صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در جمع خبرنگاران مطرح شد؛

ماجرای دستفروشان خیابان شوش از زبان سردار رادان

فرمانده انتظامی کل کشور در حاشیه طرح پاکسازی مناطق شوش و مولوی از فعالیت غیرطبیعی دستفروشان این مناطق گفت.
کد خبر : 882550

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ظهر امروز سردار رادان فرمانده انتظامی کل کشور به همراه سردار محمدیان فرمانده انتظامی تهران و دیگر دست‌اندرکاران فراجا و قوه قضاییه، از طرح پاکسازی مناطق شوش و مولوی از لوث وجود معتادان متجاهر بازدید کرد. سردار رادان در این برنامه به اتفاق همراهانش در خیابان شوش شرقی که پیش از این محل حضور معتادان متجاهر و دستفروشان بود دیدن کردن و با کاسبان این خیابان و ساکنین این محله گفتگو کرد.

سردار رادان پس از بازدید میدانی از محله در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: یکی از مسائل و مشکلاتی که مردم را در تهران به ویژه در مناطق شوش و هرندی رنج می‌داد، وجود معتادان متجاهر بود که ما به مردم قول دادیم به همراه همکارانمان در تهران بزرگ این دغدغه را از دوش مردم برداریم. دوستان ما در دستگاه قضایی همراهی و همکاری شدیدی داشتند و شهرداری هم همراه شد و مردم محله نیز با این طرح همکاری کردند.

وی با اشاره به اتفاقات رخ داده درخصوص این طرح گفت: اولین مورد این بود که طی چند طرح ضربتی معتادین متجاهر جمع‌آوری شدند، غیر از این افراد تعدادی کارتن‌خواب در این محل حضور داشتد که آن‌هاهم معضلات خود را داشتند و این مسئله مردم را آزار می‌داد. چه از جهت روحی و روانی و چه از نظر مزاحمت‌هایی که ممکن است ایجاد کنند. نکته دیگر وجود مکان‌هایی است که بستری شده تا معتادین متجاهر و کارتن‌خواب‌ها در آنجا جمع شوند، مثل خانه‌هایی که معروف شده به خانه‌های پلاک قرمز یا مکان‌های بلاصاحب که معتادان در آنجا جمع می‌شوند و از آنجا برای سرقت و ایجاد ناامنی اعزام شوند.

جمع‌آوری معتادان متجاهر و ماجرای پلاک های قرمز

فرمانده انتظامی کل کشور اضافه کرد: در این مدت چند اتفاق خوب افتاد، اول اینکه معتادان متجاهر همه جمع‌آوری شدند. در روز‌های اول تعداد زیادی جمع شدند و از شب گذشته این عدد به ۵۰ تا۶۰ نفر رسید. این نشان می‌دهد طرح در این قسمت خوب عمل کرده. جمع آوری کارتن‌خواب‌ها و ساماندهی آن‌ها، تعویض لباس و مرتب کردن چهره‌هایشان هم رخ داد. برای اولین بار نیز خانه‌های پلاک قرمز که محل حضور معتادان شده بود را پلمب نکردیم و به وسیله مصالح ساختمانی آنجا را با بتن پوشاندیم، انشعابات آب و برق و گاز را از بین بردیم، در این میان از آنجا نیز به شدت مراقبت می‌شود که مجدداً به محلی برای تجمع تبدیل نشود. به منازل بلاصاحب و رها شده نیز اخطار قرمز داده شد تا ظرف ۳ ماه تکلیف‌شان را با شهرداری معلوم کنند، در غیر این صورت با اختیارات شهرداری این خانه‌ها تعیین تکلیف می‌شوند، چون وجود چنین ساختمان‌هایی نه در تحمل مردم هست نه در تحمل مسئولان انتظامی و شهرداری.

سردار رادان در رابطه با برخورد این طرح با دستفروشان خیابان شوش نیز گفت: بسیاری از این دستفروشان کارشان دستفروشی نبود و در حقیقت بساط آن‌ها محلی بود برای جابجایی مواد یا مسائل سرقتی و مواردی از این است. با استفاده از ۷۰ دستگاه نیسان وانت وسایل این دستفروشان جمع‌آوری شد که ارزش ریالی این وسایل به قیمت یک دهم کرایه ماشین‌ها هم نمی‌رسید، ولی مشخص بود این بساط‌ها راه حلی است برای اینکه این افراد حضوری غیرطبیعی داشته باشند، ولی حضور خود را قانونی جلوه دهند. با این طرح منطقه از حضور این نوع دستفروشان جمع‌آوری شد.

معتادان معمولاً ضایعات را از سطح شهر جمع‌آوری می‌کنند و برای تبدیل پول به اینجا می‌آیند

ما باید از مناطق شوش و هرندی بسترها را جمع‌آوری کنیم، یکی از آن بسترها خانه‌های پلاک قرمز هستند و بستر دیگر تعداد زیادی ضایعات فروشی که در این منطقه شکل گرفته است. معتادان معمولاً ضایعات را از سطح شهر جمع‌آوری می‌کنند و برای تبدیل پول به اینجا می‌آیند و در نتیجه مجدد به این منطقه سر می‌زدنند‌. در طرح جدید این بستر را هم جمع‌آوری کردیم و آن مراکز را با بلوک بستیم و از شهرداری هم خواهش می‌کنیم برای تغییر رده مهندسی منطقه اقدام ویژه‌ای داشته باشد، اگرچه شهردار محترم در این موضوع به شدت فعال است.

سردار رادان با اشاره به این موضوع که نیروهای پلیس همچنان در منطقه شوش و هرندی حضور خواهند داشت: این محله باید تبدیل به محله‌ای شود که مردم در آن احساس امنیت و راحتی کنند و با افتخار بگویند از اهالی شوش و هرندی هستند. چرا که این منطقه، منطقه رزمنده خیز بوده و بیشترین رزمنده را به جبهه‌های جنگ می‌فرستاده. بزرگان زیادی در آن زندگی کردند و نبض بازار در این منطقه می‌تپد. ان‌شاءالله مرحله‌های دوم و سوم که در آینده اعلام می‌شود برای ساماندهی سایر خیابان‌های این منطقه عملیاتی خواهد شد.

وی با اشاره به الزام حضور دیگر دستگاه‌ها در اجرای هرچه بهتر این طرح هم گفت: اتفاقاتی که در این منطقه رخ می‌دهد همگی از جنس آسیب‌های اجتماعی است که ما از منظر انتظامی به این مسئله ورود کردیم. شاید دستگاه‌های دیگر یا این منطقه را خوب نمی‌شناسند یا خوب برای اینجا وقت نمی‌گذارند یا بعضا برخی اقداماتی را انجام می‌دهند که بیشتر باعث تجمع این معتادان می‌شود. مثلا خیرینی بودند که شب‌ها در این منطقه غذا توزیع می‌کردند این باعث می‌شد معتادان هر طور شده خودشان را به اینجا برساندند تا غذای گرم به دستشان برسد. این موارد نشان می‌دهد مهندسی فرهنگی و اجتماعی در این منطقه خوب انجام نمی‌شود و گاهی اوقات یک اقدام ما به جای اینکه کمک کننده باشد، امر بدتری را شتاب می‌دهد که این کارها باید متوقف شود. ما براساس خواسته مردم به این منطقه ورود کردیم و همچنان هم می‌مانیم ولی از دستگاه‌های فرهنگی می‌خواهیم بعد از این پاکسازی بیایند محله را تحویل بگیرند و وظایف خودشان را انجام دهند.

فرمانده کل انتظامی فراجا اضافه کرد: من به مردم این منطقه قول می‌دهم که در روزهایی که در تهران هستم حداقل نیمی از زمان‌هایی که در شهر هستم و ماموریت ندارم، شب‌ها خودم تنها به اینجا سر بزنم. کوچه به کوچه، محله به محله سرکشی خواهم کرد، حتی مهمان مردم خواهم شد تا رفع معضل اتفاق بیافتد. از همکاران خودمان هم خواستم فعلا در منطقه بمانند و الحمدلله بچه‌های بسیج این منطقه هم فعال هستند‌ و در این مسیر ما را همراهی می‌کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر