صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آینده جهان با هوش مصنوعی (۹۹)؛

ردیابی ضربان قلب با هوش مصنوعی؛ تشخیص بیماری‌های قلبی آسان شد

دانشمندان یک دوربین لیزری ساخته‌اند که می‌تواند ضربان قلب افراد را از فاصله دور بخواند و نشانه‌های بیماری‌های قلبی عروقی را مشخص کند.
کد خبر : 882735

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از گاردین، دانشمندان یک دوربین لیزری ساخته‌اند که می‌تواند ضربان قلب افراد را از فاصله دور بخواند و نشانه‌های بیماری‌های قلبی عروقی را مشخص کند.

به گفته محققان دانشگاه گلاسکو، این سیستم که از هوش مصنوعی و فناوری‌های کوانتومی بهره می‌برد، می‌تواند نحوه نظارت بر سلامت ما را تغییر دهد.

پروفسور «دانیله فاچیو» از مرکز تحقیقات پیشرفته دانشگاه گفت: این فناوری می‌تواند در مراکز خرید راه‌اندازی شود تا افراد بتوانند ضربان قلب خود را به سرعت بررسی کنند تا به صورت همزمان به سوابق پزشکی آنلاین آن‌ها اضافه شود.

وی گفت: می‌توان مانیتور‌های لیزری قلب را به‌عنوان بخشی از سیستم نظارت بر پارامتر‌های مختلف سلامت در یک محیط خانگی نصب کرد. سایر دستگاه‌ها شامل مانیتور‌هایی برای ردیابی ناهنجاری‌های فشار خون یا تغییرات ظریف در راه رفتن و نشانه اولیه شروع بیماری آلزایمر هستند.

فاچیو افزود: نظارت بر ضربان قلب یک فرد از راه دور بسیار ارزشمند است، زیرا بی نظمی از جمله ضربان قلب بسیار سریع یا آهسته هشدار می‌دهد که آن‌ها در معرض خطر سکته مغزی یا ایست قلبی هستند.

در حال حاضر پزشکان از گوشی پزشکی برای نظارت بر ضربان قلب استفاده می‌کنند. به گفته فاچیو برای استفاده صحیح از گوشی پزشکی نیاز به آموزش است. اگر به شدت روی قفسه سینه بیمار فشار داده شود، سیگنال‌های ضربان قلب را کاهش می‌دهد.

سیستم توسعه یافته توسط فاچیو و تیمش شامل دوربین‌های پرسرعتی است که می‌توانند تصاویر را با سرعت ۲ هزار فریم در ثانیه ضبط کنند. یک پرتو لیزر به پوست گلوی افراد تابیده می‌شود و از بازتاب‌های آن برای اندازه‌گیری دقیق میزان بالا و پایین رفتن پوست آن‌ها استفاده می‌شود، زیرا شریان اصلی آن‌ها منبسط و منقبض می‌شود، زیرا خون به سختی از آن عبور می‌کند. این تغییرات شامل حرکاتی به اندازه چند میلیاردم متر است.

چنین دقتی چشمگیر است، اگرچه ردیابی این نوسانات کوچک به تنهایی برای ردیابی ضربان قلب کافی نیست. حرکات بسیار بزرگ‌تر دیگری روی قفسه سینه فرد رخ می‌دهد، مثلاً از طریق تنفس که سیگنال‌های ضربان قلب او را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

فاچیو در این راستا معتقد است این جایی است که هوش مصنوعی وارد می‌شود و از سیستم‌های محاسباتی پیشرفته برای فیلترکردن همه چیز استفاده می‌کنیم به جز ارتعاشات ناشی از ضربان قلب یک فرد. حتی اگر این سیگنال بسیار ضعیف‌تر از صدا‌های دیگر است که از قفسه سینه بیمار منتشر می‌شود. ما محدوده فرکانس ضربان قلب انسان را می‌دانیم و هوش مصنوعی روی آن تمرکز دارد.

تجزیه و تحلیل سیگنال‌های به دست آمده به کارکنان بهداشتی اجازه می‌دهد تا تغییرات در ضربان قلب را تشخیص دهند، نه در برابر میانگین آماری برای یک جمعیت، بلکه در برابر رفتار قلبی خاص خود فرد.

فاچیو گفت این امر باعث می‌شود تشخیص تغییراتی که ممکن است در قلب بیماران اتفاق بیفتد و مشخص کردن نقص‌های خاص، بسیار ارزشمند باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر