صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۵ - ۱۱ آذر ۱۴۰۲
در آنا بخوانید؛

قطره‌های آلوده چشم در داروخانه‌ها

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به مصرف‌کنندگان هشدار داد که از خرید ۲۶ نوع قطره چشم که بدون نسخه در داروخانه‌ها عرضه می‌شد، خودداری کنند.
کد خبر : 882441

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، یک ماه پیش، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به مصرف‌کنندگان هشدار داد که از خرید ۲۶ نوع قطره چشم که بدون نسخه در داروخانه‌ها عرضه می‌شد، خودداری کنند و فوراً استفاده از آن را متوقف کنند. طبق این اطلاعیه، این محصولات دارای خطر قابل توجهی از عفونت چشم هستند که به طور بالقوه می‌تواند منجر به از دست دادن نسبی بینایی یا حتی نابینایی کامل شود. با وجود این، تا هفته گذشته هنوز هیچ موردی از عفونت چشم مرتبط با این ۲۶ محصول گزارش نشده است.

هشدار سازمان غذا و دارو پس از بازرسی کامل از یک مرکز تولید قطره چشمی ناشناس اعلام شد که شرایط غیربهداشتی و نتایج آزمایش باکتریایی مثبت از نمونه‌برداری محیطی از مناطق مهم تولید دارو را نشان داد. با این حال، جزئیات خاصی در مورد نوع باکتری، منبع آن در مرکز، انواع آلودگی یافت شده، و شرایط منجر به آلودگی فاش نشد.

این هشدار اخیر به دنبال مجموعه‌ای از هشدارها و یادآوری‌های مشابه مربوط به آلودگی باکتریایی یا قارچی در محصولات قطره چشم است. در اوایل سال جاری، شیوع ۸۱ عفونت و ۴ مورد مرگ با قطره‌های چشمی آلوده مرتبط بود. سازمان غذا و دارو قبلاً گزارش مفصلی از شرایط غیراستریل در یک کارخانه تولیدی در هند ارائه کرده بود که این محصولات را به آمریکا صادر می‌کرد.

در حالی‌که هشدار فعلی نشان‌دهنده آلودگی در بخش تولید و پردازش قطره است، اما به معنای شیوع بیماری نیست. سازمان غذا و دارو و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) برای بررسی و جلوگیری از هرگونه عفونت احتمالی مرتبط با این هشدار با یکدیگر همکاری می‌کنند.

به گفته الکساندر ساندرمن (Alexander Sundermann)، استادیار بیماری‌های عفونی در دانشگاه پیتزبورگ (University of Pittsburgh)، «آخرین هشدار سازمان غذا و دارو در پاسخ به یافته‌های نگران کننده از بازرسی اخیر از یک مرکز تولید قطره چشمی که هنوز شناسایی نشده است، صادر شده است.» او همچنین توضیح می‌دهد که «قطره‌های چشمی حاوی عوامل بیماری‌زا می‌توانند این اقدامات حفاظتی را دور بزنند و باکتری‌های مقاوم را مستقیماً به محیط حساس چشم وارد کنند و منجر به عفونت‌های شدیدی شوند که درمان آن دشوار است.»

داریا ون تاین (Daria Van Tyne)، استادیار پزشکی در دانشگاه پیتزبورگ، بر اهمیت آگاهی و هوشیاری مصرف‌کننده تأکید می‌کند. او می‌گوید: «برای مصرف‌کنندگان بسیار مهم است که از این هشدارهای سازمان غذا و دارو آگاه باشند و در صورت استفاده از هر یک از محصولات قطره چشمی شناسایی شده، فوراً اقدام کنند. قطع مصرف و مشاوره پزشکی می‌تواند به جلوگیری از عفونت‌های احتمالی و از دست دادن بینایی کمک کند.»

هر دو استاد نیاز به بهبود شیوه‌های تولید، افزایش رصد نظارتی و ارتقای آموزش مصرف‌کننده را برای مواجهه موثر با موضوع قطره‌های چشمی آلوده مهم قلمداد کردند.

منبع:

https://www.scientificamerican.com/article/fda-warnings-eye-drop-contamination-questions-answered/

انتهای پیام/

ارسال نظر