صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۳ - ۱۲ آذر ۱۴۰۲

رئیسی: آموزش قانون اساسی به رشته حقوق خلاصه نشود

رئیس جمهور تأکید کرد: همه دانشجویان رشته حقوق و اقتصاد باید با قانون اساسی آشنا باشند و واحد‌هایی برای آشنایی همه رشته‌ها طراحی شود، آموزش قانون اساسی به رشته حقوق خلاصه نشود.  
کد خبر : 882628

به گزارش گروه سیاست و جهان  خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در دومین همایش ملی «مسئولیت اجرای قانون اساسی» که در سالن اجلاس سران  برگزار شد، اظهار کرد: قانون اساسی، اساس  قوانین و مقررات و ارتباطات بین بخش‌های مختلف و اساس نظام اسلامی را به ما آموخته است.

وی افزود: قانون اساسی ما مترقی‌ترین قانون اساسی دنیاست.  سال گذشته هم این را گفتم که یکی از دوستان نزدیک نلسون ماندلا که مامور نوشتن قانون اساسی آفریقای جنوبی بود، می‌گفت در مطالعه قوانین اساسی دنیا، قانون اساسی ایران به‌نظرم جزو مترقی‌ترین قوانین است؛ چراکه بین دموکراسی و آرمان جمع شده است.

رئیس جمهور گفت: از افتخارات جمهوری اسلامی آن است که تمام نهاد‌ها و ساختار‌های آن مبتنی بر رأی مردم است و مردم نه به عنوان امری تشریفاتی بلکه حقیقتا مردم باور هستیم و رأی مردم بسیار اهمیت دارد.

رئیسی تاکید کرد: ممکن است در موضوع بسط ید، فقها اختلاف‌نظری داشته باشند؛ اما از زمان شیخ طوسی به بعد، مسئله ولایت فقیه را مطرح کردند و آن‌چنان که امام بحث کردند دیگران در این میزان بحث نکردند و می‌توان گفت صاحب نظریه و دکترین ولایت فقیه امام بزرگوار ما هستند.

وی افزود: همه نیاز‌های انسان معاصر که برای او فرض است، در قانون اساسی دیده شد و همه ارتباطات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و روابط داخلی و خارجی و نهاد‌ها و ساختار‌های ضروری برای پیشرفت کشور در این قانون گنجانده شده است.

رئیسی با تاکید بر اینکه اجرای قانون اساسی به صورت امر جامع باید دیده شود، گفت: قانون اساسی به ما تکلیف کرده به آرای عمومی مراجعه کنیم، اجرای قانون اساسی به صورت امر جامع باید دیده شود و اگر آن را به صورت گزینش عمل کنیم، زیبنده نیست، قانون اساسی یعنی همه اصول مورد تاکید مجریان باشد.  

رئیس جمهور عنوان کرد: ضرورت دارد همه دانشجویان رشته حقوق و اقتصاد با قانون اساسی آشنا باشد و واحد‌هایی برای آشنایی همه رشته‌ها باید طراحی شود. آموزش قانون اساسی نباید به رشته حقوق خلاصه شود.  

وی افزود: حمایت ما از غزه و فلسطین مبتنی بر قانون اساسی است، آنجا که حمایت از مظلوم به عنوان وظیفه اصلی تعیین شده است؛ بنابراین از اول انقلاب حمایت از فلسطین به عنوان نخستین مسئله بود.

رئیسی ادامه داد: این جزو اصول و مبانی ما است نمی‌توانیم دست از این اصول برداریم، تمایلات برخی در منطقه این اصل قانون اساسی را از بین نمی‌برد. این روز‌ها پرده‌ها کنار رفته و برای جهانیان حقیقت روشن شده است.  

رئیس جمهور تاکید کرد: ۶ هزار کودک در غزه به شهادت رسیدند، تردید نداشته باشید دست انتقام الهی به حکومت جعلی صهیونیستی خاتمه خواهد داد.

رئیسی با اشاره به اینکه باید به مردم میدان داد، گفت: جلوه دولت مردمی در اقتصاد آن است که به مردم و فعالان اقتصادی باید در زمینه‌های مختلف میدان داد. زمینه کارآفرینی در کشور برای بخش خصوصی آماده است، دولت سه شأن هدایت، حمایت و نظارت را دارد.

رئیسی با تاکید بر اینکه باید نظارت دولت را افزایش داد، گفت: باید بر کاهش تصدی‌گری دولت و افزایش نظارت دولت تلاش کرد، اما یک اشتباهی مدت‌ها قبل اتفاق افتاد که برخی تصور کردند اصل ۴۴ یعنی واگذاری به بخش خصوصی، اما بعد از آن چه؟ از مهم‌ترین کار‌های دولت توانمندسازی بخش خصوصی و حمایت از اوست؛ بنابراین واگذاری پایان کار نیست بلکه آغاز کار است؛ با این تفاوت که آن روز دولت در کسوت تصدی‌گری بود و امروز در کسوت حمایت و نظارت است.

رئیس‌جمهور با تصریح بر اصل ۴۹ که به استرداد اموال نامشروع اشاره می‌کند، گفت: برخی می‌گویند این اصل مربوط به قبل از انقلاب است، که درست می‌گویند و با تلاش دادستانی‌ها آن‌ها که اموال نامشروع کسب کرده بودند، اموالشان مسترد شد، اما این اصل اطلاق دارد و صرفا به قبل انقلاب برنمی‌گردد؛ هرکس اموال نامشروع کسب کند؛ باید اموال وی مسترد شود و به بیت‌المال برگردد.

رئیس جمهور ادامه داد: دانشگاه و حوزه اتاق فکر‌های دولت هستند، مسائل مختلف را  اندیشه و بررسی کنید، پایان نامه‌ها نباید برای این انجام شود در کتابخانه خاک بخورد و باید برای اجرا تعریف شود. باید دانایی‌ها کنار توانایی‌ها قرار بگیرد.

وی افزود: ما اعلام کردیم در کشور باید مسکن ساخت. قانون اساسی ما را مکلف به ساخت یک میلیون مسکن در سال کرده، چون کشور به این عدد نیاز داریم، اگر سال‌ها ساخته نشده بود ما به همین مقدار عقب ماندگی داریم. ما هم اعلام کردیم می‌سازیم، حالا عده‌ای می‌گویند نمی‌شود، خب باید تلاش کرد تا انجام شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر