صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۸ - ۱۱ آذر ۱۴۰۲

اچ‌پی‌وی مهم‌ترین عامل بروز سرطان رحم

رئیس مرکز تحقیقات بیماری عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ویروس HPV مهم‌ترین عامل بروز سرطان دهانه رحم است.
کد خبر : 882447

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، داوود یادگاری‌نیا اظهار کرد: تاکنون 170 نوع ویروس HPV شناسایی‌شده که 15 نوع آن سرطان‌زا هستند و از این 15 نوع، دو مورد پرخطرترین نوع ویروس محسوب می‌شوند.

وی با بیان اینکه شایع‌ترین و مهم‌ترین انواعی که باعث ایجاد سرطان دهانه رحم می‌شوند، نوع ۱۶ و ۱۸ هستند، افزود: تماس‌های پوستی یکی از مهم‌ترین علت شیوع این ویروس بوده و اکثر بیماران مبتلا، علائم بالینی ندارند.

یادگاری‌نیا ادامه داد: اما نکته جالب‌توجه این است که 70 درصد موارد جدید شناسایی‌شده در یک سال و 90 درصد موارد شناسایی‌شده در دو سال ابتدایی بیماری، به‌طور کامل درمان می‌شوند. البته این موارد ابتلا به انواعی به‌جز نوع 16 و 18 است که اکثر مواقع منجر به بروز سرطان می‌شود.

وی گفت: چهارمین سرطان شایع در بین زنان سرطان دهانه رحم است که ویروس HPV نقش مهمی در بروز آن دارد، البته این بیماری در کشورهای درحال‌توسعه، جایگاه دوم را دارد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: افرادی که به نوع HPV پرخطر مبتلا می‌شوند، به‌احتمال 20 تا 30 درصد طی دو تا پنج سال، دچار نئوپلازی درون‌اپیتلیومی دهانه رحم یا CIN خفیف می‌شوند. این افراد طی چهار تا پنج سال با CIN متوسط و طی 9 تا 15 سال به سرطان پیشرفته مبتلا می‌شوند.

وی یادآور شد: در افرادی که در سنین پایین‌تر به HPV مبتلا می‌شوند، احتمال ابتلا به سرطان بیشتر است و افرادی که به HIV مبتلا هستند، با احتمال بیشتر و علائم بالینی شدیدتری دچار CIN خواهند شد.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نقش واکسیناسیون در پیشگیری از ابتلا به HPV، اظهار کرد: تزریق واکسن در سه دوز برای افراد 9 تا 45 سال توصیه می‌شود.

وی با بیان اینکه واکسن از بروز نوع HPV پرخطر تا 83 درصد در سنین 13 تا 19 سال و 66 درصد در سنین 20 تا 24 سال جلوگیری می‌کند، افزود: در افراد زیر 15 سال دو دوز واکسن به فاصله شش تا 12 ماه و در افراد بالای 15 سال سه دوز واکسن در طول یک سال یا درنهایت 24 ماه توصیه می‌شود.

یادگاری گفت: تزریق واکسن تا 10 سال محافظت در بدن ایجاد می‌کند و ابتلا به HPV منعی برای تزریق آن نیست. همچنین افراد مبتلابه HIV باید سه دوز کامل واکسن را دریافت کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر