صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تولید نهال در کشور به بیش از ۲۰۰ میلیون اصله رسید

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در خصوص میزان تولید نهال در کشور گفت: تاکنون بیش از ۲۴۸ میلیون اصله نهال آماده تولید و آماده کشت شده است.
کد خبر : 882103

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، عباس علی نوبخت در نشست خبری آغاز کاشت یک میلیارد درخت در کشور گفت : در تمام نهالستان کشور ۲۴۸ میلیون و ۶۰۰ هزار اصله نهال موجود است. 

نوبخت در پاسخ به سوال خبرنگار آنا در خصوص میزان همکاری دانشگاه ها در تحقیقات طرح گفت: بازوی علمی طرح کمیته علمی طرح هستند. این کمیته متشکل از افراد متخصص و مجهز به علم روز است که تحت نظر آقای علی زاده فعالیت می‌کنند.

در تکمیل پاسخ رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، رسول اشرفی پور رئیس شورای جنگل گفت: طرح هایی که در سطح ملی و به صورت پایلوت اجرا می‌‌شود، پشتیبانی علمی از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این زمینه نیز علاوه بر تهیه طرح الگویی، با توجه به شرایط متفاوت هر منطقه برای کشت طرح های پشتیبان تهیه شده است. این طرح ها توسط کمیته علمی و با مشارکت چندین دانشگاه تهیه شده است و تحقیقات مفصلی در مورد نوع نهال برای کاشت و محل کاشت و غیره انجام شده است.

نوبخت ادامه داد: در حوزه خارج از جنگل های شمال تاکنون ۲۳۳ میلیون اصله نهال بارگذاری شده است. شایان ذکر است که یکی از سایت های خراسان رضوی به علت ریزش چاه ۹۰۰ هزار اصله نهال از بین رفت که این تعداد از آمار اعلامی کسر خواهد شد.

نوبخت اظهار کرد: در کل کشور، ۲۰۲ نهالستان دولتی وجود دارد که ۱۲۶ مورد آن جنگلی و ۴۴ مورد بیابانی است. همچنین حدود ۵۰۰ نهالستان خصوصی در کشور وجود دارد که ۳۰۹ مورد آن به صورت رسمی ثبت شده است. 

وی ادامه داد: در برخی از مراتع و عرصه ها به علت وجود مسائل امنیتی امکان ورود و کاشت وجود ندارد؛ در این مورد نیز با رایزنی هایی که انجام شد، نیروهای مسلح و وزارت دفاع برای کاشت و داشت نهال اعلام آمادگی کرده اند و با توجه توان نیروی انسانی و لجستیکی موجود در نیروهای مسلح این کار به خوبی انجام خواهد شد. 

نوبخت تاکید کرد: به مانند همکاری با وزارت دفاع، همکاری هایی با هلال احمر و وزارت آموزش و پرورش در جریان است. در روز شنبه که مراسم آغاز کاشت نهال اجرا می شود، وزیر آموزش و پرورش در دبیرستان البرز در مرکز کشور زنگ سبز را به صدا در می آورد و اعلام می شود که هر مدرسه یک نهالستان خواهد شد و از ظرفیت دانش آموزان و مدارس نیز برای کاشت نهال استفاده خواهد شد.

وی در موضوع مشارکت مردمی در طرح گفت: در فرآیند جذب منابع مردمی، میتوان به مواردی اشاره کرد؛ به طور مثال یک شرکت تراکتور چهار دستگاه تراکتور اهدا کرده است و یا برخی دستگاه ها که مصرف چوب دارند به صورت داوطلبانه هزینه تولید نهال برای جایگزینی را پرداخت می‌کنند. 

نوبخت در خصوص میزان آتش سوزی ها در جنگل ها و مراتع کشور گفت: در سال ۱۴۰۱، ۶۳۰ فقره آتش سوزی اتفاق افتاد که ۳۴۸ هکتار از جنگل ها و مراتع را درگیر کرد. این آمار در سال ۱۴۰۲ به حدود ۱۵۰۶ مورد آتش سوزی رسید که ۱۱ هزار و ۹۹۷ هکتار را سوزاند و نسبت به سال قبل ۴۱۲ درصد رشد داشته است.

وی تاکید کرد: بیش از ۹۰ درصد آتش سوزی ها در جنگل ها و مراتع با دخالت عوامل انسانی آغاز می‌شود.

انتهای پیام/

امیرحسین اصغری
ارسال نظر