صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

هوش مصنوعی مولد مهمترین چالش در قانون‌گذاری اتحادیه اروپا

قانون‌گذاران اتحادیه اروپا نمی‌توانند در مورد چگونگی قانون‌گذاری برای تنظیم قوانین ابزار‌های هوش مصنوعی مولد مانند چت جی‌پی‌تی به توافق برسند.
کد خبر : 882396

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا‌ به نقل از رویترز، شش منبع به رویترز گفتند که قانون‌گذاران اتحادیه اروپا نمی‌توانند در مورد چگونگی قانون‌گذاری برای تنظیم قوانین ابزارهایی مانند چت جی‌پی‌تی، باهدف کنترل هوش مصنوعی مولد به توافق برسند.

این منابع که به دلیل محرمانه بودن مذاکرات از ذکر نام آن‌ها خودداری شده، گفتند: مذاکره‌کنندگان مدل‌های بنیادی، هوش مصنوعی مولد را مانع اصلی مذاکرات بر سر قانون هوش مصنوعی پیشنهادی اتحادیه اروپا دانستند.

مدل‌های پایه مانند مدل ساخته‌شده توسط مایکروسافت که از آن پشتیبانی می‌کند، سیستم‌های هوش مصنوعی هستند که روی مجموعه بزرگی از داده‌ها آموزش‌دیده‌اند و توانایی یادگیری از داده‌های جدید برای انجام وظایف مختلف را دارند.

پس از دو سال مذاکره، این لایحه در ماه ژوئن به تصویب پارلمان اروپا رسید، پیش‌نویس قوانین هوش مصنوعی اکنون باید از طریق جلسات بین نمایندگان پارلمان اروپا، شورا و کمیسیون اروپا به توافق برسد.

کارشناسان کشورهای اتحادیه اروپا روز جمعه تشکیل جلسه خواهند داد تا موضع خود را در مورد مدل‌های بنیادی، دسترسی به کدهای منبع، جریمه‌ها و موضوعات دیگر مشخص کنند درحالی‌که قانون‌گذاران پارلمان اروپا نیز در حال جمع‌بندی موضع خود هستند.

اگر آن‌ها نتوانند به توافق برسند، این قانون به دلیل کمبود وقت پیش از انتخابات پارلمانی اروپا در سال آینده به تعویق می‌افتد.

درحالی‌که برخی از کارشناسان و قانون‌گذاران یک رویکرد طبقه‌بندی‌شده را برای تنظیم مدل‌های بنیادی پیشنهاد داده‌اند که به‌عنوان مدل‌های با بیش از ۴۵ میلیون کاربر تعریف می‌شوند، برخی دیگر گفته‌اند که مدل‌های کوچک‌تر می‌توانند به همان اندازه خطرناک باشند.

اما بزرگ‌ترین چالش برای رسیدن به توافق از سوی فرانسه، آلمان و ایتالیا مطرح‌شده است که به‌جای داشتن قوانین سخت، به سازندگان مدل‌های تولید هوش مصنوعی اجازه می‌دهند خود را تنظیم کنند.

منابع به رویترز گفتند، فرانسه در نشست وزرای اقتصاد این کشورها در تاریخ ۳۰ اکتبر در رم، ایتالیا و آلمان را متقاعد کرد تا از این پیشنهاد حمایت کنند.به گفته منابع، تا آن زمان، مذاکرات به‌آرامی پیش می‌رفت و قانون‌گذاران در چندین حوزه درگیری دیگر مانند تنظیم هوش مصنوعی پرخطر مصالحه می‌کردند.

کسب و کارهای اروپایی می‌خواهند برای سال آینده برنامه‌ریزی کنند و بسیاری می‌خواهند نوعی قطعیت را در مورد قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴ ببینند.

منابع به رویترز گفتند: سایر مسائل معلق در این مذاکرات شامل تعریف هوش مصنوعی، ارزیابی تأثیر حقوق اساسی، استثناهای اجرای قانون و استثناهای امنیت ملی است.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر