صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۲ - ۱۱ آذر ۱۴۰۲
آنا گزارش می‌دهد؛

جزئیات فوت یک کودک در بیمارستان مفید/ علت تجمع کادر درمان چه بود؟

مرگ تلخ دختربچه شش‌ماهه‌ای که ۹ آذر ۱۴۰۲ در بیمارستان کودکان مفید جان خود را از دست داد، واکنش‌های زیادی را به همراه داشت.
کد خبر : 882417

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، روزهای گذشته در پی تجمع اعتراضی کادر درمان بیمارستان مفید، اتفاق ناگواری رخ داد و خبر فوت کودک شش‌ماهه به نام النا در رسانه‌ها منتشر و فضای مجازی نیز نسبت به این موضوع دردناک واکنش نشان داد.

بلافاصله به دنبال آن خبری مبنی بر اینکه در پی فوت این کودک ۶ ماهه در بیمارستان کودکان مفید تهران ۴ نفر از اعضای کادر درمان بیمارستان بازداشت و پرونده قضائی تشکیل شد نیز به فضای پرالتهاب دامن زد. 

پس از اعلام فوت این کودک شش‌ماهه مقام قضائی در دادسرای تهران در جریان موضوع‌ قرار گرفته و پس از انجام تحقیقات قضائی اولیه و‌ تشکیل پرونده، رئیس اورژانس، دو سوپروایزر و یک سرپرستار بیمارستان مفید بازداشت شدند.

یک منبع آگاه از کادر درمان بیمارستان مفید در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، دستگیری تعدادی از اعضای کادر درمان بیمارستان مفید را تأیید کرد و گفت: اعتراض کادر درمان به دلیل وضعیت حقوقشان بود. به دنیال این موضوع بعد از ظهر نیز مرکز رسانه قوه قضائیه اعلام کرد که در پی فوت کودک شش‌ماهه در بیمارستان کودکان مفید (در شهر تهران)، پرونده قضائی و پیرو آن چهار نفر از اعضای کادر درمان این بیمارستان بازداشت شده‌اند و برای چهار نفر از مسئولان ارشد این بیمارستان شامل رئیس اورژانس، دو سوپروایزر و یک سرپرستار تشکیل پرونده شده است، بازداشت‌هایی که پیرو برخی روایت‌های مطرح شده از ماجرا، تأمل برانگیز به نظر می‌رسد. 

واکنش وزارت بهداشت چه بود؟

نزدیک نیمه شب بود که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به سکوت درباره این پرونده پایان داد و علیرضا رحیم‌نیا، مدیرکل بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت به صدا و سیما گفت: علت اصلی مرگ نوزاد شش‌ماهه را پزشکی قانونی اعلام می‌کند و در صورتی که قصوری رخ داده باشد، قطعا برخورد خواهد شد.

وی افزود: نوزاد در بازه زمانی کمتر از یک ساعت پس از مراجعه به بیمارستان فوت کرده است. باید توجه داشت که این نوزاد دچار خونریزی ریوی شده که در نوزادان کشنده است. وزارت بهداشت به طور ویژه به پرونده مرگ این کودک رسیدگی می‌کند و ویدئو‌های ضبط شده بیمارستان هم در حال بررسی است.

مدیرکل بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت گفت: شماری از کارکنان بیمارستان در محوطه تجمع کرده بودند؛ اما کادر اورژانس جزء این تجمع نبودند و در حال رسیدگی به کودکان در بخش اورژانس بودند. در صورتی که قصوری رخ داده باشد، از تعلیق موقت تا اخراج و معرفی به مراجع قضائی در انتظار مقصران خواهد خواهد بود.

مشکل النا از زبان رئیس بیمارستان مفید کودکان تهران

شمس‌الله نوری‌پور رئیس بیمارستان مفید کودکان تهران هم در این باره گفت: این نوزاد شب قبل از مراجعه به بیمارستان کودکان مفید به دلیل استفراغ و بی قراری به یک مرکز درمانی سرپایی مراجعه داشته و دارو‌های ضد تهوع دریافت کرده بوده و تحت درمان سرپایی قرار گرفته است.

وی ادامه داد: این نوزاد دختر ساعت ۷:۲۵ دقیقه صبح به اورژانس بیمارستان کودکان مفید مراجعه می‌کند و ۳۰ دقیقه بعد ویزیت می‌شود، ابتدا سطح تریاژ نوزاد ۴ بوده و وضعیت وخیمی نداشته و وضعیت او در حد بیماران سرپایی بوده است. ۳۰ دقیقه بعد از بستری اقدامات درمانی انجام شده و نوزاد در حین دریافت بخور تنفسی به دلیل تندی تنفس، دچار خونریزی ریوی شده و بعد ایست قلبی کرده است.

نوری‌پور گفت: با وجود اینکه ۳۰ دقیقه احیای قلبی ریوی انجام شده، اما نوزاد جان خود را از دست داده است. خونریزی ریوی در کودکان کشنده است و می‌تواند در فصول سرد سال بر اثر آنفلوانزای شدید رخ دهد.

وی تأکید کرد: علت مرگ را پزشکی قانونی اعلام خواهد کرد و کادر درمان بیمارستان مفید برای توضیح درباره اقدامات صورت گرفته احضار شدند و ضابطان قضائی در حال بررسی پرونده بیمار هستند.

تحقیقات در این پرونده ادامه دارد

جدا از اینکه به گفته مقامات قضائی تحقیقات در مورد این پرونده ادامه دارد، موضوع قابل تأمل این است که چرا باید کادر درمان به دنبال حقوق خود دست از کار بکشند و در این میان یک کودک شش‌ماهه آسیب ببیند، چرا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به دنبال حقوق کادر درمان به‌خصوص پرستاران در طول ادوار گذشته تا کنون نبوده است؟ 

انتهای پیام/

ارسال نظر