صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۲ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۵

رئیس سازمان سینمایی: فیلم «فروشنده» از نظر من هیچ اصلاحاتی ندارد

حجت‌الله ایوبی شامگاه سه‌شنبه چهارم خرداد، از شصت و نهمین جشنواره فیلم کن به ایران بازگشت.
کد خبر : 88268

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از باشگاه خبرنگاران، حجت‌الله ایوبی در بدو بازگشت و ورود به کشور از جشنواره فیلم کن، در گفتگو با خبرنگاران، در خصوص نظر خود درباره فیلم سینمایی «فروشنده» گفت: ما یک شورای معتبر و مهم داریم که چهره‌های شاخص سینمایی در آن حضور دارند و من شورای پروانه نمایش را مرجع معتبر و قانونی برای تایید این اثر می‌دانم.


رئیس سازمان سینمایی ادامه افزود: اگر من عضو شورای نمایش بودم نظرم این بود که این فیلم به هیچ اصلاحاتی نیاز ندارد و همه آداب و اصول فیلمسازی در ایران به لحاظ فنی و سینمایی رعایت شده و من بسیار این فیلم را دوست داشتم، تکرار می کنم که در عین حال شورای پروانه نمایشی داریم که باید فیلم را بررسی کند اما باز هم می گویم که اگر بنده عضو شورا بودم، روی «فروشنده» هیچ اصلاحی نمی‌زدم.
وی ادامه داد: به همه مردم ایران و کسانی که دوست دارند نام ایران را با سربلندی در دنیا بشنوند، تبریک می‌گویم. من فکر می‌کنم جشنواره کن مهمترین رویداد فرهنگی دنیاست و هیچ رویدادی به اندازه کن انعکاس و بازتاب ندارد. در سال شش هزار فیلم ساخته می‌‌شود و همه آرزو دارند که در کن شرکت کنند. وقتی برای ایران همین اتفاق می‌افتد و دو فیلم از کشور ما به این جشنواره می‌آیند و دو جایزه مهم می‌گیرند، باعث خوشحالی همه ماست. در تصاویر همه دیدید که چقدر باشکوه نام ایران برده شد.
ایوبی گفت: در دو سال گذشته به دلیل همه مشکلات و گرفتاری‌هایی که بود در دوسال اخیر به کن نرفته بودم. با توجه به اینکه رئیس جدید آمد و از آنجا که شخصیت فرهیخته‌ای است، دلم می‌خواست زودتر با هم قرار و مدارهایی در مورد آینده روابط خودمان با سینمای فرانسه و کن بگذاریم و از طرفی هم احتمال می‌دادم که امسال اتفاقات خوبی برای سینمای ایران و بویژه فیلم آقای فرهادی، بیفتد. فکر می کنم که هر کسی در هیات داوران بود، امید داشت که اتفاق خوبی برای آن خواهد افتاد.
رئیس سازمان سینمایی درباره اینکه چرا ما جشنواره‌هایی در سطح کن نداریم، گفت: جشنواره کن امسال سال شصت و نهم خود را برگزار می‌کند و اینکه ما انتظار داشته باشیم ما هم جشنواره‌ای به این عظمت و شکوه و جایگاه کن برپا کنیم، زمان می برد. کشورهای دیگر هم که جشنواره های بزرگ دارند، هنوز به لحاظ برد رسانه‌ای و امنیت به این همایش بزرگ رسانه‌ای نرسیده اند.
وی تصریح کرد: اینکه ما به موفقیت‌های بین‌المللی می‌رسیم، همه دنیا را خوشحال می‌کند و می‌دانند که در همه جای ایران جشن و سرور است. من پس از اعلام موفقیت فیلم آقای فرهادی همه رسانه‌های انگلیسی زبان را هم که می‌دیدم به عنوان یک خبر مهم از آن یاد می‌کردند.
ایوبی عنوان کرد: کشورهای دیگر از جمله کشورهای منطقه و کشورهای عربی هزینه و تلاش می کنند که نام خوب از ایران نیاید و همواره سعی دارند نام کشورمان را با دخالت و ترور بیاورند. اما وقتی نام ایران با سینما و فرهنگ برده می‌شود، جای افتخار دارد.
رئیس سازمان سینمایی خاطرنشان کرد: لحظه‌ای که آقای فرهادی وارد شدند، آقای فرومون که دبیر هنری جشنواره است پشت میکروفن اعلام کرد که نمایندگان فیلم «فروشنده» از ایران آمدند، ایران کشور بزرگ سینمای جهان. دقیقا همین جمله را به کار برد. این تصویری است که سفیران فرهنگی و بچه های سینمای ما از نام ایران در دنیا نشان دادند.
وی افزود: سفر بنده هم برای حضور در جشنواره کن و هم ارتباط بیشتر با این جشنواره بوده است، دیدارمان با رئیس تلویزیون ملی فرانسه که ژورنالیست برجسته ای است، بسیار خوب بود. او هم ایران را به خوبی می‌شناخت و نگاه مثبت و خوبی به کشور ما داشت.
ایوبی اظهار داشت: در پی این ارتباط ایشان دعوت بنده را هم پذیرفتند و به زودی عازم سفر به ایران هستند. این ارتباط مستقیم و متقابل به طور حتم می تواند مفید باشد، هم برای غربی‌ها که نیازمند سینمای برجسته ای مانند سینمای ما هستند و هم برای ما و سینماگران ما.
ایوبی در پاسخ به سوالی درباره سرمایه‌گذاری یک شرکت قطری در فیلم «فروشنده» اظهار کرد: «ممنتو» یکی از تهیه‌کنندگان این فیلم است. من معتقدم اگر ما می خواهیم سرمایه‌های خارجی را به کشورمان بیاوریم، یکی از راه‌ها تولید فیلم سینمایی مشترک است. مثل آنچه در پروژه ارمنستان، چین و نیز فیلم «رستاخیز» اتفاق افتاده است. تولید مشترک یعنی آوردن سرمایه های خارجی برای ساختن یک فیلم؛ یعنی همان اتفاقی که برای فیلم های دیگر می افتد. ما نژادپرست و ضد عرب نیستیم که بگوییم اگر سرمایه گذار فرانسوی و هلندی باشند اشکال ندارد اما اگر عرب باشد مشکل دارد و من نمی دانم چرا این سوال مطرح می شود.
وی درباره عقد قرارداد و تفاهم‌نامه در کشور فرانسه گفت: با عده ای از تهیه کنندگان فرانسوی ملاقات و شام کاری داشتیم. بویژه با یکی از تهیه کنندگان برجسته فرانسه و چند تن از سینماگران دیگر صحبت های خوبی شد.
رئیس سازمان سینمایی گفت: در این جلسه ابراز تمایل و علاقه کردند که برای تولید مشترک با ما اقدام کنند که تقریبا کلیات یکی از پروژه های سینمایی روشن است و باید صبر کنیم تا نتیجه قطعی مشخص شود؛ چون تولید مشترک زمان بر است و نمیتوان به راحتی راجع به آن بیش از این صحبت کرد.
وی درباره فضای ایجاد شده و انتقاداتی که به فیلم «فروشنده» و فرهادی در کشور شده است، گفت: آیا تا به حال اتفاق افتاده که ما یک جایزه بین‌المللی در سینما بگیریم و از این حرف ها و حدیث ها در کشور وجود نداشته باشد؟ من به یاد ندارم. این حرف و حدیث ها وجود دارد و همواره دیدگاه‌ و نقدهای مختلفی مطرح می‌شود. اما گاهی برخی از این حرف ها بسیار عجیب و غریب است و انتظار نداریم که مطرح شود.
ایوبی ادامه داد: حالا اگر سیاسیون راجع به این جریان حرف بزنند، برای دعواها و تسویه حساب های سیاسی است که ما متوجه می‌شویم و توجه نمیکنیم، اما گاهی در دل سینما افرادی که مدعی مدیریت سینما بوده و هستند حرف هایی می زنند که انتظار نداریم. از طرفی هم در نظر بگیرید کسانی مانند شهاب حسینی، اصغر فرهادی و بابک کریمی که با آداب مورد انتظار ما و در فضاهای سنگین خارجی حضور دارند، تلاش می کنند چهره خوبی از سینمای ایران به نمایش بگذارند. در طول این چند روز بارها از سوی شبکه‌های معاند نظام برای مصاحبه دعوت شدند، اما به هیچ یک پاسخ مثبت ندادند و تمام تلاش خود را کردند بهترین نمایش را از ایران و ایرانی داشته باشند. حال با این اوصاف شنیدن برخی حرف ها و قضاوت ها ناراحت کننده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر