صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۴۹ - ۱۱ آذر ۱۴۰۲

اتحادیه اروپا و آمریکا همچنان به واردات سوخت هسته‌ای از روسیه وابسته هستند

رئیس دفتر انرژی هسته‌ای وزارت انرژی ایالات‌متحده در نوامبر گذشته طی اظهاراتی، وابستگی ایالات‌متحده به سوخت هسته‌ای روسیه را تهدیدی جدی برای امنیت ملی و اهداف آب و هوایی خوانده بود.
کد خبر : 882591

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، آژانس تأمین انرژی اتمی اروپا (ESA) اعلام کرد که اتحادیه اروپا بار دیگر واردات سوخت هسته‌ای و خدمات راکتور‌های طراحی روسیه از این کشور را افزایش داده است.

رویترز تأکید کرد که واردات سوخت هسته‌ای، مشمول تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه نیست و علیرغم افزایش تقاضا برای انرژی هسته‌ای در اروپا، حجم کل چنین وارداتی از روسیه در سال گذشته ثابت مانده بود.

استفانو سیکارلو، سرپرست آژانس تأمین انرژی اتمی اروپا (ESA) گفت که پنج کشور اروپایی که از راکتور‌های برق VVER روسیه استفاده می‌کنند، امسال سطح واردات را نسبت به سال ۲۰۲۱ بالاتر بردند.

سیکارلو معتقد است که این روند مشکلاتی را که اتحادیه اروپا در دستیابی به خودکفایی در سوخت چنین رآکتور‌هایی با آن مواجه است، برجسته می‌کند.

به گفته وی، در سال ۲۰۲۲ خرید بلغارستان، جمهوری چک، فنلاند، مجارستان و اسلواکی از روسیه در حوزه خدمات تبدیل ۳۰ درصد و در حوزه خدمات غنی‌سازی اورانیوم ۲۲ درصد افزایش داشته است.

کاترین هاف، رئیس دفتر انرژی هسته‌ای وزارت انرژی ایالات‌متحده در نوامبر گذشته طی اظهاراتی، وابستگی ایالات‌متحده به سوخت هسته‌ای روسیه را تهدیدی جدی برای امنیت ملی و اهداف آب و هوایی خوانده بود.

وی تأکید کرد که آنچه بیش از همه نگران‌کننده است این است که تقریباً ۲۰ درصد از سوخت مورد استفاده در راکتور‌های هسته‌ای آمریکا از قرارداد‌های غنی‌سازی اورانیوم با واردکنندگان روسی تأمین می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر