صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۳ - ۱۳ آذر ۱۴۰۲

تأسیس مراکز فرهنگی میان ایران و روسیه

موافقتنامه تأسیس مراکزی برای فعالیت فرهنگی بین جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید.
کد خبر : 882833

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ در جلسه علنی روز دوشنبه (۱۳ آذرماه) مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد لایحه موافقتنامه تأسیس و چهارچوب فعالیت مراکز فرهنگی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه در دستور کار قرار گرفت که با رای موافق نمایندگان به تصویب رسید.

بر اساس ماده واحده آن، موافقتنامه تأسیس و چهارچوب فعالیت مراکز فرهنگی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه مشتمل بر یک مقدمه و ۱۸ ماده که تأیید شده به مهر دفتر هیات دولت است، تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده می‌شود.

پیش از رای گیری،  احمد راستینه به عنوان سخنگوی کمیسیون فرهنگی در این باره گفت: طبق تبصره این موافقتنامه، رعایت اصول ۷۷، ۱۲۵ و ۱۳۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران الزامی است.

وی یادآور شد: هدف این موافقتنامه همکاری بین دولت ایران و روسیه از طریق مراکز فرهنگی است. همچنین در اجرای برنامه‌های همکاری در زمینه‌های بشردوستانه، فنی و فرهنگی، علمی، اطلاع رسانی، شرکت در برنامه‌های فرهنگی، حمایت از هموطنان در خارج از کشور برای تامین حقوق و منافع اجتماعی آنها، وجود این مراکز ضروری به نظر می‌رسد.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: حفظ زبان مادری، هویت ملی و فرهنگی و استفاده از ظرفیت‌های تعیین شده در زمینه‌های فضای مجازی، اطلاع رسانی و رسانه‌های جمعی، در جهت ایجاد شرایط مساعد و همکاری‌های گسترده‌تر، در زمینه‌های فرهنگی و هنری بین ایران و روسیه، این لایحه می‌تواند تشریفات قانونی لازم را پس از تصویب فراهم کند.

وی با بیان اینکه روابط فرهنگی دو کشور می‌تواند، تعیین کننده افزایش روابط اقتصادی شود، گفت: ضرورت‌های ایجاد شده حاکی از آن است که دو کشور در حوزه‌های مختلف فرهنگی از جمله قومیت‌ها، مذاهب و ادیان باید سطح همکاری‌های خود را بیشتر از گذشته ارتقا دهند.

راستینه ادامه داد: عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگاهی، اقتضا می‌کند به موازات توسعه روابط اقتصادی، روابط فرهنگی و اجتماعی فی‌مابین کشور‌ها روز به روز توسعه یافته و با توجه به فرهنگ غنی کشورمان، این روابط می‌تواند ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران را به درستی تبیین و معرفی کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر