صنعت نشر ملی مظهر خودباوری است/ باید به صادرکننده کاغذ تبدیل شویم
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین خودکفایی در تولید کاغذ مورد نیاز کتب درسی کشور با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامیپیش از ظهر امروز(جمعه دهم آذرماه ۱۴۰۲) در کارخانه چوب و کاغذ مازندران به شکلی رسمی آغاز شد.
در این مراسم «سیدمحمود اسلامی» معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ، «یاسر احمدوند» معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «فرشاد مهدیپور» معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «ایمان شمسایی» مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «مهدی رمضانی» دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، «علی رمضانی» مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، «محمدعلی مرادیان» مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی، «مهدی رمضانی چابک»، مدیرکل دفتر هماهنگی امور استانها، «محمدمهدی سموعی» رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «کمال علیپور» نماینده جویبار، سوادکوه و قائمشهر، «منصورعلی زارعی» نماینده ساری و «بابایی کارنامی» نماینده ساری حضور دارند.
در این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تبریک موفقیت کشور در خودکفایی تولید کاغذ برای تأمین کتابهای درسی گفت: باید این موفقیت را به همه عزیزانی که در آن دخیل بودند از سطح بالای دولت تا مدیران این مجموعه و به ویژه کارگران عزیز تبریک بگویم و از آنها تشکرکنم.
تأمین ۱۵۵ میلیون جلد کتاب درسی با کاغذ داخلی
محمدمهدی اسماعیلی اظهار کرد: مدیرعامل پرتلاش و جهادی این مجموعه انصافاً در دوره مسئولیت خودشان به آن چه که وعده دادند عمل کردند. من و همکارانم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دوسال قبل که اینجا آمدیم و پیشینه کار را بررسی کردیم خیلی افق روشنی را پیش روی خودمان نمیدیدیم؛ م امروز بحمدالله در نقطهای ایستاده ایم که در این کارخانه همه ۱۵۵ میلیون جلد کتاب درسی فرزندان عزیزمان با همه الحاقات و نیازمندیها در این کارخانه تأمین شده است.
وی گفت: البته امروز ما در این محفل فقط برای تأمین کاغذ کتب درسی جشن نگرفتهایم؛ بخش اصلی و مهم حوزه نشر ما هم به این نقطه خودکفایی رسیدهاند. در اوایل تابستان ۱۴۰۰ که من برنامه حضور وفعالیت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را تنظیم میکردم، در آن گروه همکاران و مشاوران که تشکیل شده بود، آقای نیلی موضوع ملی شدن صنعت نشر را پیشنهاد دادند. در آن بازه زمانی، تولید کاغذ داخلی چیزی کمتر از ۵ هزارتن بود. در حالی که نیاز آموزش و پرورش ما در این عرصه حدود ۵۰ هزارتن بود. سایر حوزهها نیز به تبع آن به حدود ۴۰ هزارتن کاغذ نیا زداشتند.
پیگیری مداوم رئیس جمهور برای خودکفایی در کاغذ
اسماعیلی افزود: آقای رئیس جمهور زمانی که رئیس قوه قضائیه بودند از این مجموعه تولید کاغذ بازدید کردند و از همان زمان دغدغه تامین کاغذ را داشتند. در این دو سال خیلی از دوستان زحمت کشیدند و باید ازآنها تشکر کنم.
وی اظهار کرد: در دولت مردمی، کارگروه کاغذ و نشر تشکیل شد و برادر ارجمندمان آقای مخبرواقعاً جهادی پای کار آمدند. کمتر پیش می آمد که من با آقای رئیس جمهور دیدار و جلسهای داشته باشم و پیگیر حل مسئله کاغذ نباشند. وزرای محترم آموزش و پرورش، صمت، اقتصاد و دارایی، مدیران محترم بانک مرکزی و بانک ملی ایران همه و همه دست به دست هم دادند تا این اتفاق مهم رقم بخورد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دولت سیزدهم، یک دولت متحد و یکپارچه است. یک فرمانده عالی مقام یعنی رهبر حکیم و فرازنه انقلاب اسلامی را هنمای ان است و یک مدیر شجاع و مکتبی مثل آیت الله رئیسی بالای سر آن است. همه اعضای دولت به مثابه یک کالبد هماهنگ در کنار هم کار کردند تا امروز در این نقطه قرار بگیریم. اما اینجا هم نقطه پایان کار ما نیست. ان شااله به زودی مجموعه معظمی را در شیراز افتتاح خواهیم کرد که نزدیک به ۵۰ هزار تن کاغذ تحویل صنعت نشر میدهد. چند مجموعه دیگر نیز در حال آماده سازی است که شاید مهمترین آنها مجموعه «کاغذ سبز» در ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) باشد.
وی افزود: در این مسیر، همه عناصر و بخشها درکنار هم هستند. ما حوزه کاغذ را صرفاً یک موضوع فنی و صنعتی نمیدانیم. امروز تولید کاغذ به یکی از مهمترین نمادهای هویتی تبدیل شده است.
اسماعیلی عنوان کرد: مردم ایران عزیز و فرهنگی ما همواره پیشتاز عرصههای مهم فرهنگی بودهاند. بزرگترین نقطه مزیت ما نیز درهمین عرصه است. دستاوردهای بینظیر در خوزههای منختلف هنمگی محصول نگرش فرهنگی انقلاب اسلامی بوده است. رهایی از بند استعمار د رابتدا و در اساس باید در حوزه فکر و اندیشه رخ بدهد امام راحل و عظیم الشان، در ابتدا مردم را از بند استعمار فکری و فرهنگی رهایی داد و غل و زنجیر را از ذهن و اندیشه جوانان باز کرد. اتفاقات خوبی که امرز در حال رخ دادن است نتیجه همین اقدام و ادامه این مسیر توسط رهبر فرزانه انقلاب است.
باید به صادرکننده کاغذ تبدیل شویم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دولت ما دولت صادقالوعد است. من درو سال قبل در هفته کتاب و در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران وعده خودکفایی کاغذ را دادم و خیلی از همکارانم نگران بودند که آیا میشود عقبماندگی چند ساله را در دو سال جبران کرد؟ من همان موقع گفتم که ما در طول تاریخ پس از انقلاب از گذرگاههای بسیار سختتری عبور کردهایم وموانع به مراتب سنگینتری را در این مسیر برداشتهایم.
اسماعیلی گفت : حالا در نقطهای قرار داریم که کشورمان باید علاوه بر برآورده کردن نیازهای داخلی تبدیل به صادرکننده کاغذ شود و نیازهای منطقه را پوشش دهد. دولت کار تامین و خودکفایی کاغذ را از خودش شروع کرد یعنی نیازهای وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از محل کاغذ داخلی تأمین خواهد شد. امروز همکاران من در حوزه فرهنگ ماهانه ۱۰۰ تن کاغذ داخلی را در اختیار ناشران قرار میدهند.
وی افزود: از همه ناشران میخواهم که محکم پای کار کاغذ ایرانی باییند قطعاً ارتقای کیفیت کاغذ ایرانی مدنظر دوستان ما هست و به صورت شبانهروزی در پی این موضوع هستند. صنعت نشر ملی ما مظهر خوداتکایی و خودباوری است. ملیشدن صنعت نشر به عنوان مهمترین دستارد حوزه فرهنگی باید به نتیجه برسد تا ان شاالله عقبماندگیهایی که در حوزه فرهنگ به وجود آمده برطرف شود.
اسماعیلی عنوان کرد:مسئله کتاب و تأمین کاغذ مهمترین پایه حوزه فرهنگ است. دولت توسعه زیرساختها در حوزه کتاب را باقوت ادامه میدهد. با دستور رئیس جمهور همه طرحهای نیمه تمام کتابخانههای عمومی در حال تکمیل است. در حوزههای حمایتی، جلسهای با ناشران داشتیم و نگرانیهای مالیاتی را مطرح کردند که بخش مهمی از آن همین هفته حل شد. ما در دولت فصله تصمیم تا اجرا را کاهش دادهایم.
لازم به یادآوری است، خودکفایی کاغذ تحریر کشور پس از ۲ سال برنامهریزی و حمایت دولت سیزدهم به سرانجام رسید و پیش از ظهر امروز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کارخانه چوب و کاغذ مازندران جشن خودکایی در تولید کاغذ مورد نیاز کتب درسی برگزار شد.
انتهای پیام/