صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در دیدار حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه با سفیر تاجیکستان تأکید شد؛

تقویت ارتباط علمی و فرهنگی مشترک بین ایران و تاجیکستان

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با سفیر جمهوری تاجیکستان در جمهوری اسلامی ایران دیدار و تقویت ارتباط علمی و فرهنگی مشترک بین دو کشور تاکید کرد.
کد خبر : 882120

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با زاهدی نظام الدین شمس الدین زاده، سفیر جمهوری تاجیکستان در جمهوری اسلامی ایران در روز چهارشنبه مورخ 1402/09/08 در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی دیدار و گفتگو کرد.


حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه در این نشست با اشاره به سفر وی به تاجیکستان اظهار کرد: امیدوارم ارتباط وسیع‌تری با تاجیکستان در حوزه علمی، فرهنگی و تمدنی برقرار کنیم.

وی با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی، عالی‌ترین شورای ایران در حوزه علم و فرهنگ است، گفت: در این شورا وزرای مختلف حضور دارند و اسناد مهمی در این شورا نوشته شده که از جمله آنها در حوزه علم سند نقشه جامع علمی کشور و سند امنیت غذایی است، همچنین اسناد مهم دیگری نظیر سند هوش مصنوعی و کوانتومی نیز در حال تدوین است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: تاجیکستان رشد علمی و فرهنگی خوبی داشته و انتقال تجربیات دو کشور در حوزه علم و فرهنگی قطعا مفید خواهد بود. پیشرفت ایران و تاجیکستان برای تمدن اسلامی مفید است. بزرگانی مانند حکیم رودکی از مشترکات دو کشور است.

زاهدی نظام الدین شمس الدین زاده، سفیر جمهوری تاجیکستان در جمهوری اسلامی ایران در این نشست اظهار کرد: دو کشور مشترکات و عمومیت‌های زیادی دارند که شامل موضوعات تاریخی و دینی و فرهنگی است. این عمومیت در نزد ما مسئولیت ایجاد می کند و آن مسئولیت حفظ این اشتراک‌هاست.

وی ادامه داد: در دنیای امروز برخی هستند که تلاش می‌کنند میراث زبان فارسی را به خود نسبت دهند و این رویکرد در سال‌های اخیر گسترش پیدا کرده است.
سفیر جمهوری تاجیکستان در جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر توجه به مفاخر فرهنگی مشترک بیان کرد: باید مشترکات فرهنگی را رونق و توسعه دهیم. اقداماتی که از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران انجام می‌شود با هدف حفظ اشتراکات فرهنگ و تمدن در حوزه زبان فارسی در جهان امروز است.

زاهدی درباره برگزاری کنگره رودکی به صورت مشترک در ایران و تاجیکستان گفت: باید مناسبت‌های فرهنگی میان دو کشور را افزایش دهیم، باید کمیته مشترک فرهنگی میان دو کشور را تشکیل دهیم تا ثبت روزهای جهانی از سوی یونسکو صورت گیرد. همچنین نیاز است فرهنگ جامع زبان فارسی تدوین شود. این کار را با تلاش مشترک دو کشور انجام دهیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر