صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دکتر طهرانچی در برنامه صف اول:

دانشگاه آزاد سرمایه کشور است/ اتکای به شهریه از ۸۵ درصد به ۵۲ درصد رسیده است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با حضور در برنامه صف اول این دانشگاه را سرمایه کشور دانست و از کاهش اتکا به شهریه به میزان ۵۲ درصد خبر داد.
کد خبر : 882254

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در برنامه صف اول اظهار کرد: امسال در دنیای دانشگاه ها اتفاق جدیدی افتاد به عنوان نقاط عطف در دانشگاه ها مطرح است تحرکات زیادی در دانشگاه های برتر جهان نسبت به اتفاقات غزه داشتیم، قرن ها دانشگاه های جهان در سیطره صهیونیستها بود اما طوفان الاقصی این رویکرد را تغییر داد که مایه خرسندی است.

وی افزود: هم اکنون یک میلیون و 300 هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی داریم و این اقبال اجتماعی به خاطر بسترسازی اشتغال در دانشگاه است چراکه نسبت به آینده جوان فکر می کنیم و ایده داریم. تعداد دانشجویان کارشناسی و کاردانی رشد زیادی داشته است اما افزایش دانشجویان تحصیلات تکمیلی را کنترل کردیم. امروزه مردم ترجیح می دهند که در شهر خودشان درس بخوانند و دنبال رشته های هستند که برایشان موثر است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: کار سنگین خوبی به نام آمایش در دانشگاه انجام شد که در نهایت به آمایش رشته ها انجامید، بحث ماموریت گرایی دانشگاه را بر این اساس دنبال می کنیم. طرح هایی نظیر طرح پویش با حضور 36 هزار دانشجو در دانشگاه در حال انجام است.

تربیت 40 درصد دانشجویان کشور در دانشگاه آزاد اسلامی

دکتر طهرانچی ادامه داد: دانشگاه آزاد در حوزه علوم پزشکی نیز فعالیت دارد و 40 درصد پرستاران کشور در دانشگاه آزاد تحصیل می کنند، همچنین 40 درصد دانشجویان غیرپزشکی کشور نیز در دانشگاه آزاد اسلامی در حال تحصیل هستند.

وی افزود: در دانشگاه آزاد رسالت جدیدی به عنوان گسترش فضای علمی و انقلابی را مدنظر داریم. شاید زمانی دانشگاه نگاه توسعه سیاسی را مدنظر داشت الان دانشگاه در بستر انقلاب اسلامی در حال گسترش فضای انقلابی است. دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه اجتماعی است که در اغتشاشات سال قبل کمترین همراهی از دانشگاه آزاد مشاهده می شود، در این دانشگاه کرسی های آزاد اندیشی با حضور 24 هزار نفر در سال گذشته برگزار شده است و این جهت گیری باعث شده که دانشگاه در خدمت جامعه و فرهنگ ساز باشد.

دکتر طهرانچی درباره مهارت محوری در دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: نباید در کشور مهارتها با رویکرد گذشته نگر ارائه شود، اخیرا موسسه آموزش و پژوهش وزارت علوم گزارشی منتشر کرده که نشان می دهد دانشگاه فنی و حرفه ای 21 درصد در اشتغال موثر است، این نشان می دهد نگاه گذشته نگر دیگر پاسخگو نیست، باید نگاهمان به آینده باشد و نگاه جامع داشته باشیم، با آموزش نظری و حرفه ای به صورت توأمان می توانیم مهارت محوری را دنبال می کنیم. مثلا زمانی در دانشگاه تنها 7 هزار دانشجوی کشاورزی داشتیم، اما با اصلاح مهارت آموزی به این دانشجویان، اقبال به رشته کشاورزی بیشتر شده است، اکنون دانشجویان بخشی از زمان تحصیل خود را در مزرعه می گذرانند و شهریه را از آنجا تامین کند، 800 مدرسه 150 هزار دانش آموز داریم که ذیل دانشکده های تعلیم و تربیت اسلامی قرار گرفته اند، اینگونه به دنبال تعریف عرصه و پایه هستیم تا مهارت واقعی را به جوانان یاد دهیم.

وی ادامه داد: رابطه خوبی با صنعت برقرار کرده ایم، سهام دار بخشی از صنعت هستیم، پیش از این 85 درصد به شهریه متکی بودیم اما امسال به 52 درصد رسیدیم. در فولاد مکران، کل آموزش را دانشگاه انجام می دهد.

دانشگاه آزاد کار زینتی انجام نمی دهد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به شکل گیری سراهای نوآوری در دانشگاه گفت: مفهوم سرای نوآوری را در دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی کردیم. بررسی ها نشان می دهد که مفهوم پارک در جامعه ما، جای نگرفت اما مفهوم سرا با جامعه ما متجانس است، پارکها نیز در سراها جای می گیرند، بر اساس نیاز بازار ایجاد می شود. هزار شرکت با دانشگاه آزاد اسلامی در ارتباط است. ما در دانشگاه آزاد اسلامی کار زینتی انجام نمی دهیم چراکه باید حقوق و دستمزد 50 هزار نفر را پرداخت کنیم. این نکته دانشگاه آزاد اسلامی را متمایز کرده است، هزینه نیروی انسانی را به تعادل رساندیم نه اینکه کار کنیم تا حقوق بدهیم.

دکتر طهرانچی درباره بورسیه صنعت افزود: طرح پویش یکی از طرح های دانشگاه است که در نیمه راه صنعت شهریه دانشجو را پرداخت می کند و 36 هزار دانشجو در این طرح مشارکت دارند.

وی درباره حذف رشته های کم متقاضی از سوی وزارت علوم بیان کرد: در این زمینه با وزارت علوم تفاوت دیدگاهی داریم، اقبال اجتماعی یک کمیت است، اما مطلوبیت اجتماعی ضلع بعدی است که باید مورد توجه باشد، کشور به تخصص دارد نمی توان آنها را به خاطر نداشتن اقبال تعطیل کرد، ما در رشته های مهم تغییر روش می دهیم تا اقبال اجتماعی برای آنها فراهم شود. رشته هایی که مطلوبیت ندارند و اولویت آمایشی ندارد نیز باید تغییر کنند. کل کشور را به 91 ناحیه تقسیم بندی کرده ایم و در این نواحی بر اساس موقعیتشان تصمیم گیری می کنیم. علم برای کشور نیاز است اگر بد ارائه شود نتیجه مناسب ندارد، اگر رشته ایراد دارد باید درون رشته اصلاح یابد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: افزایش جدید نداریم، در برنامه تحولی چرخش تحولی داریم همه واحدها مجوز گسترش وزارت علوم و وزارت بهداشت را داریم بنا به گسترش نداریم ماموریت محوری در واحدها را مدنظر داریم. توسعه کمی نداریم در مدارس توسعه دارم اما در دانشگاه توسعه کمی نداریم، گسترش کودکستان ها با محور تربیتی در دستور کار داریم.

دکتر طهرانچی درباره رتبه علمی دانشگاه ادامه داد: رتبه بندی کیو اس و تایمز ورود نکردیم. در شانگهای رشته های مهندسی رتبه خوبی دارد و در کشور عراق شعبه راه اندازی کردیم. در نانو موسسه برتر کشور هستیم. در کوانتوم و هوش مصنوعی هم حرکتهای خوبی را داریم.

وی درباره سامانه سپاری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در کشور در نظامات دولتی، دولت را مرجع داریم، در دانشگاه آزاد 40 درصد دانشجویان را دارد، در این حوزه رویه هایی که دانشگاه را به مشروعیت بشناسد متاسفانه دستورالعمل خاصی نیست، دولت الکترونیک باید پیوست بخش های غیردولتی را تعریف کند. ما آماده ایم سامانه های یکپارچه را تعریف کرده ایم.

دکتر طهرانچی اعلام کرد: دانشگاه آزاد اسلامی از نظام افزایش حقوق کشور تبعیت می کند، در سه سال اخیر افزایش سه برابری حقوق و دستمزد اساتید و کارمندان داشتیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: دانشجویان دستیار آموزشی، به استادان پیشتیبان متصل هستند. طرح تربیت استاد آینده در همه دانشگاه های معتبر دنیا وجود دارد ما هم این رویکرد را در پیش گرفته ایم. بخشی از انتقادات را می پذیریم اما باید بدانید که دانشگاه آزاد سرمایه بزرگی برای کشور است.

انتهای پیام/

ارسال نظر