صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۴۷ - ۱۲ آذر ۱۴۰۲

شیرمردی: نیاز دانشگاه‌‌ها با ساخت سامانه‌های جدید پرتودهی رفع می‌شود

مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها گفت: امروز دو سامانه خودحفاظ گاما و سامانه آنالیز اتمی تابشی مایکروویو رونمایی شد و مصمم هستیم تا برای بهره‌مندی مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌های کشور و بخش صنعت هر چه سریع‌تر این دستگاه‌ها تجاری‌سازی شوند.
کد خبر : 882794

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید پژمان شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی  در آیین رونمایی از دو محصول جدید این شرکت با اشاره به مزیت‌های این سامانه‌ها نسبت به نمونه‌های خارجی، اظهار کرد: در خصوص رونمایی از دستگاه خود حفاظ گاما برنامه این بود که با طراحی‌های بهینه بتوانیم دستگاه‌هایی با میزان بالاتر پرتودهی و در حجم کوچک‌تر تولید کنیم.

معاون سازمان انرژی اتمی افزود: تفاوت این دستگاه خود حفاظ با نمونه‌های قبلی آن در میزان پرتودهی بالاتر محصولات کشاورزی  و به‌کارگیری مواد حفاظ سازی در مقادیر کمتر است. این مسئله نشان می‌دهد که نگاه ما در مسیر بهینه‌سازی دستگاه‌های تازه تولید شده درست بوده و در زمینه قیمت تمام شده آن گام‌های مثبتی برداشته شده است.

وی در خصوص رونمایی از سامانه‌ تابشی ماکروویو «آیریک طیف» گفت: در بحث آنالیز، روش‌های مختلفی وجود دارد که یکی از مهم‌ترین روش‌ها استفاده از امواج مایکروویو است. سامانه آنالیز ساخته شده در این شرکت در دنیا منحصربه‌فرد است.

شیرمردی افزود: این دستگاه برای آنالیز عناصر مختلف استفاده می‌شود و می‌توان از آن در نمونه‌های مختلف از جمله تعیین فلزات موجود در خون و همچنین ناخالصی‌ها در محصولات کشاورزی استفاده کرد. در این زمینه نمونه جامد به نمونه گازی تبدیل شده و بعد از تزریق به دستگاه و انجام فرآیندهای مدنظر با امواج مایکروویو، نوع عناصر موجود در نمونه مدنظر قابل تعیین است.

معاون سازمان انرژی اتمی در پایان گفت: در روند ساخت دو سامانه خود حفاظ گاما و سامانه تابشی مایکروویو برنامه‌ریزی شده بود تا برای بهره‌مندی مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌های کشور، این دستگاه‌ها بسیار زود تجاری‌سازی شوند تا شاهد رفع شدن یکی از نیازهای کشور در این عرصه باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر