تولید اسپکتروفتومترهای تمام خودکار و مانیتوردار توسط محققان یک شرکت دانشبنیان
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد جواد کارگر، مدیرعامل شرکت دانشبنیان تولید کننده تجهیزات پیشرفته گفت: اسپکتروفتومتری روشی است که برای تعیین میزان جذب نور یک نمونه و در نتیجه، تعیین برخی مشخصات ساختاری و مولکولی آن و همچنین کیفیت کلی آنها، در زمینههای مختلف، از جمله بخشهای غذا و دارو، آب و فاضلاب، صنایع نفتی و … استفاده میشود.
وی ادامه داد: براین اساس، اسپکتروفتومتر (طیف سنج نوری)، دستگاهی است که امکان مطالعه و بررسی نحوه برهمکنش ماده با تابش الکترومغناطیسی را فراهم میکند و بسته به محدوده طول موجی که اندازه گیری انجام میشود، انواع مختلفی از آنها موجود هستند.
وی با اشاره به اسپکتروفتومتر پرتابل یا قابل حمل، گفت: علاوه بر انواع اسپکتروفوتومترهای رومیزی سینگل بیم و دابل بیم تمام خودکار با بازه طول موجی ۱۸۵ تا ۱۲۰۰ نانومتر، دستگاه اسپکتروفوتومتر پرتابل امکان نمونه گیری و انجام آنالیز در محل نمونه را فراهم میکند و ابزاری ارزشمند برای ثبت دادههای طیفی مواد مختلف در آزمایشگاه یا در محل فرایند است.
کارگر در خصوص مشخصات کلی دستگاه مذکور عنوان کرد: اسپکتروفتومتر پرتابل ONYX یک سیستم اسکن سریع برای اندازه گیری نمونههای آب یا پساب و محیطهای مختلف ارائه میدهد. همچنین این اسپکتروفتومتر پرتابل ویژه میتواند برای تمام تستهای تحلیلی که به طول موج بین ۳۸۰ تا ۸۰۰ نانومتر نیاز دارند، استفاده شود و فضای کاری اسپکتروفتومتر پرتابل ONYX برای اندازه گیری عدد جذب نمونههای ناشناخته استفاده میشود، قابل حمل است و دارای باتری قابل شارژ است.
به گفته وی، اسپکتروفتومتر پرتابل ONYX به دلیل سهولت استفاده و صفحه نمایش متصل به دستگاه که میتواند بازخورد فوری ارائه دهد، برای کارهای کنترل کیفیت بسیار مناسب هستند و در حالی که دارای تمام ویژگیهای اسپکتروفتومترهای رومیزی است، با فناوری تشخیص پارامترهای کلیدی از جمله COD، BOD، نیتریت، نیترات عمل میکند.
مدیرعامل خاطرنشان کرد: شرکت ما به تازگی دستگاه آنالایزر آنلاین مانیتورینگ COD تولیدی خود را به بازار عرضه کرده که برای اندازه گیری آنلاین COD در سطوح مختلف نمونههای آب و پساب طراحی شده است.
کارگر با بیان اینکه یکی از مشکلات عمده زیست محیطی ناشی از آب و پساب، افزایش قابل توجه میزان اکسیژن مورد نیاز شیمیایی (COD) است و اندازه گیری مقدار آن میتواند به درک بهتری از آلودگی آبها و محیط زیست کمک کند، افزود: COD یا «میزان اکسیژنخواهی شیمیایی» در محیط زیست و به ویژه بهره برداری از منابع آب به عنوان یک شاخص مهم برای اندازه گیری میزان آلایندههای آلی و شیمیایی در پسابها مورد استفاده قرار میگیرد.
به گفته وی، COD، نمایانگر مقدار اکسیژن مورد نیاز برای تجزیه و تفسیر آلایندههای شیمیایی و مواد آلی موجود در پساب است. این معیار نشان میدهد که در فرآیند تجزیه این آلایندهها توسط میکروارگانیزمهای موجود در آب، چه مقدار اکسیژن مصرف شده است و با کنترل و مانیتورینگ COD، میتوان به بهبود فرآیندهای تصفیه پساب، حفاظت از منابع آبی و کاهش اثرات زیان آور بر محیط زیست را کمک کرد.
انتهای پیام/