صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۲ - ۱۱ آذر ۱۴۰۲

موفقیت کارآزمایی بالینی یک آنتی‌بیوتیک جدید برای درمان سوزاک

موفقیت کارآزمایی بالینی یک آنتی‌بیوتیک جدید به نام زولیفلوداسین (Zoliflodacin) به ساخت دارویی جدید برای بیماری سوزاک منجر شده است.
کد خبر : 882453

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اکونومیست، این داروی جدید آنزیمی به نام توپوایزومر (topoisomerase) نوع ۲ را مهار می‌کند که برای تکثیر باکتری‌ها حیاتی است. جالب‌تر از نحوه عملکرد زولیفلوداسین، نحوه پیدایش آن است. با وجود آنکه بیشتر دارو‌ها توسط شرکت‌های خصوصی تولید می‌شوند زولیفلوداسین با کمک دولت آمریکا و سازمان جهانی مشارکت در تحقیق و توسعه آنتی‌بیوتیک (gardp) تولید شده که سازمانی غیرانتفاعی است و با همکاری چندین سازمان از جمله یک موسسه خیریه بزرگ به نام ولکام تراست (Wellcome Trust) در ژنو سوئیس اداره می‌شود.

توسعه اولیه این دارو را یک شرکت داروسازی آمریکایی انجام داده و آن را در سازمان غذا و دارو امریکا به ثبت رسانده است. هدایت فاز دوم این دارو را مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی امریکا بر عهده داشت و در فاز سوم، سازمان جهانی مشارکت در تحقیق و توسعه آنتی‌بیوتیک به توسعه این دارو پرداخت.

تأییدیه سازمان غذا و دارو امریکا سبب شد که زولیفلوداسین با هدف ارتقای بهداشت عمومی جامعه و برای گروه‌های پرخطر مانند نوجوانان و بیماران مبتلا به اچ‌آی‌وی در اولویت دریافت مجوز برای تولید انبوه و ارزان‌قیمت قرار بگیرد.

سوزاک یک بیماری بسیار قدیمی است که بیش از ۲۵۰۰ سال قدمت دارد و کشف اولین آنتی‌بیوتیک برای درمان آن به اواسط قرن بیستم برمی‌گردد. پس از دهه‌ها قرار گرفتن در معرض آنتی‌بیوتیک‌ها، مقاومت این بیماری منجر به تولید باکتری گونوریا ان (gonorrhoeae N) شد و درمان آنتی‌بیوتیک‌های قدیمی را بی‌اثر کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر