صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ناسا به قمر زحل پهپاد هسته‌ای می‌فرستد

ناسا به تازگی از طرح بلندپروازانه خود برای پرتاب پهپاد هسته‌ای به سوی بزرگترین قمر زحل پرده‌برداری کرده است.  
کد خبر : 882749

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، پهپاد هسته‌ای ناسا با هدف اکتشاف در تیتان، بزرگترین قمر زحل، تا سال ۲۰۲۸ به فضا پرتاب خواهد شد. 

این پهپاد مجهز به منبع انرژی هسته‌ای می‌تواند مسافت‌های طولانی را پرواز کند و به کاوش در مکان‌های مختلف تیتان بپردازد. پهپاد مورد اشاره به نام سنجاقک (Dragonfly) قرار است با استفاده از ابزار‌های پیشرفته خود، داده‌هایی را در مورد شیمی آلی ماه و پتانسیل سکونت جمع‌آوری کند.

انتظار می‌رود این مأموریت پیشگامانه درک ما از تیتان و پتانسیل آن برای زندگی را متحول کند. دانشمندان بر این باورند که جو غلیظ تیتان و دریاچه‌های متان مایع می‌توانند محیطی مناسب برای توسعه حیات میکروبی فراهم کنند.

این پهپاد با استفاده از منبع انرژی هسته‌ای خود می‌تواند به مدت طولانی کار کند و به اکتشاف و جمع‌آوری داده‌های عمیق بپردازد. پهپاد سنجاقک همچنین به مجموعه‌ای از ابزار‌های علمی مانند دوربین، طیف‌سنج و انواع مته‌ها برای تجزیه و تحلیل سطح ماه و جستجوی نشانه‌هایی از مولکول‌های آلی مجهز خواهد شد.

طراحی این ماموریت بر اساس مدل موفق مریخ نوردهاست که اطلاعات ارزشمندی در مورد زمین‌شناسی سیاره سرخ و پتانسیل قابل سکونت در گذشته ارائه کرده است. هدف ناسا با اتخاذ رویکردی مشابه، به حداکثر رساندن بازده علمی ماموریت سنجاقک است. 

پرتاب سنجاقک برای سال ۲۰۲۶ برنامه‌ریزی شده است و انتظار می‌رود این پهپاد در سال ۲۰۳۴ پس از یک سفر تقریباً ۹۰۰ میلیون مایلی به تیتان برسد. داده‌های جمع‌آوری شده توسط این پهپاد هسته‌ای می‌تواند درک ما از تیتان و پتانسیل آن برای پشتیبانی از حیات را تغییر دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر