیشت، رتبه بندی معلمان و متناسب سازی حقوق بازنشستگان را به تصویب رساندیم.

قالیباف تاکید کرد: تصویب قانون اسناد غیررسمی در مجلس شورای اسلامی این قانون گامی بسیار مهم و اساسی به نفع مردم، نظام و اقتصاد و از قوانینی است که سرشار از فرصت و تحول است.

وی با بیان اینکه مقام  معظم رهبری در دیدار با مسئولان قوه برقانون تاکید کردند، اظهار داشت:  برآورد اینجانب  به عنوان یک خدمت‌گزار و ضابط قضائی این است که ریشه بین ۳۰ تا  حدود ۴۰ درصد از پرونده‌هایی که در قوه قضائیه تشکیل می‌شود و مردم اذیت می‌شوند اعم از کلاهبرداری‌ها درباره موضوع این قانون است.

قالیباف اظهار کرد: این قانون در مجمع قرار دارد و در جلسه چهارشنبه مجمع اولین موضوعی که در دستور کار قرار دارد همین موضوع است؛ باید همت کنیم و پای این مصوبه بایستیم و قطعی کنیم تا بتوانیم به یکی از مشکلات اساسی جامه عمل بپوشانیم؛ این نتیجه و نگاه فرق بین مجلس فعال و منفعل است.

رئیس قوه مقننه عنوان کرد: یک قانون دیگری در مجلس وجود دارد که دو قوه مقننه و قضائیه می‌توانند با همکاری با یکدیگر پیگیری کنند، موضوع مربوط به افشاگران فساد یا سوت‌زنی است که تبدیل به قانون شده و باید با همکاری نزدیک میان دو قوه این کار اجرایی شود.

وی افزود : اجرای این کار هم از فساد جلوگیری می‌کند و حتماً یکی از ویژگی‌های جبهه انقلاب باید ضد فسادی باشد و هم اینکه از ایجاد هرج و مرج‌های افراد سیاسی در رسانه جلوگیری می‌کند. 

قالیباف در بخش دیگری از سخنرانی خود به تصویب موادی مرتبط با قوه قضائیه در برنامه هفتم توسعه کشور اشاره کرد و گفت: در برنامه هفتم توسعه چندین ماده را در حوزه‌های پیشگیری از جرم و دعاوی، هوشمندسازی و استفاده از فناوری‌های نوین، تکمیل و قطعی شد. 

وی همچنین با یادآوری اینکه  بیش از ۲۹ هزار نفر برای داوطلبی انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کرده اند،  تاکید کرد: بیش از ۲۰ هزار نفر در میدان انتخابات وارد شدند و می‌خواهند در چهار رکنی که رهبری فرمودند یعنی مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت وظیفه خود را در مشارکت و رقابت انجام دهند.

قالیباف گفت : ویژگی قانون انتخاباتی که بر اساس سیاست‌های قانون گذاری در مجلس تصویب و ابلاغ شد این است که هم در آن برای صیانت از افرادی که خود را در معرض انتخاب مردم قرار دادند، پیش‌بینی شده‌است. در این زمینه چنانچه [از تخلفات]رصد و جلوگیری نکنیم و حتی بعداً اقدام کنیم نیز با خسارت‌هایی مواجه خواهیم شد؛ همه باید تلاش کنیم که این اتفاق نیفتد.

رئیس مجلس با اشاره به برگزاری جلسه‌ای مشترک میان مجلس، شورای نگهبان و وزارت کشور درباره انتخابات گفت: چندی پیش و در زمان آغاز  ثبت نام‌ها با دوستان‌مان در وزارت کشور و شورای نگهبان قرار گذاشتیم که هفته‌ای یک بار نمایندگانی از این دو مجموعه به همراه  یک نفر از هیئت رئیسه مجلس دور هم بنشینند و مسائل مربوط به انتخابات و مسائل مربوط به مشارکت  و مسائل موجود را رصد کنند تا اشکالی پیش نیاید.

وی از رئیس قوه قضائیه خواست تا یک نفر از هیئت رئیسه مجلس و قوه قضائیه برای پیگیری این موضوع انتخاب شوند و به صورت هفتگی مسائل مربوط به انتخابات را دنبال کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر