صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۶ - ۱۱ آذر ۱۴۰۲
روایت اسرای مظلوم فلسطینی از سالها شکنجه و تحقیر؛

صهیونیست‌ها زن و کودک و پیر و جوان نمی‌شناسد

سال‌هاست زندان، شکنجه و تحقیر اسرای فلسطینی از روش‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین است. این موضوع شامل همه می شود و زن و کودک و پیر و جوان نمی‌شناسد.
کد خبر : 882380

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا - محمدعلی حسن‌نیا؛ زندان، شکنجه و تحقیر اسرای فلسطینی از روش‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین است سالهاست جریان دارد. 
این موضوع شامل همه می‌شود و زن و کودک و پیر و جوان نمی‌شناسد. انواع شکنجه از زندان انفرادی گرفته تا شوک الکتریکی یا گرسنگی و تحقیر سال‌هاست که علیه فلسطینی‌ها استفاده می‌شود.
از همه مهم‌تر اینکه این شکنجه‌ها با قرار بازداشت‌های موسوم به «اداری» تشدید می‌شود و در این دوران اسرا با برچسب امنیتی، اجازه ملاقات را  با خانواده‌هایشان ندارند.

حماس و جهاد اسلامی بعد از عملیات توفان الاقصی یک شرط بزرگ داشتند و آن‌هم آزادی اسرای فلسطینی به‌ویژه زنان و کودکان دربند بود. 

در ابتدای تهاجم رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بنیامین نتانیاهو تنها یک حرف می‌زد و آن نابودی حماس و آزادی اسرای اسرائیلی بود، اما پس از ناکامی رژیم اشغالگر در دستیابی به اهداف تعیین‌شده، با وساطت کشور‌هایی مانند قطر و مصر روند تبادل اسرا در ۷ مرحله انجام شد.

همچنین گروه‌های فلسطینی ،  ۲۴۰ زندانی فلسطینی از بند صهیونیست‌ها نجات دادند که  در این بین ۷۱ نفر از اسرای آزادشده زن و ۱۶۹ نفر هم کودک هستند که هرکدام کوله‌باری از غم و درد و رنج ناشی از حضور در زندان‌های رژیم اشغالگر را به دوش می‌کشند و زخم جنایت‌های صهیونیست‌ها بر روح و جان آن‌ها نشسته است.

در همین ارتباط روزنامه  «وطن امروز» با تعدادی از اسرای فلسطینی آزادشده درباره شرایط زندان و سختی‌های آن و گفتگو کرده است

 فرید عبداللطیف نجم یکی از اسرای  فلسطینی روز یازدهم نوامبر ۲۰۱۳ به اتهام تلاش برای حمله با سلاح سرد به یک سرباز صهیونیست بازداشت و به ۴ سال حبس محکوم شد.

او ۳ بار بازداشت‌شده است و در مرحله آخر به یک سال و نیم زندان محکوم شد. رژیم اشغالگر اسرائیل برای نخستین بار نجم را سال ۲۰۰۶ دستگیر و به ۱۶ ماه زندان محکوم کرد و پس از آزادی، سال ۲۰۰۷ و بار دیگر سال ۲۰۱۳ دستگیر شد. وی برای آخرین‌بار سال ۲۰۲۲ آزاد شد، اما دوباره بعد از عملیات توفان الاقصی توسط صهیونیست‌ها بازداشت شد که در تبادل اسرا بین حماس و اسرائیل چند روز قبل به کرانه باختری بازگشت.  

نجم با اشاره به اینکه بسیار خوشحالم دوباره به جمع خانواده‌ام بازگشتم، گفت: از همین‌جا به مردم ایران سلام می‌کنم. من ۲ روز بعد از آزادی خود هم در کانال اطلاع‌رسانی‌ام به مردم ایران درود فرستادم که خوشا به حال این مردم که در کنار ملت فلسطین ایستاده‌اند.

زن فلسطینی آزادشده  بابیان اینکه اسرائیلی‌ها من را به اتهام واهی حمل سلاح به زندان انداختند، افزود: من ۳ بار زندانی بودم و در مورد آخر به حبس محکوم نشدم و در انتظار محاکمه بودم که توسط نیرو‌های مقاومت فلسطین آزاد شدم.  

در ادامه این گفتگوخانم عبداللطیف نجم ادامه داد: مقاومت دلاورانه هر کاری برای مردم ما انجام داده است. خداوند به آن‌ها قوت بدهد تا به غزه کمک کنند. 

وی در پایان این گفتگو پیامی هم برای مردم ایران داشت: از دوران کودکی به یاد دارم که ایران و مردم این کشور همواره در کنار ما بودند و از ملت ما شجاعانه حمایت کردند. خداوند شهید قاسم سلیمانی و همه شهدایی را که در کنار مردم و مقاومت دلیرانه ایستادند، رحمت کند.  

  سلطان سامر سرحان: این اسیر فلسطینی زمانی که فقط ۱۰ سال و نیم سن داشت توسط اسرائیلی‌ها بازداشت شد. او دراین‌باره گفت: ۲۴ بار بازداشت شدم و آخرین مرحله بازداشتم در ۱۶ سالگی بود که به ۳۰ ماه حبس محکوم شدم، ولی در تبادل اسرا آزاد شدم.  

وی با اشاره به اینکه دلیل اصلی بازداشتش، گرفتن انتقام پدرش بوده است، ادامه داد: من از همه‌کسانی که ما را از اسارت آزاد کردند و از همه‌کسانی که در حمایت از آرمان ما شرکت کردند، تشکر می‌کنم.

سامر با اشاره به شرایط زندان‌های اسرائیل بیان کرد: شرایط زندان‌های اسرائیل به‌ویژه بعد از ۷ اکتبر یعنی عملیات توفان الاقصی بسیار سخت بود. از ابتدایی‌ترین حقوق خود مانند غذا، نوشیدنی و حمام محروم بودیم و دائم مورد ضرب‌وجرح قرار می‌گرفتیم، تعطیلات نداشتیم، لباس‌هایمان را از ما گرفته بودند، ملحفه و بالش را هم برده بودند، ما نمی‌دانستیم بیرون زندان چه خبر است، چون تلویزیون را هم برده بودند، برق و آب را هم قطع کرده بودند.

ما را به شکل مختلف شکنجه می‌کردند. هر کس از آن زندان بیرون بیاید، انگار دوباره متولدشده است. هیچ خاطره شیرینی در زندان نیست، همه شکنجه بود و بس! وی بابیان اینکه آخرین بار ۲۵ ماه در حبس بود و به‌صورت وحشیانه‌ای بازداشت‌شده بود، بیان کرد: یک روز پس از نماز صبح به خواب رفتم و خوابی زیبا دیدم که مادرم، خواهرم و برادرم در آغوشم هستند و آزادشده‌ام؛ این خواب به یمن مقاومت به واقعیت تبدیل شد. باور کنید شرایط زندان به‌قدری سخت بود که کلمه یا جمله‌ای در وصف آن ندارم که بگویم.  

  نهایه صوان: یکی از زندانیان میانسال که در جریان تبادل اسرا بین حماس و رژیم اشغالگر از زندان آزاد شد، صوان بود.

این زن اسیر فلسطینی گفت: ما تا ۸ صبح روز جمعه «روز‌خروج» از آزادی خود مطلع نبودیم. آن‌ها با ما تماس گرفتند و بالباس نماز، بدون اینکه اجازه برداشتن وسایل‌مان را بدهند، یا حمل چیزی، حتی عکس‌هایی که خانواده برایمان فرستاده بودند، بیرون رفتیم.

وی ادامه داد: وقتی ما را از زندان خارج کردند، در جاده چیزی جز درختان نمی‌دیدیم. پس از مدتی به المسکوبیه رسیدیم. آن‌ها به ما هشدار دادند نباید جشن بگیریم و خوشحالی کنیم.

نهایت درباره برخورد با اسرا پس از عملیات توفان الاقصی گفت: سربازان با کلاه و سپر وارد شدند و به سمت ما گاز اشک‌آور پرتاب کردند.

وی درباره علت ضعف جسمانی خود هم گفت: من در یک اتاق تنگ نگهداری می‌شدم که تنها یک پنجره کوچک داشت و حتی هوا هم به‌اندازه کافی نبود.

وی با تشکر از همه مردم غزه و محور مقاومت بیان کرد: بهترین خاطره من در زندان این است که با زندانیان و زنان فلسطینی دیگر در زندان آشنا شدم. درد و رنج آن‌ها بسیار زیاد بود و باعث می‌شد رنج خود را فراموش کنم. دلیل زندانی شدن من به مدت ۴۴ ماه این بود که یک سرباز مرد اسرائیلی قصد داشت در زمان مراجعتم به مسجدالاقصی برای نماز تفتیشم کند که مانع شدم.  

ساره ایمن عبدالعزیز: این زن آزاده فلسطینی با اشاره به اینکه ۶ سال در زندان اسرائیل بوده است، تصریح کرد: رژیم صهیونیستی به دنبال آن بود که مدت زندان من را به ۸ سال برساند که در جریان تبادل اسرا آزاد شدم.

ساره ادامه داد: آن‌ها به اتهام حمله با چاقو به یک ایست بازرسی که دلیلی واهی بود، مرا بازداشت کرده بودند. وی با بیان اینکه خداوند به مردم غزه یاری دهد و آن‌ها را حفظ کند، عنوان کرد: رحمت خداوند بر شهدای غزه که مقابل دشمن صهیونیست ایستادند.

وی با بیان اینکه بعد از عملیات توفان الاقصی به ما غذا، دارو و آب نمی‌دادند، تاکید کرد: شرایط زندان اصلا خوب نبود. مرا در زندان کتک زدند و به من توهین کردند.

مرح باکر: او یکی از اسرای معروف زندان‌های اسرائیل بود. مرح به دلیل اینکه در زمان زندان با مشکلات زیادی روبه‌رو شده است، خیلی کم درباره زندان صحبت کرد. او  با اشاره به اینکه هنوز نمی‌توانم باور کنم در میان خانواده‌ام هستم و آن‌ها را در آغوش می‌گیرم، تصریح کرد: تنها چیزی که برای اسرائیلی‌ها در زندان اهمیت داشت سرکوب و ضرب و جرح زندانیان بود. آن‌ها پیر و کودک و زن برایشان فرقی نداشت.

مرح با بیان اینکه برخی زندانیان همیشه در سلول‌های انفرادی بودند و به هیچ امکانات بهداشتی دسترسی نداشتند، عنوان کرد: یادم نمی‌رود بعد از عملیات توفان الاقصی بود که به داخل زندان هجوم آوردند و چادر و سجاده نماز مرا برداشتند و  بردند. اگر فریاد هم می‌زدیم با باتوم و گاز اشک‌آور به ما حمله می‌کردند.

این زندانی قدیمی فلسطینی افزود: زمانی که به من گفتند آزاد هستم، فکر کردم ترفند صهیونیست‌ها برای اعمال فشار به من است، چون از این روش‌ها برای شکنجه و تحت‌فشار قرار دادن اسرا استفاده می‌کردند، ولی زمانی که از زندان آزاد شدم فهمیدم این بار واقعیت است.

سمیر سامر سمیر بختان: این آزاده فلسطینی که ۱۶ سال بیشتر ندارد،  به ۲۰ ماه حبس محکوم‌شده بود، اما بعد از ۱۰ ماه در جریان تبادل اسرا آزاد شد. او که حال روحی و جسمی مناسب نداشت از طریق مادرش پاسخ داد.

سمیر بابیان اینکه وضعیت زندان‌های اسرائیل برای کودکان خوب نیست و همواره در معرض آزار و اذیت قرار دارند، بیان کرد: پلیس اسرائیل یک روز قبل از آزادی به خانه ما یورش برد و به خانواده‌ام هشدار داد آزادی مرا جشن نگیرند.

وی گفت: قبل از آزادی به همراه تعدادی از کودکان اسیر بشدت از سوی نیرو‌های رژیم اسرائیل مورد ضرب و شتم قرار گرفت و دست برخی از آن‌ها شکست. از روزی که خبر آزادی‌ام منتشر شد ۳ روز طول کشید تا آزاد شوم که برای من یک عمر گذشت.  

این گفته‌ها تنها بخشی از رنج و دردی است که اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی با آن‌ها مواجه‌اند و این نشان‌دهنده عمق جنایت‌های تل‌آویو است.

انتهای پیام/

ارسال نظر